25 hetes terhes vagyok, és a doki˝zinnat˝antibiotikumot irt fel a torok gyulladásomra. Ez árt a babának? (tudásbázis)
Nem létezik teratogén (embrió-/magzatkárosító) antibiotikum, nyugodtan lehet szedni, ha indokolt.
A láz ellenben súlyos következményekkel járhat!
Végül az a lány is kapott másfélét is, mert szegénykémnek nagyon csúnya epekő okozta hasnyálmirigy gyulladása lett, de elsőként hangsúlyozottan a baba miatt mondták, hogy mást nem lehet, csak az Augmentint.
De ők is jól vannak, megszületett a baba, és egészséges! :)
De mondom, nem értek hozzá, lehet, hogy a zinnatnak is ugyanaz a hatóanyaga.. Nem tudom..
Én 17 hetes terhesen kaptam a zinnatot miután kiderült h a klionra allergiás lettem.
És eddig úgy tűnik semmi bajunk nem lett.
Én úgy udom, hogy a terhesség alatt pinicillin tartalmú antibiotikumot lehet szedni, ha kell, az nem árt a babának.
A lányommal nekem is kellett augmentint szednem 26 hetesen - nem lett baja.
Nem értek annyira hozzá, csak egyszer ezt mondta nekem egy doki:
Egy kismamával feküdtem egy szobában a kórházban, és neki azt mondta a doki, hogy csak Augmentint kaphat a baba miatt (hogy az nem árt neki). Tuti, hogy elmúlt már 22 hetes, talán 26 volt, de nem emlékszem biztosan..
Nem tudom, hogy a Zinnatban mi van, de a doki így magyarázta annak a kismamának.
További ajánlott fórumok:
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?
- Terhes lehetek vagy inkább valamilyen gyulladásról van szó?
- Fogfájás, ínygyulladás lehet e kora terhességi tünet?
- Arcüreggyulladás terhesség alatt
- Befolyásolja-e a terhességi teszt eredményét valamilyen gyulladás?
- Petefészek gyulladás után terhesség?