2012. aug.-szeptemberben születendő babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Én se értem, hogy mi van ezzel. Pedig én alapba tagja vagyok már ennek a klubnak.
Sziasztok!
Én augusztus 18-ra vagyok kiírva,első babánk lesz.
Akartam csatlakozni a klubba,de nem engedtek!
Szia!
Először jelentkezni kell.
Mit tudhatunk rólad? Első baba?
Sziasztok!
Szeptember 19-re várom első babámat, szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehet még. CSak nem tudom, hogyan kell. Valaki tudna nekem segíteni?
Köszi infót! jelentkeztem a klubotokba :)
Szia! Hogyan lehet oda csatlakozni? Új vagyok még itt!
Sziasztok! Van egy 2012 augusztusi babák klub, már vagyunk ott egy jó páran, aki szeretne esetleg csatlakozhatna... ja, ez természetesen a szeptemberiekre is értendő..
Szia! Igen, az első babánk, és nagyon nagy élmény!!! (aztán remélem 3-4 hónap múlva is ezt fogom mondani) Ha jól értelmeztem nálatok most jön a második gyerkőc? 16.hét körül lehetsz? Én egy kicsit a hízástól azért tartok. Ha jól olvastam te az elsőnél 22kg-ot híztál és a szülés után pár héttel ismét 57 kg voltál? Azt mondják ez a szoptatástól is függ, mert ha az embert jó sokáig tud szoptatni, akkor szinte olvadnak le a kilók. További szép napot!! :-)
Köszönöm,hogy írtatok :) Remélem nálam is elmullik a húsundor.Probálok azt enni amit megkívánnok.Most megyek a kislányomért iskolába s bevásárolok a lecsohoz,most nagyon megenném :) Doki azt mondta,hogy sok tej,tejtermék tojás amit egyek. Terhesvitamint pár napja kezdtem el enni,mert a Gr...tól még jobban hányingerem lett,s most tudtam szerezni a 3dik városban folyékony terhesvitamint! Bízzok benne,hogy most minden rendben lesz :)
Szió! Látom elkezdtél naplót "írni". Én is leírom, hogy tudjam mikor mi volt. Kár hogy a fiammal ezt nem tettem meg.
Szió! Gratula a babócához!!! Üdv köztünk! Most biztos minden rendben lesz! :)
Szia! üdv itt, és gratulálok a babádhoz! Most biztos minden lesz, boldog babavárástneked is! Húsundor nálam is megvolt az első 12 hétben, de azután szépen elmúlt. Nekem a terhesvitamin meghozta az étvágyam.
Sziasztok! Csatlakozhatók? :) 10hetes kismaama vagyok,szept 9re vagyok kí irva. Nekem van fogadott orvosom,mert van az előzményeimben 1 vetélés s két missed ab. Van egy 7éves kislányom. Engem sajnos nem került el a hányinger,hányás :( Ez mellé társul a hús s a húskészítmények elleni undor is,semmilyen húst nem tudok megennni. Valaki volt így? Mindenkinek szép örömteli babavárást kívánnok :)
Biztos nagy élmény lesz látni a picikét. Majd írd meg mi volt. :)
Szia, üdv köztünk! Gratulálok a babához! És boldog babavárást kívánok! Első babátok, ha jól értem?
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni hozzátok, ugyanis augusztus 25-re várjuk a kisbabánkat! Olvastam egy pár hozzászólást, pl a sportról, a hízásról, a rosszullétről és hogy kinek mit mondott az orvosa, vagy a védőnője. Elmesélném én is hogy mit tapasztaltam eddig. 12.hétben vagyok, szerencsére csak 1 hét volt amikor nagyon émelyegtem és az is délutánra jött rám, és egyetlen egyszer hánytam, az is este történt. Sajnos azon a héten nem csak az émelygéstől szenvedtem hanem a terhességi székrekedéstől. Azóta jobban oda figyelek hogy jó sok zöldséget és gyümölcsöt egyek. Nekem ez bevált. Reggel gyümölccsel kezdem, és délután uzsira is mindíg azt eszem. Igazából a hízásra próbálok oda figyelni, illetve inkább rendszeresen és egészségesebben próbálok étkezni. Talán szerencsém van azzal is hogy nem igazán vagyok (még) kívánós. Amit nagyon kívánok az a tej, mandarin és a kinder pingui. Nem vonok meg magamtól semmit, még néha néha egy kis forralt bor is iszom. (egy kicsit). Ha este 9-kor megéhezem, akkor eszek egy pár falatot, de mondom még egyszer hogy talán szerencsém van hogy nem vagyok kívánós. Lehet hogy később az leszek. 58kg-mal kezdtem és most 61 vagyok a 12..hét után. Bár a védőnőhöz én mindig délután megyek, legtöbbször ebéd után, mindig ruhába, csizmába (most télen van rajtunk ruha bőven) mérlegel. A sportot ajánlotta a doki. Amit nem az a futás, a nagyon ugrálós sportok, lehet egy kis lassú aerobiK, jóga, step aerobik, jó sok séta, és tavasztól egy bizonyos ideig a kerékpározás.
