2 éves kislányom egyik első foga szürke, pedig minden nap mossuk! Mit tegyek? (tudásbázis)
Az én kislányom is megütötte a fogát és elhalt a tejfoga. Először tényleg nem volt semmi gond vele, de pár hónap múlva, jó mélyen az ínye az elhalt fog felett elkezdett bedagadni és fájt neki. Nézzétek meg hetente a fog alját, és ha egy kis pukli kezd odanőni, akkor el kell vinni a fogorvoshoz és egy pici lyukat fúrnak rá, amin kifolyik a váladék. Ezt többször is megcsináltunk, (kb. 5x?) amíg ki nem esett a fog. A lyukat nem kellett többször kifúrni, csak kitisztítani. A művelet nem fájt neki, mert a fog érzéketlen volt, hiszen elhalt. Ha viszont nem vittük, és bedurrant az ínye, akkor fájt neki. (az ínye)
Szóval mindenképp jobb ha fogorvos látja.
Szia!
Kisfiamnál ugyanez volt. Ő mindig "pofára" esett, mikor járni tanult. Aztán elszürkült egy foga. Elvittem dokihoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg sérült a fog gyökere és "elhalt" a fog. De nem kell vele semmit csinálni, nem kell kihúzni, mert helyfenntartó, majd kiesik magától.
Pár napja esett ki, gyönyörűen nő helyette a másik!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- 1 éves kislányomnak megint ki jött a hörghurut betegsége, már minden orvosi utasítást megtettem. Hogyan tovább?
- Kislányom fülecskéi ellálnak, azzal jön mindenki, hogy majd, ha hosszú lesz a haja jobb lesz.. Valóban?:)
- 8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak?
- Miért lehet az, hogy a másfél éves kislányom minden éjjel kivétel nélkül éjfél körül felébred?
- Másfél éves kislányom mindent a szájába vesz. Hogyan szoktathatnám le róla?