4 órás foglalkoztatás veszélyei (beszélgetős fórum)
Igen, eddig úgy néz ki. Bár lehet, holnap már az előző mondatom nem lesz érvényes.
Szóval zajlik az élet, ez az igazi "Való Világ", nem az,ami valamelyik csatornán fut
Új fejlemény a 4 órás "szappanoperában" Azok nagy részét, akiknek dec 31-ig volt szerződése, elküldték (pár "csókost" ez a döntés nem érintett), így a létszám 7 fővel csökkent. Az a vicc, hogy a hiányuk már-már a működőképességet veszélyezteti, csak azt a vezetőség soha nem fogja beismerni...
De szerintem még nincs megállás.
Lehetséges, de az aktuális munkabér + két havi végkielégítés + 3 hónap munkanélküli segély, az már fél év, ennyi idő alatt csak lesz másik munkahely.
A négyórás foglalkoztatás után is bármikor elküldhet, ekkor kevesebb lesz a végkielégítés, kevesebb az esetleges munkanélküli segély, egyszóval minden.
Nincsenek illúzióim, sokkolja/sokallja az egyszerre kifizetendő végkielégítés (5 embernek).
Ha jövő héten rendben megkapjuk a (szeptemberi) fizetésünket, átmenetileg fellélegezhetünk, aztán majd meglátjuk.
Ebben a kisvárosban elég nehéz megfelelő munkát találni.
Mai fejlemény: a velem együtt érintett 6 alkalmazott közül 5 (kötük én is) nem írta alá a 4 órás részmunkaidős közös megegyezéses munkaszerződés-módosítást. A munkáltató összegyűjtötte a papírokat és várjuk a további fejleményeket, gondolom a végkielégítéses elbocsátást, aminek a holnapi nap meg kell(ene) történnie.
A munkahely falun, kisvároshoz közel található a Balaton környékén, a legfiatalabb érintett 41, a legidősebb 58 éves.
1.Örülj,hogy van állásod!!! Manapság ezt meg kell becsülni.
2. Nem tudom hány éves vagy,de kevés az esély,hogy belátható időn belül találsz új állást!!!!!!!!
Az új Munka Törvénykönyve szerint az alábbi jár:
legalább 3 éves munkaviszony esetén 1 havi
legalább 5 év után 2 havi
legalább 10 év esetén jár 3 havi
Tehát a 9 évre csak 2 havi jár.
Én sem mernék. Hamar el tud fogyni a végkielégítés is!
De ha pl. veszünk egy 2 x 100.000,- Ft-os végkielégítést, akkor 4 hónap munka után ugyanott vagyunk, és még mindig van munkánk. Én maradnék, ha tényleg megtart 4 órában, és gőzerővel keresnék mást. A 4 óra mellett arra is maradna idő, vagy mellette még esetleg lehetne vállalni másik munkát (ha sikerül).
Végkielégítést felmarkolni, és 8 órás állás keresni.
9 év után nem 3 hónap végkielégítés jár?
Az éves szabi ugyan úgy jár, csak most 1 nap szabi nem 8 óra lesz, hanem 4 óra.
Azt, hogy neked mi a legjobb, te tudod. Én nem hiszem, hogy 4 órában dolgoznék fele bérért. Nekem az kevés.
Nagy dilemmában vagyok. Hétfőig van 8 órás (határozatlan idejű munkaszerződéses állásom) és október elsejétől a munkáltatóm csak 4 órában akar foglalkoztani (nyilván a fele bérért) emiatt egyoldalúan munkaszerződést akar módosítani.
Két lehetőségem van, ha nem írom alá a módosítást, akkor azonnali hatállyal felmond, és a ledolgozott 9 év után járó kéthavi végkielégítéssel elküld.
A második variációban "örömmel elfogadom" a 4 órás állást, de utána is bármikor elküldhet, és ekkor már összegszerűen kevesebb végkielégítéssel, ha jár is egyáltalán. Jól gondolom, vagy ez munkajogilag kicsit bonyolultabb?
Mi van az éves szabadsággal?
Ha van tapasztalatod ilyen szomorú ügyben, légy szíves segíts kiokosodnom.
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Hirességek családnevei, amelyek foglalkozásra utalnak (ABC sorrendben)
- Mi a foglalkozásod?
- Vicces foglalkozások
- Mi a párod foglalkozása?
- Budapesten egy olyan órást keresek aki régi órákkal foglalkozik. Tudtok ilyet?
- Mennyit kell utánam fizetnie a munkáltatónak 4 órás foglalkoztatásra, ha én most gyesről visszamegyek dolgozni?