37 hetes magzat méretei, írnátok nekem uh. méretet? A súlya nagyon aggaszt... (beszélgetős fórum)
Miért jobb?
Engem nagyon rossz érzésekkel töltött el, mikor felmerült a lehetősége-persze más ha útközben derül ki, hogy szükséges-bár szerintem itthon ész nélkül császároznak, oxitocinoznak mindenkit, többnyire a doki kényelme miatt.
Nekem "ilyentájt" azt mondták, tuti 4 kg felett lesz a baba, mert már majdnem annyi. Ehhez képest 40+4-re született, 3840 grammal.
Ne aggódj!!
Másik kérdés ami kicsit aggasztó..Azt mondta az ultrahangos hogy milyen nagy a baba pocakja..én ennek nem tulajdonítottam jelentőséget,de tényleg nagyobb az átlagnál..ezek az értékek:
BPD:89mm
Femur:66,5mm
AD1:107mm
OFD:110mm
HC:314mm
AC:360mm
Utána olvastam és azt írták,hogy nagy a valószínűsége,hogy elakadhat a szülőcsatornán a nagyobb pocakos baba.Volt ilyen tapasztalatok?
Sziasztok bocsi,hogy ide írok de nem regisztem 24 órája és nem tudok új topikot nyitni!!!
A kérdésem az hátha vki járatos itt ebbe ha ma utalnak táppénzt akkor holnap az a szmlán lesz vagy csak hétfőn?mert a 4 óra tudom,hogy rájuk se érvényes!!!
Egyrészt sajnos az indított szülések elég nagy százaléka végződik császárral, pobt azért, mert sem a baba, sem az anyai test nincs még felkészülve a szülésre.
Másrészt a fiamat folyamatosan 4kg körülire saccolták, 4 nappal a kiírás előtt szülés 3150g-al.:D Ennyit a súlybecslésről.
A lányomat is elég nagynak tippelgették, Ő 3480g-os lett.
Szia! Ne parázz. Az UH nem tuti. Engem öt és fél kilóra tippeltek magzatkoromban, lettem 4 és fél kiló (terhességi diabétesz)
Anyukám annyira félt, hogy nem mert megszülni, 26órát vajúdott.
A lányommal a szülés előtti napon voltam utoljára UH-n. Ott a doki mondta, hogy ő jóval négy kiló fölé látja, szép nagy baba. Na be is tojtam. 3300g lett a kicsim.
Ne stresszelj. Hidd el, a természet nem "ad" annál nagyobb gyereket, mint kéne, feltéve persze, ha minden oké (gondolok itt a terhességi diabéteszte, vagy arra, hogy apuka egy két és fél méteres kosaras.)
1. dokiknak hinni fenntartás nélkül semmit nem kell!
2. A gyerek pont akkora súllyal fog születni, amennyi a te "szülési képességeidnek" megfelelő
3. A saccolás egy dolog! Barátnőmnek 2700-ra saccolták a gyerekét, 2400-szal született.
Nyugi!!!!!
ja, és nem biztos, hogy végig kihordod! ;)
36+5 napos eredmények:
BPD 90 mm
HC 332.8 mm
AC 320 mm
FL 69.1 mm
A becsült súly: 2854 gr
Ne aggódj az ultrahangnál nagyon könnyen lehetségesek elmérések, ha pár mm-rel arrébb kattint az egérrel, akkor már egészen más eredmény születhet... A baba súlya is csak egy becsült érték, a haskörfogat alapján számolják, amit pedig nagyon nehéz pontosan lemérni.
Könnyű, komplikációmentes szülést kívánok!!
36+1 hetesen 3009 g-ra becsülték.
BPD 9, 05 cm
OFD 11, 17 cm
4 kilóval született, a kitolási szakban végül császárral.
De ez nem jelenti,hogy te ne tudnád megszülni,én a tizenakárhány óra alatt legyengültem stb.
Plusz minden UH gép más, 1 hét eltéréssel 2 nagyon különböző adatot kaptam 2 különböző helyről a legvégén,és a második volt a kisebb, közel fél kilóval.
Ezek csak nagyvonalú becslések többnyire.
További ajánlott fórumok:
- Ti írnátok a facebookon a pasinak, aki tetszik nektek?
- 7 méretet fogytam egy év alatt!
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Válság és babavállalás. Csak engem aggaszt a dolog?
- Lányos kismamik, anyukák! Írnátok adatokat baba méreteiről? :)