3 hetes babám egész nap görcsöl, ez is sima három hónapos hasfájás? (beszélgetés)
Kitartás, kitartás és erős idegzet:)))))) Lélekben veled vagyunk Mi is!
A egy szintén hasfájós kisbaba anyája:)
Szia!
Én azt ajánlom,hogy van a patikában édes kömény tea,azt főzzél a kicsinek,de csak nagyon gyengét.Vagy ha adsz neki teát,akkor külön pár szem kömény magot főzzél ki,és szürj bele a teába egy picit.Én 2 gyermeket neveltem fel,és nem voltak has fájósak,és a 2. verziót használtam.
Szió!
ami még jó lehet. Hordozni a babát kendővel. A te meleged jót tesz neki, ellazul. Kicsit masszírozza is folyamatosan.
cseppben van, és nálunk pl nagyon is jó volt a hasfájásra.
Csak sajnos mi szorulást kaptunk tőle (nem általános tünet!) így később már a kaki miatt fájt neki, hanyagoltuk.
De egy próbát megér szerintem ez is.
milyen tápit kaptatok?
Babáknak csepp formájában lehet kapni az espumisant,infacolt,sab simplexet..stb.
De ezek csak szélgörcsre jók,a rendes hasfájósoknak semmit nem érnek.
szia neekem meg egyáltalán nem volt tejem igy már a kezdetektol tápszert kap és orvosi segitséggel anyatejhez is hozzájutok. bevizsgált helyrol. csak az a baj hogy a tejállomásra olyan anyukák is beviszik akik már ossze esznek mindent és az enyémnek meg attol fáj a hasa hisz még csak 6 hetes
ez az espumisan hogy van? egy gyongyot nem nyomhatok le a torkán? hisz megfulladna
ja, a tápszerről jut eszembe: tejserkentő teát (pl laktoherb) iszol?
iszonyú hasfájást tud a babáknak csinálni! engem a védőnő rögtön (amikor mondtam, hogy mi a baj) le is beszélt róla...
szia!
dettó ez volt... csak a fiam nem összerándult, hanem a fájdalomtól, kínlódástól úgy megfeszült az egész kis teste, hogy felvenni is alig lehetett. tea nem kellett, infacol és társai, papaverin nem használt, masszírozás felesleges volt... (ami néha ideig-óráig segített, az a melegítés volt meggymagpárnával)
a szívem szakadt meg utána :(
lassan 4 hónapos, gyerekorvos egyetértésével 3hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, így mostanában, hogy már nagyobb adagokat eszik, úgy tűnik, alakulóban van... most talán már nem fáj olyan gyakran.
de az első 2 hónapban megesett, hogy fogtam az ölemben a görcsölő gyereket, és együtt sírtam vele... mást nem tehettem, mint hogy vele voltam.
A rendes baba hasfájásra sajna semmi nem hat,nincs az a csodaszer,csak az idő.Nekem a legnagyobb volt nagyon hasfájós,majdnem 5 hós volt amire kinőtte.
Figyelj oda mit eszel,de ezeknek a babáknak mindentől fáj a pocakjuk.
nálunk is sajnos 6 hósan múlt el, amikor már jobban tudott mozogni, hasrafordulni..
kitartás, tudo hogy nehéz, én is tényleg egész nap tologattam
Szia!
Hát csak együtt tudok veled érezni, hasonlóakat éltünk meg mi is a kisfiammal...Viszont 3 hónaposan, mintha elvágták volna:-), azóta se semmi. Nálunk sokat segített az, hogy én nem ettem semmi tejterméket, mert attól nagyon görcsölt, az tuti, illetve hajszárító legalacsonyabb fokozatával melegítettük a pocakját, na az nagyon megnyugtatta, attól teljesen ellazult!
Kitartást!
Szia!
Náluk a fürdés segített sokat, a meleg víztől teljesen ellazult, tökéletesen elégedett fejjel pukizott párat utána és hatalmasakat is aludt, de ennyire vészesen nem fájt egyik babám hasa sem. :(
Szia, én úgy halottam, hogy a sok rost (tk kenyér) is okozhat hasfájást a babánál.
Pici cukrot próbáltál a teába?
Mennyi ideig adtad neki az esput/infacolt?
és mennyit egy nap?
nem akarlak elkeseríteni, de ne reménykedj a háromhóban azért annyira...
Mi 4 hósak vagyunk és most kezd múlni, de már kap almát meg ma kóstolta a répát...
nekünk ami még segített, az az elektromos graco hinta
volt olyan éjszaka amit abban töltött. A legjobb találmány a földön! Szerintem...
az én kisfiam hasa is nagyon fájt, ő is csak a fiss levegőn nem sírt..nekünk a Grippe Water segített, de az 1 hós kortól adható.
Én később arra jöttem rá, hogy a tejtől is fáj neki, mármint attól, amit én iszok. Próbáld meg, hogy nem iszol tejet semennyit.
Szió! Nem akarlak elkeseríteni, de ez még így fog menni egy darabig. :-( Mi már kinőttük 2,5 hónaposan, de addig éjszakánként alig aludtunk, és sokszor a nappalok is nehezen teltek. Mi is mindent kipróbáltunk, én is azt gondoltam, van valami baja a kisfiamnak, de "csak" a hasfájás volt.
Kitartás, el fog múlni! (Én sem hittem el.) :-) Próbálj meg pihenni, amikor alszik a kisfiad. Mi írattunk fel Papaverines görcsoldót, talán az volt a legjobb és az Angol víz. De ki tudja, lehet, hogy már akkor kifelé mentünk a hasfájásból, azért tűnt jónak. :-)
Jaj szegényke. Tápszeres? Vagy anyatej? Nem lehet, hogy allergiás? Nálunk nem volt ilyen erős a probléma. De azért volt. A masszázs segített.
Nem tudom, hogy hogy van. De esetleg meg kéne nézetni, hogy nem allergiás e a tejre.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 8 hetes terhességnél egészen sötét színű folyás, némi nyákkal, ehhez társul derék és hasfájás lehet vetélés jele?
- Kétszer elvetéltem. Lehet még egészséges babám?
- 11 hónapos babám egyáltalán nem mászik. Hónapok óta lépeget, úgy hogy fogni kell a kezét, de ezt egész nap. Ez gond lehet?
- Miért sírhat egész éjjel az 5 hónapos babám? Fogzástól?
- Mitől lehet mensi előtt 8 nappal görcsölgetés, hasfájás, mensi előtti tünetek?
- Bevált valakinek a Chamomilla Vulgaris ch15 hasfájásra? Ha igen, hogy adagolta? 2 hónapos babámnak lenne