3 hónapos kisfiam nagyon nehezen kakil, van amikor csak 7naponta. Tudna valaki valami okosat ajánlani? (tudásbázis)
Köszi Zsu!
Ki fogom próbálni. Úgyis tegnap vettem narancsot is, meg mandarint is.
Kell a c-vitamin ebben a hidegben. :)
Sziasztok!
Az én fiam 3 éves,és egészen csecsemő kora óta nagyon ritkán kakil,a mai napig is. Nem kakil keményet,de ő fél kinyomni és nálunk ebből van a probléma.Én a laevolac-ot adom neki,és ha már 4 nap után sem kakil,akkor adok neki glicerines kúpot,de néha azt is visszaszorítja. Na olyankor muszály beöntést adjak neki.Nagyon sajnálom szegénykémet,mert akkor nagyon sír,de nem tudok mást tenni,félek,hogy bélcsavarodást kap.Mert az tényleg nem egészséges ha nem kakil egy hétig.
Úgy látszik a védőnők is mások!:)
Nekünk a védőnő is 3-4napot mondott.
Nem okoskodni akarok,de minden kisgyerek más!
Nekünk a doki mondta hogy azért 4 naponta kellene produkálni.Sőt,ha nagyon szenved,próbálni kell segíteni neki!És ha semmi nem használ,akkor végső esetben kell a kúp.Mi párszor adtunk neki,és utánna ugy megkönnyebbült!Öröm volt nézni!:)
Te szerencsés voltál hogy ilyen jól bírta a babád hogy hetente csak 1-szer kakilt.:)Az enyém nagyon hasfájós volt!És pont ettől hogy nehezen állt be az emésztése!
Na de a lényeg,amit szerettem volna kihozni ebből,hogy ha ugy látja semmi nem segít,és szenved napok óta,kell a kúp.
Ha nem használ,akkor próbáld meg a narancs,vagy mandarin levét kicsavarni,leszürni,és azt adj neki etetés elött pár kiskanállal!Nekünk ez tuti volt!Jobb mint a tea!És doktornő javasolta!Mert nekünk is 3-4naponta volt széklete.És akkor is vagy lázmérővel,vagy kuppal.:(
(lázmérőzés csak akkor segített,mikor bevolt keményedve a hasija.)
És a mecsek teát lehet 7 hetes korban adni a babának? Csak mert mi is ezzel a problémával küszködünk.
Hasfájós, nehezen pukizik és kb. 3-4 naponta kakil.
Nekünk is ez volt a baj pedig szopizott de 3-4 nap után begörcsölt a hasa mert nem tudott kakilni. Mondjuk a glicerines kúp segített nekünk de azt se szabad sokat alkalmazni. Azt mondta a védőnő felszivódási zavarai vannak nyugodjak meg ha majd fog enni gyümit jobb lesz. Hát nem kínoztam 3 hónaposan elkezdtem kóstoltatni vele az almát....
Nekünk bevállt.
Ha csak szopizik, nincs semmi baj. Minden cseppjét hasznosítja a szervezete az anyatejnek.
A csak szopizó babáknál ez teljesen normális. Nekem is így volt mindkét gyerekemnél.
Ha már hozzátáplálod sűrűbben lesz széklete.
Én is aggódtam, de örülj, hogy csak szopizik a babus. Nincs semmi baja, felesleges kamillát + bármit adni neki, nincs rá szüksége.
igen a kamilla az jo.meg vannak kulonfele baba teak is, en is adtam az enyemeknek kicsi korukban is mar, es semmi bajuk nem lett tole.
inkabb segitett.
További ajánlott fórumok:
- Fodrász a szakmám. Nagyon szeretem a munkám, de van egy kisfiam aki óvodás, és nehezen tudok tőle elhelyezkedni...
- Pasztás, ragadós a 6 hetes kisfiam széklete, ezért nehezen tud termelni a pelusba. Mi a megoldás?
- Hiperaktivitás tüneteit vettem észre a 3 éves kisfiamon, nem rég kezdett el járni oviba, de ott is nehezen kezelhető!
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- Nehezen székel a 14 hetes kisfiam!
- Óvodás kisfiamnál nehezen akar elmúlni a nátha. Tud valaki valamilyen homeopátiás szert erre?