Meddig kell szedni a Norcolutot menstruáció beállítására? (tudásbázis)
3.Hat igen nekem is rengetegnek tunt...de igen 100% 2x2 all a dobozon
4. Sajnalom:(( en is tartok kivsit tole hogy nem fog valtozni a helyzet, az pedig nagyon nem lenne jo
A tájékoztatóban ez áll:
"3. Hogyan kell alkalmazni a Norcolut 5 mg tablettát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Menstruáció előtt jelentkező panaszok, emlőfeszülés és emlőfájdalom, valamint rendszertelen menstruációs ciklusok esetén a menstruációs ciklus 16. napjától a 25. napjáig naponta 1-2 tabletta.
Egyéb jellegű vérzészavarok esetén - amennyiben szövettani lelettel rosszindulatú nőgyógyászati megbetegedés kizárható - 6-12 napon át napi 1-2 tabletta. Eredményes kezelést követően a vérzészavar kiújulásának megelőzése céljából a ciklus 16-25. napja között napi 1-2 tabletta.
Olyan esetekben, amelyekben méhnyálkahártya a méhen kívül máshol, például a bélben is előfordul, (endometriózis) a ciklus 5. napjától 25. napjáig napi 1 tabletta Norcolut javasolt, 6 hónapon keresztül. Folyamatos szedés esetén a ciklus 5. napjától napi fél tabletta, majd 2-3 hetente fél tablettával kell emelni az adagot. Ilyen esetben a kezelés 4-6 hónapon keresztül szükséges."
Sziasztok!
A lanyom 16 eves, menstruacios zavarja van (kb fel eve nem jott meg neki). Voltunk nogyogyasznal ahol az orvos felirta a norcolutot 2x2 de azt nem mondta hany napig. Most szedi 4. Napja, meg nem jott meg neki, valakinek tapasztalat? Abba kellene hagyni? Utana jon meg vagy a gyogyszer szedese kozben is megjon/megjohet?
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek menstruációs görcs ellen, ha a görcsoldókat kihányom, fogamzásgátlót meg nem akarok szedni?
- A menstruáció első napjától kell elkezdeni a fogamzásgátló tablettát szedni..mikortól nyújt biztonságos védelmet?
- Ha abbahagyom 4 év után a fogamzásgátlót, akkor lehet valami problémám belőle? Hosszan tartó menstruáció miatt kezdtem el szedni.
- A fogamzásgátló tablettát csak a menstruáció első napján lehet elkezdeni szedni?
- Most kezdtem fogamzásgátlót szedni, de az elsőt nem vettem be, csak másnap kettőt. Így is védelmet nyújt már a menstruáció utáni első napon?
- Nagy baj, ha csak a menstruáció második napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót?