40 év szolgálati idő után nyugdíj? (beszélgetés)
Sziasztok!
Kihirdették már a törvényt, nem tudjátok véletlenül? Meg szoktam nézni a Magyar Közlönyt, de vagy elsiklottam felette vagy még nem írták.
Anyumat érinti ez az egész. Ő nyáron volt bent a nyugdíjfolyósítónál és kiszámolták neki, hogy 41 éve van. Beleszámolták az ipari tanuló éveket is. Viszont több helyről hallottuk, hogy itt az mégsem fog beleszámítani. Jó lenne már valami hivatalos helyről hallani, hogy akkor most pontosan hogyan is van, nemcsak a sajtótól:(
"40 év után nyugdíjba mehetnek a nők
* Portfolio.hu,
* Index
2010. november 11., csütörtök 14:22
A kormányszóvivő bejelentette, hogy a kabinet döntött, és a nők 2011-től nyugdíjba vonulhatnak 40 év szolgálati idő után.
Egyelőre még csak a kormány döntött, de hamarosan a parlament is rábólinthat az elképzelésre.
Nagy Anna kormányszóvivő ma jelentette be, hogy a nők nyugdíjba vonulhatnak már 40 év szolgálati idő után is, függetlenül attól, hogy a nyugdíjkorhatárt leérték-e vagy sem - írja a portfolio.hu [1]. A 40 évbe képzési idő - sem szakiskolai, sem felsőfokú - nem számít bele."
Reméljük a parlamentben is megszavazzák. :)))
Ugyan én még a közelében sem vagyok a nyugdíjnak,de nagyon örülök ennek a törvénynek.Az a nő aki ennyi évet ledolgozott tisztességben annak épp itt az ideje,hogy nyugdíjba mennyen.
Valószínű anyósom is tud menni,majd megyek vele intézkedni.
Sziasztok!
Ma úgy informálódtam,hogy megszavazták a törvényt és január 1-től lép életbe!
Nem néztem ma még híreket de korábban már így hallottam.
A nagynéném azt mondta,hogy ő decemberi születésű és a szülinapja után tud menni nyugdíjba,mert meg van a 40 éve,és mgkapja a szabikat meg mindent amit ilyenkor szokott lenni.1954-es születésű.
Sziasztok!
3 éve vagyok nyugdíjas és 40 év 17 napom volt, amikor eljöttem nyugdíjba 57 éves koromban. Köztisztviselő voltam igaz.
Én is dolgoztam diákként a nyári szünetben kétszer, vagy háromszor és azokat a napokat (30-30 nap) is beszámították.
Az új törvényt nem tudom, hogy mikortól fog életbe lépni.
Javasolom anyukádnak, hogy menjetek el a Nyugdíjfolyósítóhoz, mert mindent pontosan elmondanak. Annak idején én is ezt tettem és úgy számoltam ki magamnak itthon, hogy mennyi napom van és pontosan annyit számoltak ki ők is.
Sziasztok!
Én úgy tudom,hogy januártól lép érvénybe és minden beleszámít,még a tanuló évek is.De csak 1988-tól számítják az átlagbért.Csak az nem számít munkaviszonynak amikor ténylegesen nem volt bejelentett állás.A munkanélküli is beleszámít.Anyukám is előtte az volt,csak lehuzza az átlagot egy kicsit.
Szia,
Anyukám is januárba elmehetne nyugdíjba 40 év munkaviszony után, 58 éves! Neki most küldte meg a nyugdíjfolyosító az összeszedett éveit, és benne volt az összes munkahelyen eltöltött év (összesen 2 munkahely volt) még az is amikor 2 hónapig dolgozott diákként, illetve a velünk töltött betegállomány napra pontosan a saját jogán eltöltött betegállomány, szóval minden amivel a szolgálati idejét elszámolni lehet. Remélem eltud menni nyugdíjba!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi nyugdíjat kaptok? Mennyi szolgálati idő után?
- Arra lennék kíváncsi, hogy 1956-ban született nő esetében 38 év szolgálati év után, mikor kérheti a nyugdíjazását?
- Korkedvezményes nyugdíj esetén mi számít bele a szolgálati időbe?
- A nők 40 éves nyugdíjához a NYEST elismerik szolgálati időnek?
- Igaz az, hogy 40 év szolgálati idő után csak a 3 gyermekes anyák mehetnek nyugdíjba?
- 40 év szolgálati jogviszonnyal nyugdíjasként dolgozni...