3 éves kislányomnak egy esés következtében elkezdett mozogni a foga!Szerintetek? (tudásbázis)
Az én fiam is ráesett 1,5-2 éves korában a küszöbre (az ágy karfájáról érte csak el a villanykapcsolót a lelkem fél lábon állva, lábujjhelyen), és az egyik egyes foga csak lógott, a másik pedig visszacsúszott oda, ahonnan nőtt.
Szépen lassan megszilárdult a "lógó" foga, a másik pedig "visszanőtt" újból a helyére. Nálunk is az egyik fog elhalt később, szürke lett, hátul meg kellett fúrni, majd később tőből letört, de megtartotta a fogorvos a csonkot, hogy tartsa a helyet a maradandó fognak.
Az új fogai jóval később, de a rendes helyükre nőttek, nem sérült, szép fehérek.
Sziasztok!
Végülis elvittem ma egy fogorvoshoz a kislányomat!Csináltak neki röntgent.Az eredmény végül az lett, hogy megvan lazulva a foga, és tulajdonképpen el is van halva neki, de lehetséges, hogy bent marad még neki akár évekig is.Amíg fájdalmat nem okoz neki, vagy nem kellemetlen, addig nincs vele teendő.Köszönök minden hsz-t.
Sziasztok!
Akkor elmesélek egy történetet: kb 2 éves volt a kisfiam, amikor leesett a lépcsőn, gurult egy emeletnyit. rohantam utána, de nem tudtam elkapni. A lépcső alján láttam, hogy elől a foga kitört. Annyira megijedtem, hogy mit fog szólni a férjem, hogy gyorsan fogtam a fogacskát, és visszanyomtam a helyére.
Ott is maradt, véglegesen. Kicsit sötétebb lett, mint a többi -- ennyi. Aztán persze elmentem a fogorvosunkhoz, és elmondtam, hogy mi történt. Azt mondta, hogy ennél jobbat nem is tehettem volna. Ösztönösen jól cselekedtem.
Végül teljesen normális időben váltotta a tejfogacskát.
Szóval nyugi -- minden rendben lesz!!
Keszthelyi vagyok, akkor magánhoz viszem.
Köszönöm!
gondolod?
jó lenne, mert az első szemfoga, vagy hogy ,mondják.
Inkább a tejfog essen ki mint az igazi.
Addig nem lesz foga sajna de hidd el ez a jobbik eset.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 6 éves kislányomnak az első tejfoga nem esett ki, viszont beljebb már elkezdett nőni a csontfoga. Mit csináljak?
- A 2,5 éves kislányom egyik napról a másikra elkezdett sántítani a bal lábára
- Kislányom napok óta nyűgös, látszólag ok nélkül elkezdett folyni az orra, többet alszik mint szokott... Nem lehet, hogy jön a foga?