18 hónapos kislányom még mindig felkel éjjel és igényli, hogy odabújjon mellém. Mit tegyek? (tudásbázis)
szeresd
szeretetre van szüksége, biztonságérzésre...
Engedd bújni:)
Enyém lassan 3 éves, és még mindig ezt teszi:)
Én nem bánom, mert lesz idő, amikor már nem hozzám akar majd bújni;)
Én nagyon sokáig bújtam (asszem olyan 10 éves korom körül kezdtem leszokni róla), hol a szüleimmel, hol a tesóimmal bújtam egy ágyba, nálunk ez nem volt gáz, megnyugtatott, éreztem azok közelségét akiket szeretek és a legjobb szülő-gyerek, vagy testvér beszélgetések ekkor születtek.
Sztem semmi rossz hatása nincs, nem lettem önállótlanabb mint mások és túlzottan ragaszkodó sem, ezzel nem lettem elkényeztetve.
Ha a pici bújni akar, csak örülj neki! :)))
Nekem csak annyi hatása maradt h nem jövök zavarba ha bárkivel - barátnő, ismerős, akárki - meg kell osztanom az ágyam vmi miatt. (pl. nem tud hazamenni mert lekéste a vonatot...stb.)
Szorítsatok neki is helyet a nagyágyban!
Még kicsi és keresi a biztonságot. Ahogy a többiek is írják, hamar eljön az az idő, amikor majd rátok csukja az ajtót. Használd ki, hogy még bújik. A kislányom 3 éves koráig sokszor átjött és velünk aludt. Majd szépen magától szokott le erről.
gyereke válogatja. nekem kettő van. egy lány és egy fiú. mindkettő kezdetektől fogva külön szobában alaszik, igy ez lett számukra a természetes, de nem minden gyerek ilyen.
van aki anyásabb, vagy apásabb.
majd leszokik.erőltetni nem szabad mert ki tudja mi lesz.
hagyni kell, lehet későn érő tipus. egy másfél éves gyerek még kicsike.
igényli az anyját. babusgasd csak ha odajön.és örülj minden percnek, hidd el felnőnek hamar aztán már csak azt veszed észre hogy átnéznek feletted. ez komoly.
Szerbusz! :) :) Szerintem mindig azt tedd amit SZÍVED diktál és akkor jó úton jársz. :)
Ezt tettem a lányommal 27 éve s érzelmileg-értelmileg NAGYON kiegyensúlyozott felnött lett belöle.:)
Mert a biztonság az elsö.:) Soha nem bántam meg hogy ne talántán oda vettem magam mellé.:)
FONTOS HOGY A GYERMEKED ÉREZZE A TE SZERETETEDET.:) Ezt tanítja a gyermek lélektan.
Sziasztok!
Az én kisfiam 17 hónapos, és amióta nem rácsoságyban alszik (5 hónapja kb), átjárt éjszaka. Most kezd leszokni róla, most ott tartunk, hogy már csak kb minden negyedik éjszaka jön át.
Egyetértek Timcsivel és Judittal. Nem szabad eröltetni, majd leszoknak róla!
szióka!
az én fiam két és fél éves és még mindig átjön.
a lányom soha nem igényelte. a védőnénink már régen kérdezte "ugye a gyerek nem magukkal alszik?"
mondtam, h ááááááááááááá, dehogy. De én úgy gondolom, h nem véletlen, majd eljön azaz idő, amikor egyedül szeretne lenne, most még ennyire igényli "anyát". Szerintem ez nem baj, csak ne menjen a párkapcsolatotok rovására.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- 2 hetes kislányom szopi végére rendszeresen bealszik! Böfizni sem tud álmában, hiába erőltetem. Te felkeltenéd böfizni?
- 4 hónapos kislányom nappali alváskor 30 perc után mindig felkel. Gyakran vissza tudom altatni, akkor alszik akár 2 órát is. Mitől lehet ez?