2012. május 19. esküvő :) részletek lent (beszélgetés)
Ízre jó volt és volt aki azt mondta szép is, de nekem egyáltalán nem tetszett. Szörnyű színe lett és a dísz is csupa giccs volt! Blööh
De megettük és végül is kit érdekel már így utólag!
Amúgy nekünk is szeptemberben volt esküvők és bár az már nem szezon, de még elég leterhelt minden szolgáltató, de nekünk szerencsénk volt, akit akartam pont szabad volt (fotós, vőfély)
Egyébként ha télen sokszor esne hó, szép lenne a téli esküvő is és tényleg tök jó, hogy mindenhol van szabad hely és mindenki ráér!
Hát igazából arra gondoltam, hogy a meghívókat és az ültetőkártyákat mi csinálnánk :) Szerintem sokkal személyesebb :)
A torta finom volt? :)
Hát marad a fehér, átrágtuk a dolgot, és abban maradtunk h egy középkorú stílusba nem tudnánk olcsóbban megúszni az esküvőt. Szóval vagy fehér ruhám lesz, vagy valami pasztelszín, ami tuti nem fog tetszeni szüleimnek :) Eléggé hagyománytisztelőek :)
Egyszerű esküvőt akarok, még jó h a 60 vendégről lelehetett beszélni XD
Hát a hagyományos fehér ruhák nekem se igazán tetszenek. Én egy Daalarna zöld ruhát akartam, de elég drága volt és végül le kellett róla mondanom. Lett helyette ekrü-arany. Sajnos Magyarországon csak fehérből van választék én már bármit felvettem volna, csak ne fehér legyen... :)
Tényleg! Színben Te milyenre gondoltál?
hát azt varni fogják. még nem tudom, de nézegettem régi középkori stílusú ruhákat, egyszerűbbeket, szóval valami hasonló :)
nem voltam sose oda a csicsás cuccokért :)
Igen, bár rizikósabb, hogy mindenkinek jut e mindenből elég, de ettől függetlenül a témához illik, szóval jó lesz!
És a ruhád milyen lesz?
Fú, ne is mond! Tök guszta, ha nagy fatálon vannak a kajcsik.
Nem csak a drága esküvők a jók! Én elég sokat láttam, mert szállodában dolgoztam és volt ott ám mindenféle esküvő. Igazából a társaságon múlik. Ha jó fejek, akkor örülnek mindennek és nektek és jól érzik magukat, ha meg nem, akkor tehetsz bármit, úgyse lenne jobb!
Amúgy, mivel az alap hangulatot a pár határozza meg, csinálj mindent úgy, ahogy neked tetszik és gondolj arra, ha neked jó a kedved, másoknak is az lesz! :)
Na látod! Akkor bőven van tennivalód! Ha még elfogadsz egy tanácsot, jó sokszor vedd át az esküvő menetét lépésről-lépésre és mindig mással, mert így jöhettek rá, ha esetleg valamire nem gondoltatok, nem jól szerveztetek vagy ilyesmi!
De nagyon izgalmasan hangzik, biztos jó lesz!
Ja, azt nem tudtad, hogy ő ért hozzá, mert akkor tökéletes.
Nyugodtan kezdj neki, mert azért a sok apróságot is időigényes elintézni.
Először a vendéglista összeírása és a meghívók kiküldése a fontos, mert a visszajelzésekből fogod tudni, hogy valójában hányan is lesztek. Jelezzétek is, hogy mindenképp választ vártok ez ügyben.
Bárhol is tartjátok a saját kerteteken kívül, érdemes azt is elsőként intézni, hogy lefoglaljátok a helyet és jól körülnézzetek, hogy milyen adottságai vannak és mit kell magatoknak vinni és mit biztosítanak a helyszínen.
Ezeket nyugodtan elkezdheted most, sőt! Ja és a ruhát is érdemes időben keresni, bár én azt mondom, december az ideális erre.
