2 éves fiam szájában afták vannak, kinek van jó tippje, amivel hamarabb túl leszünk rajta? (tudásbázis)
Írtam egy üzenetet. Átment?
Általában higítva kell adni. De mivel a száj nedves azt simán csak bekenem vele. A nyála felhigítja.
Hol vetted? Lehet ilyen kicsinek is használni?
Köszi
Szia!
A kislányomnak is volt aftája. Én alkoholmentes grépfrútmag kivonattal kentem be.
Másnapra teljesen rendbe jött.
Az alkoholmentes nem keserű. Észre se veszik a picik. De az alkoholos nagyon keserű. Bár jóval olcsóbb is.
Köszönöm....hát igen sejtem,hogy ez tovább fog tartani...:(
Jó ötlet,hogy viszek magammal evőeszközt,ezt meg is említem majd bent. Aggódom,mert van egy ovis tesója,remélem nem "kötelező",hogy elkapja Ő is.
C vitamint adom neki,bár nem mondott semmit a drnő plusz immunerősítés céljából.
Szia!
Sajnos nem fog elmúlni 3-4 nap alatt. :S Nekem kiskoromban az ovis-sulis evőeszközöktől mindig vírusos szájfertőzésem lett, még a mandulám is tele volt aftákkal... azóta is ilyen furán néznek ki. Kellett legalább egy hét, mire enni tudtam egyáltalán, mert hiába kaptam öblögetőt, meg ilyeneket, csak szívószállal tudtam enni. Nem akarlak megijeszteni, de lehet, hogy a bölcsis evőeszközöktől van. Én egy idő után hordtam magamnak sajátot.
Jobbulást kívánok a kicsinek!
Szia!
Nekünk is volt ilyen, nagyon csúnya betegség.
Mi két fajta ecsetelőt kaptunk,3-3x ecsetelzünk naponta+tantum verde spray+ kaptunk valamilyen szirupot (a nevére sajnos nem emlékszem) ami immunerősítő,segített megbirkózni a vírussal.
Így tartott egy hétig, de pár nap után legalább tudtak enni/inni.A lázunk három napig folyamatos volt,de a dokinéni először öt nap lázra készített fel.
Figyelj,h ne savas innivalót adj neki,mert marja az amúgy is fájdalmas hólyagokat!:(
Kitartás,gyógyuljatok gyorsan!
Az Octenisept spray nagyon jó rá. Nekem is szokott lenni, meg a páromnak is (igaz, hogy csak elvétve, és csak egy-két darab). Octenisepttel öblögethet (ne nyelje le)! Nincs valami jó íze, de elviselhető.
Ez egy nyálkahártya fertőtlenítő, és nagyon sok mindenre jó. Nekem mindig van itthon, és már alkalmaztam pár esetben.
Volt, hogy reggel gyulladt ínnyel ébredtem, be volt gennyesedve, befújtam aznap két-háromszor, és estére lehúzta a gyulladást, a gennyesedés pedig megszűnt.
Jobbulást a kicsinek!
Sziasztok!
Elkezdtük két hete a bölcsit. Múlthét péntek estére lázas lett,légúti fertőzés(szombati Heim Pál látogatása megtörtént)Majd szombat estére már nem tudott enni-inni a Fiam,hólyagok jöttek ki a szájában...vasárnap újból Heim Pál a kiszáradás gyanúja miatt,de szerencsére estére már ivott elegendő mennyiséget,így nem kellett vissza menni.
Viszont nagyon szenvedünk az afta miatt,kapott ecsetelőt és boraxot,cataflam cseppet...tudom,hogy hosszú folyamat ez,de mikor lesz jobb? Az orvos szerint 3-4 nap,de ahogy olvasgattam jóval több napot írnak,amíg elmúlik :( Valakinek van esetleg plusz ötlete,bevált javaslata,mi segített?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Hogy fognátok bele a minél hamarabbi pártalálásba, családalapítás céljából?
- Mit tennél 1 olyan férjjel aki másnak hamarabb megtesz mindent mint a saját háztartásában?
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?
- Vastag comb, vékony derék! Hogyan lehet eltüntetni a zsírocskákat, a belsőcombról? Minél hamarabb!:D
- Cumit venni 9 hónappal hamarabb van értelme vagy tönkremegy?