Pénz szűke miatt 2011 július helyett 2012 júniusi esküvő (beszélgetés)
A "köztes megoldás" az is lehetne, hogy - ha már annyira sürgős a dolog - hogy a házasságkötést, vagy az esküvőt megtartjátok most, az idén, melyet követhet egy szerény, szolid családi vacsora. Aztán majd, ha jövőre - ha pénzetek (pontosabban a szüleiteknek pénze) lesz - megtarthatjátok a másik "szertartást" és utána a lakodalmat. Így az együttélésetek is legalizálódik az idén, és a lakodalom is megtartható. (Ha lesz rá pénz)
Ha a lakodalom nem fontos, akkor az esküvő - pontosabban a házasságkötés - miért olyan sürgős?!? A "nászéjszaka" miatt?!? Gyanítom, hogy már úgy vagytok, mint "macska az úton" azaz túl vagytok már a dolgon. :) Akkor minek a nagy sietség? Olyan idősek vagytok már? Jön a gyerek? Vagy sürgősen szeretnétek gyereket? Addig nem engednek benneteket "összebútorozni"? Vagy mitől van ez a nagy sietség? Nem bíztok egymásban, vagy az érzéseitekben?
Egyébként meg bárhogy alakul ez az esküvő-dolog, sok-sok boldog közös évtizedet kívánok.:)))
Jóóóóóóóvan, na! Tévedni emberi dolog :)))
Szerintem a menyasszonyi ruha minden alkaton szép egyébként, még a 200 kilósokon is :) De persze az a fontos, hogy te jól érezd magad.
Ne érts félre, nem veszekedni meg kötekedni akarok. :9 Sajnos, a hangsúly az írásból nem érződik. :( Csak érvelni próbálok az ÉN igazam mellett. :)))
Kijavítanálak :) nem vitainditó :D
Tudok olvasni, köszönöm
Sőt, értelmezni is tudok ;)
Akkor ez a duplalagzis megoldás ez kiesett?
ebből marha nagy sértődöttség lenne :(
A vitaindító kérdés ez volt:
"Nem értik meg, hogy nem akarok hajnalig trtó lakodalmat, hanem egy családi ünnepséget :(
Mit tudnék tenni ennek érdekében?"
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, jah arról nem is meséltem, hogy a menyasszonyi ruhámat is ismerős varrná meg. Mivel molett vagyok, egy nem habos babos esküvői ruhám lenne, hanem egy egyszerű :)
Csak a vőlegényem öltönyét kellene fizetni, na meg a vacsorát.
Sose értettem, miért kell azokat is meghívni, akiknél mi is ott voltunk anno, például 5 évessen koszorúslány voltam, illik visszahívni...
Háát... nemtom... ha valakinek most nincs pénze, annak jövőre hogyan lesz???????? Mert a mai esküvők, ha jól tudom, milliókban mérendők. Miért akar a szülő erején felül bizonyítani? És kinek?????
Te mindig ilyen stílusban beszélgetsz?
Tényleg érthetetlen, hogy egy fiatal pár esetleg le tud ülni elgondolkodni, hogy esetleg mi lenne, ha mégis várnának egy évet, és csapnának egy olyan lagzit, amitől a szülők is boldogok? Hogy ez egyáltalán felmerülhet, hogy legalább mérlegelünk?
Az a titkos esküvő jó buli; egy év múlva meg jöhet a lakodalom... Kecske is jól lakik, káposzta is megmarad.
A vitaindító címe: PÉNZSZŰKE MIATT... esküvő 1 évvel elhalasztva... milyen "ÁLMOKRÓL" is van akkor szó?! :(
És ha a fiatalok most szeretnék?! Akkor mi van az ő álmaikkal?!
Nem azt mondtam, hogy kényszerítse rá a gyerekre, amit nem akar. Hanem hogy a gyerek is lehet megértő a szülei irányába.
Azt mondanám, hogy ez a nap rólatok szól; minden más csak körítés, csomagolás.
De kompromisszumot lehet és kell is kötni...
