30 fős keresztelőre mit ajánlotok? (beszélgetés)
30 fős keresztelőre, sok sikert és boldogságot, jó egészséget kivánok.
:-)))
Bocs, csak vicceltem.
jönnek messziről keresztanyámék is,és nagyszüleim is,akik még nem látták a babucit! ők kapásból 8 fő :D
pincéhez megyünk ki!így el tudok tenni ennyi embert!
Ha adott a husi, akkor meg azt mondom, leves meg egy kiadós jó pörkölt!
A süti véleményem változtlan! :)
Én is így gondoltam. Oké, a családi grill nem pici, de nem is 30 főre van berendezve. Szerintem.
Mi ilyenkor mindig azt csináltuk, töltött kápi. 2-3 nappal korábban megcsináltuk, elraktuk, és adott napon már csak fel kellett tenni reggel főni. Mire vége volt a rndezvénynek, az még mindig jó meleg volt.
A leves meg adott, előtte nap elkészíthető, csak meg kell melegíteni.
Süti szintén süthető előtte 1-2 nappal. Van, aminek az idő jót is tesz, puhul. Nálunk nagyonment a pogácsa, a linzer, nem tudom ismeritek-e felétek mi a neve, a diós-mákos kistepsüs. Ezek elvannak. Nem macerás, mint a krémes.
Gondoltam, egy családban nem pici a grill :) A combot meg ki kell filézni és mehet a grillrácsra.
Ott állni mellette? A gyerek büszke apja és keresztapja, egy-egy pohár fröccsel a kezükben hamar megoldják a feladatot :)
hát anyum felajánlott 4-5 kiló karajt,abból kéne felhasználni elsősorban!
jók az ötletek!!!!
Ha lenne,nagyon szívesen ;)
Kell nekünk itt finomságokról beszélni,kész vagyok :P
A grillezés miért lenne macerás? :)
30 főre húst panírozni meg rántani vagy fasirtot göngyölgetni az macerás :))
Ha mindenáron magatok főztnétek 30 főre, akkor semmiképpen ne válasszatok olyan ételt, ami mellett ott kell állni, amit frissen kell sütni stb.
Nem lehet a keresztelendő gyerek anyja, nagyanyja sem olajszagú és hullafáradt egy ilyen szép napon!
Ha opció a kert, akkor egy nagy adag bográcsos étel jó ötlet lehet, ha olyan a társaság pl. egy vörösboros marhapörkölt. Esetleg grillezés.
Ha nem, akkor olyan húsokat készítsetek, amik előre elkészíthetők és hidegen is jók pl. sült csirkecombok, töltött dagadó...
Köretként rizssaláta, krumplisaláta, tésztasaláta. Mind előre elkészíthető, nem fárasztó dolog.
A torta mellé én vennék fagyit, mert akkorra már jó idő lesz és egyéb édességre nincs is szükség.
Sós gyanánt vegyetek ropit vagy ha házit akartok, akkor süssetek pogácsát két héttel korábban és fagyasszátok le. Olyan lesz kivéve a mirelitből, mint a frissensült.
Azt hiszem,ezt én is láttam már valahol.
Nekünk ez a recept nagyon finom,és tényleg nyugodtan elkészíthető előző nap,nem lesz "rágós" másnapra.
Fasírt, sült comb, burgonya pürével.
Annyi mindent lehet, egy kis francia saláta hozzá, hátha valaki a könyebb köretet kedveli.
További ajánlott fórumok:
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- 5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Templomi esküvő, és előtte keresztelés 4 hónap alatt..
- Keresztanya keresztelés nélkül hogyan?