2 hós babámnak a karján a születésekor kapott oltás (BCG) nagy gennyes pattanás szerűséggé változott. Normális ez? Milyennek kell lennie? (tudásbázis kérdés)
Lehet BCG lymphadenitis is.
Ezt azért tudom, mert 18 évig minden korosztálynak-újszülötteknek is, ha a kórházban nem kaphatták meg-én adtam be ezt az oltást.
A váladékozás normális, és pörk lesz a helyén-NE KENJ RÁ SEMMIT,LERAGASZTANI NEM SZABAD MERT SIPOLYT OKOZHAT!!-de a túl nagy reakció gyógyszeres kezelést, leoltást és rendszeres ellenőrzést ígényel.Ezt a gyerekorvos megmondja.
De nem kell aggódnod, ha néhány hónapig gyógyszert is kell kapnia-legrosszabb esetben maradandóságot nem okoz-esetleg a vállacskáján nem csak pontszerű heg fog rá emlékeztetni, hanem kicsit nagyobb::)))
AHHA! normális. Rosszul hangzik, de az egy hideg tályog... Az a gond inkább, ha nem látszódik.
Ne izgulj, az ki is fog fakadni. Beszélj a védőnőddel. Nyugi!
De jó!! Akkor holnap nem rohanok el vele a dokihoz, lassan úgy is megyünk a 2 hós állapotvizsgálatra, meg az újabb oltásra, akkor úgy is látja majd a doki. De a lényeg, hogy addig is alhatok nyugodtan, márha a kismanó engedni fogja!! :))
KÖSZI A VÁLASZT MINDENKINEK! jó éjt!
Szia!
Az a jó, ha ronda! :-) Nekünk azt mondták,hogy ha nem fog látszódni, akkor újra kell adni neki. Úgyhogy ennek most kivételesen örülhetsz, ez tényleg nem probléma!
Minket is "elfelejtettek"figyelmeztetni a "kedves"védônénik,hogy számítsunk rá,hogy ilyen lesz.Persze nagyon megijedtem,mikor megláttam,rohantam a rendelôbe,hogy mi lehet.Azt mondták,hogy nem kell különösebben foglalkozni vele,ha úgy látom,hogy nagyon nedvezik,esetleg tegyek rá steril gézt,hogy a ruha nehogy beleragadjon,és vigyázzak,hogy ne érje víz.
Szerencsére tényleg nem volt gond,egy hét a alatt szépen helyrejött.
Szia!
Teljesen normális,ne aggódj!
Nekünk is ilyen volt,szépen leszáradt idővel.
További ajánlott fórumok:
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Daniella születése
- Tudod mi történt születésed napján a nagyvilágban?
- Miben változott a párod azóta amióta elmúlt az udvarlós időszak?
- Emma születése - klasszikus szüléstörténet "happy end" nélkül
- Első baba születése után változott valami köztetek?