Igen, csakhogy egy szülő az "álmait" ne a gyerekével akarja megvalósíttani. Nekem is nagy esküvőt akartak, mondtam, hogy elég 2 tanú, aztán a szűk családi körben egyeztünk ki. Amit a fiatalok nem akarnak, a szüleik ne erőltessék. Adják oda azt a vagon pénzt a kezdésükhöz, azzal többre mennek, mint a parádéval.
Szerintem nem kellene halasztani,egy ev hosszu ido sok minden tortenhet,egy vacsorat szuk csaladi korben meglehet oldani.Nem akartuk a ket leanyomnak egyszere legyen az eskuvojuk igy az egyiket ket honappal kesobbre halasztottuk.A fiatalok ossze vesztek kozben stb...stb..
Tényleg, ez se rossz megoldás, 2 lagzi! Miért is ne?
Ismerősöm ismerőse tavaly csinált egy 80 fős lagzit,amikor már megvolt a két gyerek.
Még a szüleik se tudták meg,csak az esküvő napján,hogy nem lesz esketés,mert ők már több éve házasok!
Nagy dilemma volt akkor elmondani nekik,de a "fiatal"pár a saját költségén rendezett mindent,így nem sok beleszólásuk lehetett a szülőknek.
A menyasszonnyal beszéltem a "buli" után,és azt mondja,hogy örülnek,mert csak 200 ezer veszteségük lett!
Ha a szüleid arra számítanak,hogy majd visszakerül az,amit ők régen más esküvőkre elvittek,akkor inkább adják oda Nektek azt a pénzt,amit a lagzira szántak,mert ők is jobban járnak,meg Ti is!:)))
én is amellett vagyok, hogy hiába nem az ő esküvőjük, szülő kérését nem szabad figyelmen kívül hagyni. nekem idős az apum, én megtenném ezt érte, de azt neked kell eldönteni mérlegelve mindent, hogy mennyire fontos az esküvő, a szülők boldogítása, saját kapcsolatotok!
ennek ellenére az álmom, hogy egy szigeten köttessék meg családtagok és mindenki nélkül, mert ez a mi napunk. otthon pedig egy nagy utólagzit csapnánk mindenkivel ünnepelve.
Hát de, csak valószínűleg az van, hogy nekik is van egy "álmuk", elképzelésük, hogy milyen esküvőt szeretnének a gyereküknek, és nehezükre esik lemondani erről...
Valami olyan kompromisszumot kellene kötni, amiben nem fosztod meg őket ettől az álmuktól - ne feledd, hogy ők már idősebbek, és már sokkal kevesebb 'céljuk' van az életben, amit meg szeretnének valósítani -, de te sem lesze elégedetlen vagy csalódott. Beszélgessetek sokat.
Szerintem ez a ti esküvőtök, rólatok szól, ti kell elsősorban jól érezzétek magatokat, én ezért kötném az ebet a karóhoz: ha most akartok házasodni, és a szűk családi kör beleférne idén a büdzsébe, most tartsátok meg. Ha nem fér bele még ez sem, akkor esetleg halasztanám. Ha nem mérgelődnék fel annyira, hogy csak a tanúkkal elmenjek az anyakönyvezetőnőhöz 1 hónap múlva. :)
Harcolj! Láttasd be velük, hogy a jó házasság titka nem a nagy esküvő. Aki meg adósnak érzi magát, az úgyis ad ajándékot. ki meg megsértődik, az a nagy lagzit is kritizálná. Kell ez neked?!
Nálunk is minden meg lett oldva családon belül. Az én anyukám és az anyósom is egyedül él már sajnos, így nem is tudták volna fizetni. Nem voltunk 20-an sem, s én ezt jobban élveztem, mint ha lettünk volna még vagy 100-an. Már nem igazán tartják azokat a hagyományokat/legalábbis felénk/, amiket a szüleid mondanak.
igen, mert szerintük a szülőknek kell állni az esküvőt. De hisz ez nekik is jobb lenne nem? Nem kerülne olyan sokba. A csokromat, a sminkemet, a ruhámat, és az esküvői tortát is rokonoktól kapnám ajándékba. Fényképész a keresztanyám lenne
További ajánlott fórumok: