2 hónapos kisbabám laktóz érzékeny jár az emelt összegű családi pótlék? (tudásbázis)
dehogy haragszom szivesen válaszolok.
nem szabad volt előtte enni 2 órával,vért vettek tőle háromszor minden fél órában,és valamit megitattak vele előtte.Lehetett volna fújni is,állitólag az pontosabb,de azt ötször kell minden fél órában,ilyen kicsivel az hosszú.
Nálunk tejfehérje érzékenység van.Most 6 hónapos és úgy vettük észre hogy véres volt a kakija.De ez csak az egyik tünete volt a sokból.Sok bukás pocakfájás aztán a véres nyákos kaki.
Én úgy tudom 1 éves korban csinálnak egy terheléses vizsgálatot és onnan ha nincs rendbe jár az emelt csp. meg a gyes kitolódik.
Ha bebizonyosodik a laktózérzékenység, akkor jár az emelt csp és a GYES is hosszabbodik.
Évente kell felülvizsgálni.
És kórházi doki állítja ki a szükséges nyomtatványt, amit MÁK-hoz kell beküldeni.
Kistesómmal bőrproblémái miatt bőrgyógyászhoz mentek és Ők derítették ki, h mi okozza a rengeteg hólyagos kiütést. Tejérzékenység...
Azt most nem tudom, h a tej mely összetevőjére érzékeny.
Szia!
Nekünk 1 éves kortól jár, akkor csinálták meg a kórházban a tejterhelést, Akkor kaptunk róla igazolást ami alapján megállaptották az emelt összegű családi pótlékot.
Évenként kell ismételni a tejterhléses vizsgálatot.
1 éves korukig tejmentes tápszert kaptunk.
Hogy vizsgálták meg?
Nem haragszol, hogy kérdezősködöm?
Előre is köszi!
Szia!
Hol állapították ezt meg?
Van róla szakorvosi papírod?
Csak azért kérdem, mert az én kisfiamnak ekcémája van és a háziorvos letiltott minket a tejről és mindenféle tejtermékről, mert szerinte az a ludas!
Nektek hol állapították ezt meg ilyen pici babánál?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg megszűnik 2013-ban az emelt összegű családi pótlék?
- Magasabb összegű családi pótlékot hogy tudok magamnak igényelni?
- Dyslexiás gyermek jogosult-e magasabb összegű családi pótlékra? Ismer-e bárki ilyen esetet?
- Magasabb összegű családi pótlékosok! Ez igaz a MÁV-nál?
- Tartósan beteg gyermek után magasabb összegű családi pótlék
- Tejfehérje érzékenység miatt tényleg ígényelhetek magasabb családipótlékot?