2 éves kutyus megszokja az új gazdit? (beszélgetés)
Nekünk kimenekített yorki kutyusunk van. A tenyésztő, akit még embernek sem neveznék az első alkalommal tönkretette a kutyust. Elakadt benne egy kiskutya, ezért szanaszét trancsírozták.Persze utána nem tették rendbe teljesen. Mivel így nem volt alkalmas további kutyusok tenyésztésére, hát eladta. Az állatorvosunk mentette meg a kis életét. Nagyon sokat szenvedett, de ennek mostmár négy éve. Azóta boldog,ragaszkodó kiskutyus. Nagyon szeretjük.
Neki sem kellene a tenyésztővel találkozni,a tenyésztőt egyébként is csak a haszon érdekli, az biztosan nem szereti őket.
Az ilyen sintéreket bizony komolyan büntetném.
A régi gazda férjem munkatársa volt, és sok volt náluk a kutya, azért hozott egyet nekünk...
Két évvel később valami szerszámot akart kölcsön kérni... nem gondoltuk, hogy a kutya ennyire nem tudott neki megbocsátani. Persze nálunk jó helye volt, és tényleg utána 1-2 óra alatt ismét helyreállt a kis lelke, de akkor nagyon-nagyon kiadta a mérgét...
... és miért ne???
Azóta sem értem, hogy a tenyésztők, akik alig várják, hogy pénzt csinálhassanak a kutyából-cicából, szóval erre nem gondolnak????
az biztos hogy nem felejt, de ha jobb helyre kerül és nem látja a régi gazdáját akkor nincs gond
egyébként minek megy a régi gazda oda, ha már nem kellett neki, akkor hagyja békén
Két éves volt a tacsi, amikor a gazdija elhozta nekünk, hatalmas udvar-kert, boldogan rohangált, felfedezett, stb.stb. a régi gazdi közben kiszökött a kapun... a tacsi kb. 3 napig nem evett, nem ivott, ott ült a kapun belül, és csak várta vissza a gazdiját...
... a szívünk majd megszakadt... aztán elfogadott minket, látszólag minden rendbejött, evett-ivott-játszott, bejelölte a területét... szóval úgy nézett ki...
eltelt több mint két év, amikor a régi gazdija ismét eljött hozzánk, a tacsi mint aki eszét vesztette, neki-esett, leszedte a lábáról a zoknit... ha nem vagyunk észnél, még a bokáját is szétharapja a régi gazdijának... szóval nem felejt!
Amikor a volt gazdi elment, a kutyus lenyugodott, és minden vissza-állt a korábbi kerékvágásba! ...
Remélem lesz megfelelő...
Mindenképp yorkshire kell,mert a párom allergiás és egy ilyen hipoallergén kutya még belefér...azért sem fogadhattam el ezt az ajánlatot.
Maradunk a vételnél...
Imént volt itt a nő és mégcsak nem is yorkshire volt,hanem egy 2x akkora (nem is tudom milyen fajta) kutya.Közöltem vele,hogy nekünk azért kell Yorkshire,mert bennt fogom tartani és ez túl nagy,s amint láttam milyen hiperaktív,szétszedne mindent...
Úgyhogy nekünk kicsi növésű kell...
Áááá most olyan csalódott vagyok...
hidd el csodákra képes velünk egy ilyen kis kutyus,
jókedvet,szeretetet, örömet tud adni
és kihozza belőlünk a legjobbat,
mindig örül nekünk feltétel nélkül
A délután folyamán fog jönni az ismerős,mert már este telefonáltunk végül,hogy meg szeretnénk nézni amint lehet...
Úgyhogy türelmetlenül várom :)
Nekem, saját tapasztalat van, 1 spaniel került hozzánk rokontól, alapból olyan fajta aki nagyon ragaszkodik a gazdihoz. Elhoztuk pár nap után hazaszökött, pedig ismert minket. Megint elhoztuk aztánna már nem szökött el, szeretet minket is, de ha jött az igazi gazdi majd kibújt a bőréből úgy örült. Aztán telt az idő, a gazdi is ritkábban jött és végül mi lettünk az igazi családja, gazdija. :)
Úgyhogy nem kell aggódni el fog fogadni teljes mértékben, csak idő kell neki.
yorkik közt is van mozgásigényes, de a miénk nagyon nyugodt kis kutyus,
ő szeret hol ide bújni, hol oda, sokat alszik, de mindig a közelünkben szeret lenni
gyerekeimnél is igy lett yorki baba, sajnos náluk eleinte nem jött be
menyem két nap után vissza akarta adni,
de mivel nem engedtük, mégis csak megtette jótékony hatását
már kiválasztottad?Mikor viszed haza?
készülj rá, vegyél neki kis fekhelyet, finom yorki kajcsit, itatót,etető tálat, és mutogasd meg neki
hol lesz a helye, meglátod hamar elfogad, ha sok szeretetet kap
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idő kell, hogy megszokjam a fogkoronámat?
- Mit csináljak, ha a kiscicám fél és morog, fújtat, elbújik? Hány nap mire megszokja a gazdiját?
- Befogadtam egy majdnem 9 hetes cicát, mennyi időbe telik amíg megszokja az új helyét?
- Mennyi időre van szüksége egy 4, 5 éves gyereknek hogy első szemüvegét megszokja?
- Mennyi idő kell egy kutyusnak, hogy megszokja az új helyet?
- 5 hónapos baba megszokja még a járókát?