3 hte van kontaklencsém eddig mindig be tudtam rakni, de most nem sikerül pedig most létfontosságú lenne, hogy be rakjam?mit csináljak? (tudásbázis)
A lényeg, hogy sikerült.
Meglátod, úgy belejössz, hogy tükörs sem kell majd.:)
Szia!
Nekem is van, hogy az ujjamon marad, az azért van, mert túl nedves az ujjad, vagy túl sok folyadék van a kontaktlencsén. Próbáld meg azt, hogy kiveszed a kontaktlencsét a folyadékból, letisztítod, hagyod rendesen lecsöpögni, és megtörlöd azt az ujjad, amelyikkel beteszed, hogy teljesen száraz legyen.
Sok szerencsét!
Nekem lágy kontaktlencsém volt 10 évig, allergia miatt viselek szemüveget jelenleg.
Kétféle módszert ismerek a behelyezésére:
1 Az egyik, amikor "mereven" előre nézel és egyszerűen ráteszed a szemedre. Ez főleg akkor tudod használni, ha nagyobb a szemed (mondjuk egy ázsiainak szerintem ez nem a legjobb megoldás lenne)
2 A másik, hogy az egyik kezeddel kicsit, óvatosan lehúzod a szemed alatti bőrt, így nagyobb hely lesz, közben a másik kezeddel beteszed a lencsét. Én ilyenkor kicsit felfelé szsoktam nézni.
A lényeg, hogy amikor bent van a lencs, akkor próbáld meg még egy pillanatra még nyitvatartani a szemed, hogy ne csússzon félre.
szerintem is szemben legyen a tükör, és ne lefelé nézz! És próbálkozz a másik kezeddel is! Mindenknek meg kell tanulni hogy a legegyszerűbb! Én pl. mindkét oldalit a bal kezemmel tudom csak betenni!
Kitartás!! Az elején elég nehéz, de majd megszokod! :)
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?