Én szombaton megyek a 9 hetes ultrahangra. Már várom nagyon :)
Szia! Én ma voltam, de más miatt. Legközelebb 2hét múlva (11.héten) megyek akkor kapom meg a beutalót.
Ki, mikor megy legközelebb dokihoz?
Szia! Nekem ezekkel nincs már gondom szerencsére, de van helyette más. Éjjel sookat kell WC-re járni, és néha ájulás kerülget. Ezek sem jobbak. Másfél hét és megyek AFP-re, aztán ha annak meg van az eredménye akkor uh-ra.
Sziasztok kismamik! Hogy vagytok? Hogy telnek a mindennapok? Hányinger? Mellfeszülés? Remélem már csillapodnak! Nekem most megint csak csökkent a hányingerem. Remélem már nem is jön vissza. :D
Hát a szülészetéről jókat hallottam, állítólag fel van újítva.... a csecsemőosztályt nem ismerem. Sajnos a PIC-ről tudok írni, de nem vmi objektíven, viszont nagyon jó, hogy van helyben! Nagyon kemény munkát végeznek, a kora babákkal, és biztos nagyon profik, de én alig vártam, hogy kikerüljünk onnan, és úgy jöttünk el hogy soha többé János kórház.... de a kisfiam nem volt nehéz eset, másfél hetet töltött benn, de a végén csak a leletekre vártunk.. de nem igazán tudnak igazi támogatást adni a szoptatásban, és nagyon kevés időt tölthettem a kisfiammal... ez engem akkor kiborított, de persze ott igazán súlyos esetek is vannak...és nem mi voltunk az elsők
Szia Alma,
milyen véleményed van a János kórházról. Én augusztus közepén fogok szülni a Jánosban, ott van fogadott orvosom. Gyomorégésem nekem is volt az első 8 hétben, akkor Salvus gyógyvizet ittam, és enyhült a gyomorégés, bár nagyon rossz íze van, de megéri naponta kétszer 1 decit inni.
hát a csecsemő osztály szörnyű volt, sajnos nálunk gondok voltak így átvitték a fiamat a János kórházba... sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen a másodiknál, de szülni jó volt ott, mondjuk én azt ajánlom ha vkinek előre láthatóan nem lesz egyszerű szülése, a babával lehetnek gondok menjen máshova...ahol van PIC
többek között azért is járunk magánrendelésre, mert a férjem csak akkor tud jönni, ha tuti bejutunk akkora amikorra időpontot kaptunk.
Egyébként gyomorégésen és fáradságon kívül egyelőre nincs más bajom.
Nálunk ez úgy alakult, hogy a reggeli ultrahang meg a ctg nem volt valami bíztató így az orvos akihez jártam terhesgondozásra beutalt a szülészetre, mivel 2 ujjnyira nyitva is voltam. Ott megvizsgáltak, aztán mondták hogy a kispapa menjen le, és jelentkezzen be ezzel a mondattal: Csókolom szülni jöttünk! Onnan már minden ment magától. Na meg jó gyorsan. :)
Szia! Gratulálunk Neked is! Ezek szerint meg voltál elégedve a Szt. Imrével és a dokiddal is. Mi még erősen gondolkozunk a fogadott orvoson, de szerintem helyette inkább eltetetjük a babánk őssejtjeit. Te hogy vagy? Hogy viseled a kezdődő várandósságot? Másmilyen mint az előző babádnál?
Köszönöm, megvagyok én is, kezdek kilábalni a megfázásból. Annyit gondolkoztam ezen a fogadott orvos dolgon... most a terhesgondozást a rendelőintézetben bonyolítom, bár a doki bizalmasan kezembe nyomta a névjegykártyáját. Végülis minek fizetem én a TB-t, ha minden egészségügyis dolgomat magánban kell elintéznem? Területileg a MÁV-Kórházhoz tartozom, és oda megyünk szülni is. Csak jót olvastam róluk. De ez hogy működik, ha nem lesz fogadott orvosom/szülésznőm? Odamegyünk a kispapával, hogy jöttünk szülni és kész? Már bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nekem első baba, és minden teljesen új... Ráadásul nálunk váratlanul is jött, így az orvos-fogadás díját inkább a babánkra költjük. Csak attól félek, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülök...
Sziasztok!
Gratulálok minden kismamának és kispapának!!! és szeretnék csatlakozni hozzátok. Szeptemberre várjuk a második gyermekünket :)
Én a Szt Imrében szültem, valószínűleg most is ott fogok fogadott orvosnál.
Szia! Én a fiamat az ügyeletesekre bíztam. Szerintem most se lesz ez másképp. Én a Dél-Pesti Jahn Ferenc kórházban szültem, most is oda tartozom. Amúgy jól vagyok köszönöm! És te?
Szia! Még nem tudom melyik orvosnál fogok szülni, ez szerintem attól is függ, hogy császár vagy sima szülés. Nagyon hideg van:( A szombathelyi kórházba fogok szülni.
További ajánlott fórumok: