20 hónapost hogy altassak? (beszélgetés)
Nekem is a 2 pici alszik mindennnap ebéd után.
Kisebbik 6 hónapos,nagyobbik 2 éves.
Mire befejezzük a kajcit akkor látom hogy már csukodik a kicsi szemük.
Most ebben a rossz időben sokat játszottunk bent hogy lefáradjanak mert ha nem alszanak akkor nagyon nyügösek tudnak lenni.
Sok gyerek olyan, hogy hiába van nagy szüksége az alvásra, magától nem alszik el, csak túlfárad. Nem kényszeríteni kell, hanem segíteni neki megnyugodni, ellazulni, hogy el tudjon aludni. Ugyanis a babáknak nincs meg az a képességük, hogy maguktól ellazuljanak. Ez az idegrendszerük érzésével alakul ki. Kinek hamarabb, kinek később. Vannak babák, akik ha elálmosodnak, egyszer csak elalszanak akár játék vagy éves közben. És vannak a rossz alvó babák, akiknek aktív segítségre van szükségük az ellazuláshoz, mint pl a ringatás vagy a cicizés. Sok babának szüksége van egy akár fél órás lefektetési rutinra, amikor le tud nyugodni, és rá tud hangolódni az alvásra. Sajnos sok kisgyerek van, akire ráhagyják, hogy azért alszik keveset, mert erre van igénye. Közben a szerencsétlenen állandóan látszanak a krónikus fáradtság jelei, mint a magatartási problémák, agresszív viselkedés, sok sírás. Az ilyen gyermek képes a megtévesztésig produkálni az ADHD tüneteit is akár, pedig csak keveset alszik.
De jó is lenne, ha minden gyerek úgy működne, hogy ha álmos, akkor csak fogja magát, és alszik. Az internet sem lenne tele kialvatlan, kétségbeesett anyukák fórumával a témában.
Epervirág😘
Az én két kicsim is alszik minden nap ebéd után.
Én nem mondtam nincs rá szükségük,csak azt,hogy ne eröltesse....álmos lesz,ugyis elalszik :)
Ha a szervezetének szüksége van rá, akkor elalszik.
Ha nem alszik el, mégis hogyan lehetne "kényszeríteni"? Még leírni is csak idézőjelben lehet.
Nem tudom, hogyan lehet "szoktatni", mert az, hogy lefektetjük, még csak lehetőséget jelent az alvásra, kötelezettséget nem.
5,5 évesen már egyik gyerekem sem aludt a háromból, volt is zűr az oviban a lányoknál. A fiam ovijában, jó 10 évvel később, már nem volt probléma. Akik nem aludtak el, azokkal másik helyiségben egy óvónő tartott csendes foglalkozást.
Van elalvás előtti rutinotok? Mondjuk közös meseolvasás és egy dal, ami mindig ugyanaz. Elég időt kell adni a picinek, hogy el tudjon lazulni.
Az egyedül elalvást megpróbálhatnád fokozatosan. Mondjuk először nem ölben, hanem összebújva, magad mellett altatod egy darabig. Ha az már megy, akkor csak ott vagy mellette, simized, és közben énekelsz. Utána már csak énekelsz, és így tovább.
Vagy pedig próbáld úgy, hogy egyre hamarabb teszed be a kiságyba. Először elringatod majdnem teljesen, és pár napig így teszed le. Aztán kicsit előbb, felálomban, majd néhány naponként egyre éberebb állapotban.
Ilyesmire gondoltam :)
Rémálmaimban se jöjjön elő! Mikor 3 éves volt a kicsi, egy családi házban volt szállásunk Balatonon. Reggel arra ébredtem, hogy gyerek nincs a szobában. Észrevétlenül kisunnyogott. Szomszéd nénivel etették udvaron a baromfit - szerencsére. Soha nem zártunk szobaajtót, kinek jutott volna eszébe, hogy nyafogás helyett a tettek mezejére lép.
Én az enyémeket megleptem a következő mondattal:
- Nem vagy te kígyó! Van neked lábad!
Nem saját érv, olvastam.
Tényleg, olvassa ezt még valaki manapság?
(Úgy elgondolkodott ezen a kígyó-dolgon, észre se vette, hogy gyalogol.)
Kelni nem egyszerre szoktak😂
De amúgy édesen kitotyognak igen :)
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- Fogyjunk és játszunk együtt, hogy ropik legyünk
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Jó reggelt! Hogy aludtál? :)
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?