Ja és ha vőfélyt akartok, azt is egy évvel előre szokták foglalni. Én eredetileg nem akartam, de nem bántam meg, mert kell valaki, aki terelgeti az embereket, csak utólag jöttem rá erre!
Szervezkedj, készülj, szépülj és szuper lesz minden.
a keresztanyukám foglalkozása fotós :) szóval ahogy írtam, nem lesz probléma. Azt kihagytam, hogy a csokromat is ismerős fogja csinálni :)
Már nagyon izgulok :) pedig még jó sok idő. Nem is tudom mikor álljak neki szervezkedni :)
ezzel teljesen egyetértek :)
le is írtam miért volt hátránya...
Szinte minden szálloda ad kedvezmény a szobaárból, ha náluk tartod az esküvőt, de úgy még mindíg lehet drága. Kérdezősködj, bár már nem sok időd van
Viszont egy dolgot javasolnék! Ha más nem, legalább a szertartás idejére egy órányira béreljetek egy profi fotóst, mert utólag sajnálni fogod, hogy nincs néhány tökéletes kép erről a szép napról. Kérd valakitől nászajándékba!
Sok Boldogságot!!!
voltam egy olyan esküvőn ahol egy diákszállón oldották meg az étkezést és a szállást is...
szállás az ágylétszámra ment, így előre kellett jelezni ha valaki ott akarta tölteni az éjszakát...
nem volt olyan hogy párok külön szobát kaptak volna... 6-8 fős szobák voltak...
hol éltek?
Anyukámék a nővérem esküvőjét anno úgy oldották meg, hogy a saját lakásunkban és egy két ismerősnél szállásolták el a vendégeket, akinek ez nem felelt meg az vett ki magának szállást ahol akart, vagy hazament éjjel.
mi magunk főztünk és a közeli klubban tartottuk a bulit..
70 fős volt
4 szomszédnál a leves főtt kondérban
egy tésztákat főzte ki
egy a pörköltet főzte,
1 rántott húsokat sütötte és a rizst főzte meg
és mindenki sütött egy adag sütit, volt bőven...
3 meg a káposztát éjszakára
egy ismerős cukrász nászajándékba készítette a tortát :)
ráadásnak a vőlegény is kapott egy kis tortát :D
Jó poén volt, még ma is nevetek rajta...
a buszt és a terembért kellett fizetni...(meg persze az élelmiszereket...)
volt pár hátránya,
mivel mi szolgáltunk fel,
nem éreztük igazán jól magunkat, még enni sem tudtunk rendesen...
Nagyon szomorú voltam, hogy még a tortából sem jutott nekem...
A helyzet az, hogy olcsón szeretném megúszni az esküvőnket. Eddig úgy néz ki, hogy a hajamat, körmömet, sminkemet barátnőim csinálják meg. Az esküvő tortát, és a ruhámat húgom keresztanyja és lánya. Fényképész a keresztanyukám lesz. Amire költeni kell, az a párom ruhája, és maga a lagzi lesz, tudom így is megúszunk egy csomó költséget, de van valakinek ötlete? Kb 50en leszünk. Zenész nem lesz, cd-ről fog menni a zene, ha ciki, ha nem :)
A lagzit hogy lehet olcsón megúszni? Jah lesznek vidékről barátok. Őket hova lehetne elszállásolni? Tényleg van olyan szálloda, hogyha ott tartom az esküvőt, akkor olcsóbb aszállása pár embernek?
Előre is köszi a válaszokat :)
További ajánlott fórumok:
- 2012 májusi kismamák
- Esküvő 2012 - gyertek tervezzünk együtt! :)
- Pénz szűke miatt 2011 július helyett 2012 júniusi esküvő
- Egy zenéből, rövid részleteket szeretnék kivágni esküvői nyitótánchoz. Milyen programmal tudom ezt megtenni?
- Nyíregyháza, esküvő, 2012 nyár
- Akiknek 2009. május 22-én, 23-án volt az esküvőjük, gyertek!