40-50 évesen elmehet valaki nyugdíjba? (tudásbázis)
Sokan előtte meghalnak vagy lebetegednek. Nem is élvezhetik a nyugdijat.
... én azért a pasikat is elengedném 40-45 ledolgozott év után ! mert nagyon sokan nem teljesítenek ennyit egész életük során / és nem mindig ők a hibásak ebbe ! lehet h csak bacott fizetni utánuk a munkáltatójuk !!! / de mire a 70 közelébe kerül 1 pasi , addigra nem sokáig fogja élvezni a nyd-at !!!! / v lehet ? h éppen ez a cél ?!!! /
Kiváncsi vagyok, hogy a FI el ment-e nyugdijba?:)
Nem kötelező dolgozni.
De ha nem akarsz betenni a közös kalapba, miért akarsz kivenni belőle?
Nem, de nem muszáj dolgoznod ha nem akarsz. Tb-t fizeted és ennyi, csak legyen pénzed élni. Ismerek nőt is férfit is aki sosem dolgozott igazán. Ahol a férfi ő egy léhűtő a hülye felesége meg eltűrni 35 éve így nyomorognak. Akiket nőket ismerek ők simán megengedhetik maguknak mert jól keres a férj van is tartalék, van ahol van üzlet tulajdon ahol alkalmazott dolgozik, van ahol ingatlanok stb.
Fantasztikus lenne, ha valaki elmehetne 40 évesen nyugdíjba, aztàn elélne 90 évig és így 50 évig mi tartanànk el!
... és 10 év telhet el az 1 év ideiglenes után ahhoz h feléledhessen az özvegyi nyd , amikor majd a saját jogon is eléri a nyd korhatárt valaki :( :( régebben 15 év volt :(
Így van, ez 3 gyereknél igaz. Ott 8 évet "vonnak len" a munkában eltöltött időből.
Hozzátenném, hogy 32 év munkával szerzett szolgálati időt kell teljesíteni.
Egy évig az ideiglenes özvegyi nyugdíj akkor jár, ha az elhunyt már nyugdíjas volt, illetve, ha nem, de az életkorához tartozó évekből jogosult lett volna a nyugdíjhoz.
Ha betöltötte a nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg 65 év, akkor a saját nyugdíja mellé megkapja az elhunyt házastársa nyugdíjának 30 %-át.
Ha nincs saját nyugdíjjogosultsága, akkor majd 65 éves kora után kaphatja a házastársa nyugdíjának 60 %-át.
... mert valószínű h megvolt neki a 25 év ami akkoriba szükséges volt a nyd-hoz !
... a férj/feleség halála után 1 évig 60% , de utána ? ha már nyd-koros ? és dolgozott ? akkor továbbra a 30%-ot kapja a sajátja mellé ! ha nem dolgozott de nyd-koros ? akkor 60%-ot kap tovább is ! / ha jól rémlik ! /
Van ismerősöm aki 40 évesen már nyugdíjas volt, de ő rendőr volt. Hogy pontosan miért jött ki így neki azt nem tudom.
... mennyi ? a kevés ? 100 ezer ? v 110 ? v 120 ? / 40-42 év munkával ?! /
Úgy tudom a 60% csak egy évig, nem?
... persze ! amíg nem emelik fel azt is 70-re ?!
... majd kapják a férjeik nyugdíjának 60%-át ! mert aki dolgozott egész életébe ? az a férj nyd-ának a 30%-át kapja ha egyedül maradna ?! /persze feltételek ott is vannak !/ aki + nem dolgozott ? az a 60%-át kapja ! /persze gondolom ott is vannak feltételek !/
Csak ha "leszázalékolod" magad
Ismerőseim között három olyan család is van, ahol a nők 50+ és soha nem dolgoztak. A férjük eltartja őket. Azt nem értem, hogy tudnak igy élni, mi lesz ha a férjek meghalnak, mi lesz velük? És tudom, hogy egyiknek sincs milliós tartalékja, spórolása.
65 évesen akkor is elmehet. Legfeljebb kevés lesz a nyugdija.
... nagyon sokan 80 éves korukra se tudnak összehozni 40 valóban ledolgozott évet !!!
???????????????????? leszázalékoltatja ?!!!!! ez ma már messze nem úgy működik ! mint hajdanán !!! ... de ha megnyerted a legutóbbi lottó 5-öst ? akkor /talán/ megteheted azt h tovább ne dolgozzál !!!!
A gyerek nem feltétele a nők 40-el történő nyugdíjba menetelének.
Annyiban befolyásolja, hogy gyermekenként 3 évet, de max. 8 évet beszámítanak a munkaviszonyba.
Valós nyugdíjba nem, de ha addig fel tudott magának halmozni annyi alapot, hogy abból még kb 40-50 évig tiszteséggel megéljen, akkor tulajdonképpen megteheti. Csak nem nyugdíjasnak hívják majd.
Ha nem tanult valaki a 8. befejezése után ,és dolgozott, van gyermeke, akkor 54 évesen elmehet.(nők 40)
Ha nő vagy és dolgoztál 40 évet- Ebbe beszámítják a gyermekeket is.
A leszázalékolás nem nyugdíj. Nem számít bele a nyugdíjas évekbe és a kapott járadék sem a nyugdíjalapba.
Lassan 80 évesen sem,nem hogy 40-50 évesen. Vicc ami ebben az országban megy.
Szerintem nem, de ha tudsz valamit szólj:)
Leszázalékoláshoz komoly betegség és komoly indok kell ha jól tudom.
Már a rendőrök, katonák, tűzoltók sem tudnak elmenni 40 évesen. És már olyan sincs, hogy előre kifizeted a járulékokat.
További ajánlott fórumok: