Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 20 éves fiatal párt luxus körülmények közé költöztetni, helyénvaló? fórum

20 éves fiatal párt luxus körülmények közé költöztetni, helyénvaló? (beszélgetés)

1 2 3 4
101. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 97. - Görögtánc)
dec. 20. 09:46
Itt a családok is nagyon "fogják" a másik gyereket első perctől. Családok is összejárnak, köszöntik egymást, ajándékozások. Az anyuka ad a lány nagymamájának pl szülinapjára ajándékot.
100. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 93. - Globus)
dec. 20. 09:42

Gimi első évében jöttek össze.

Nekem is van volt osztálytársam aki a gimis párjával van 10-en éve. Ismerős házaspárok meg 40-50 éve.

dec. 20. 09:36
Hát, 5 éve.
98. Banános Zselé (válaszként erre: 92. - Asztanaviszta)
dec. 20. 09:36
lehet járni 14 évesen, vagy még előbb is
97. Görögtánc (válaszként erre: 93. - Globus)
dec. 20. 08:50

Jó amúgy feleslegesen papolok, én is 19-20 éves voltam amikor összejöttem az urammal, de nem is lett közös házunk évekig.

De azért azt látom ez a ritkább, hogy megállapodjanak az elsőnél.

96. globus (válaszként erre: 94. - Libikóka)
dec. 20. 08:37
Ugy látjuk, hogy ez inkabb régebben volt jellemző. Manapság hosszabbak a tanulmányok, kötelező karriert epíteni. Ha nekem annak idején azt mondja valaki, hogy ő életed párja, hát fejbe kólintom. Aztán megis itt vagyunk :)
95. libikóka (válaszként erre: 94. - Libikóka)
dec. 20. 08:29
32 évesek
94. libikóka (válaszként erre: 93. - Globus)
dec. 20. 08:28

Van közvetlen ismerős,,nyolcadikos koruk óta együtt:)

nem általános gondolom de létezik.

Most 32.

93. globus (válaszként erre: 91. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 20. 08:21
Mikor kezdték, ha 20 évesen már mindent kipróbáltak, ásó-kapa-nagyharang? Még előttük áll az élet, bármi történhet.
dec. 20. 08:15
20 évesek és sok éve már együtt vannak?
91. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 87. - Görögtánc)
dec. 20. 06:40

A fiatalok nagyon szeretik egymást, sok éve együtt vannak már.

Nem veszekednek soha, nincs probléma köztük. A fiú folyton simogatja, puszilgatja a lányt. Ha 10 perc ideje van, már megy a lány munkahelyére.

Ilyen idilli kapcsolat ami a nagykönyvben meg van írva.

Ők már együtt maradnak mindenki szerint.

90. semleges (válaszként erre: 89. - Tumbo2)
dec. 18. 03:12
Én is hallottam ilyesmit.
89. tumbo2 (válaszként erre: 87. - Görögtánc)
dec. 17. 10:01
szomorú dolgok is voltak.a fiúnak vettek egy lakást a szülei,később öngyilkos lett.a feleségé lett minden,hiába mentek bíróságra,a nő örökölt mindent.
88. asztanaviszta (válaszként erre: 85. - Banános Zselé)
dec. 17. 08:19

Az általános vélemény azt jelenti, hogy mindenki ugyanúgy gondolja.

Itt viszont nem arról van szó.

Sokan, többek között én sem, gondoljuk úgy, hogyha adunk a gyereknek nagyobb értékű dolgokat, akkor azt nem becsülik úgy, mintha saját maguk szerezték volna. (lásd Mami57unoka hozzászólását.)

87. Görögtánc (válaszként erre: 64. - Görögtánc)
dec. 16. 23:55
Szerintem nem az a baj, hogy vesznek. Hanem az, hogy közösen. Közös “befektetés”. Abból sokszor szarul jönnek ki a felek. Praktikusabb lenne ha mindkét szülő venne a sajátjának, aztán eldöntik hol lakjanak. De hát az ő dolguk. 🤷🏻‍♀️
86. Görögtánc (válaszként erre: 68. - Birebora)
dec. 16. 23:51
Sajátot venni 2 gyereknek, amikor nem is biztos hogy együtt maradnak? Ha csak az egyik szülő venné a sajátjának úgy van értelme, de így közösködni csak feszültséget eredményez. Sztem az nem praktikus. Úgysem ők fizetnék, hanem a szülők a bérelt lakást.
85. Banános Zselé (válaszként erre: 76. - PöttyösPanka)
dec. 16. 16:04
azt írtam hogy ez a általános vélemény
84. Piroska52 (válaszként erre: 83. - Unom)
dec. 16. 15:56

Nem, csak szerintem nem figyeltem.

