50 évesen nem bírok fogyni. Talán a változó kor miatt? (beszélgetés)
58 éves vagyok, most fogytam le 11 kg-ot és még folytatom.
Minden nap kondizok, szunázok, vibrációtrénert használom, elég keményen diétázok és szépen megy le a kiló.
Csak kitartás kell és elszántság.
Hinnye, belefutottam a régi fórum mókába...
Szégyenletes.
Én sem értem mit akarsz lefogyni, ennyi évesen ez teljesen jó.
És azt is csodálom, hogy neked még fogamzásgátlót kell szedned, én jövőre leszek ötven, de már 3 éve nincs menzesem.
A fogyás igen, már nehezebben megy, én a 166 cm-hez most 69! vagyok, én is 5-6 kg szeretnék lefogyni, de nincs akaraterőm.
Szerintem inkább evvel van a baj, könnyen ráfogjuk a változókorra, pedig ha nem ennénk, nem nasiznánk, és többet mozognánk, szerintem ugyanugy lemenne, mint régen:)
Minél idősebb vagy, annál kevesebb kalóriára van szüksége a szervezetednek. Az anyagcsere is lelassul.
5-6 kg egyáltalán nem sok. Mozogj, sétálj, bicajozz ezek jó mozgásformák. És sétálj amennyit csak tudsz.
az étkezésnél előnyt élvezzenek a teljes kiőrlésű péksütemények, zöldség és gyümölcs. ebben a korban már inkább a vitaminok fontosabbak.
Persze az 50 év még mindig csak középkornak számít:)
További ajánlott fórumok:
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Klimax, változókor
- Miben változott a párod azóta amióta elmúlt az udvarlós időszak?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Szertornára járok, és a tanárom azt mondta, diétáznunk kell. De én egyáltalán nem akarok fogyni. Mit csináljak? Van esetleg ötlet?
- Hódmezővásárhelyi konditerem, fintness klub? Valaki tud infót adni? Vagy egyáltalán lehet fogyni konditeremben?