Bocsánat.

83. unom (válaszként erre: 82. - Piroska52)
dec. 16. 15:46
Ezt nekem szántad?
82. Piroska52 (válaszként erre: 80. - Unom)
dec. 16. 15:43

A két 17 éves unokám dolgozott a nyáron.

Az egyik érettségire készül, a másik szalajtós, 11-ikes.

A fiaméknak van mezőgazdasági kft, ott dolgoztak.

Levente mint családtag.

Milán diák munkán.

Leventének van jogosítványa autóra, traktorral, és tud kombájn is vezetni. Agrármérnök lesz egyszer csak.

17-éves.

Komoly megfontolt gyerek.

Milán is, ő pilótának készül.

Egyik sincs rákényszerülve, hogy dolgozzon.

De csinálják, mert ezt látják a szüleiktől.

Nem kell minden fiatalról azt hinni, hogy semmire való, és nem érdemli, nem becsüli amit kap.

81. Enissa (válaszként erre: 71. - PöttyösPanka)
dec. 16. 15:38

Valószínű neki ilyen gyerekeket osztott a sors, mást nem tudok elképzelni.

A családi minta náluk ez, a gyerekeinket mi neveljük nagyjából olyanná, amilyenekké lesznek.

80. unom (válaszként erre: 79. - Piroska52)
dec. 16. 15:28
Ez simán az önzetlen rosszindulat megnyilvánulása.
dec. 16. 15:23

Én komolyan nem értem azt, hogy fanyalognak, hogy nem érdemlik meg.

Mért nem,?

Honnan tudja bárki, milyenek a fiatalok.?

Lehet tanulnak, esetleg tán még dolgoznak is mellette.

Lehet, csak élnek a vilàgba.

Senki nem tudja.

De azért nem érdemlik meg.

De igen, ha a szülők úgy ítélik.

Ennyi.

78. PöttyösPanka (válaszként erre: 75. - Unom)
dec. 16. 15:18
Nagyon kellenek azok a pontok...
77. birebora (válaszként erre: 74. - Banános Zselé)
dec. 16. 15:17

Szerintem meg nem. Aki nem bizik a gyerekében fél, hogy elherdálja az ne adjon neki lakást, házat, autót, semmit.

Engem nem féltettek, én sem tartottam ettől. Jól neveltek a szüleim és én is a gyerekemet. Megbecsüljük amink van mert tudjuk, hogy érték és megdolgoztunk érte. Mindenki tudja milyen a gyereke.

Olvass vissza, gyakoribb, hogy aki megteheti segit. Nem kell mindenkinek nulláról vagy minuszról indulnia a nagybetűs életbe. Már az is nagy segitség ha odaadja az indulót, vagy vesz egy hűtőt, mosógépet, mikrót. Átvállal a törlesztőből valamennyit. Kinek, mi.

Sajnálom akinek rossz tapasztalata van és csalódott a gyerekében.

76. PöttyösPanka (válaszként erre: 74. - Banános Zselé)
Tudom, hogy itt, a Hoxán mi átlagon felüli intelligenciával rendelkezünk. De ezért egy pillanatra feltételezhetnénk, hogy a szóban forgó szülők is bírnak némi szürekállománnyal (különben már rég nem lennének vagyonosok), valamint velünk ellentétben ismerik a saját gyereküket. Ha ők úgy ítélték meg, hogy a gyerekük elég megbízható ahhoz, hogy vegyenek neki egy nagy értékű lakást, akkor mi milyen alapon gondoljuk, hogy nem fogja megbecsülni? Ismered estleg bármelyiküket? Talán vettél már 3 szobás lakást a saját gyerekednek, aki elherdálta azt? Vagy mire alapozol?
75. unom (válaszként erre: 71. - PöttyösPanka)
Csak a pontok miatt ír
74. Banános Zselé (válaszként erre: 73. - Birebora)
dec. 16. 15:06
pedig ez egy általános vélemény
73. birebora (válaszként erre: 70. - Mami57unoka)
dec. 16. 15:05
Rossz tapasztalatod lehet.
72. PöttyösPanka (válaszként erre: 69. - Michelle.r)
dec. 16. 15:00
Mások a preferenciák. De ha úgyis van számos ingatlanod, és úgyis nagy rá az esély, hogy a fiatalok nem örökre maradnak ott, mert szétmennek, külföldre költöznek, akármi, akkor nem muszáj, hogy ez az egyetlen lakás mindenben tökéletes legyen akár befektetésre akár saját részre. De igazából lényegtelen a kérdés szempontjából.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook