17 honapos kislany meg nem jar (beszélgetés)
Debrecenben van Rehabilitációs központ, nem tudom erre gondoltok-e. És van Dévény torna, meg gyógyúszás. Sajnos több ismerősöm gyermeke is jár ezekre a helyekre.
Ha kell megkérdezem a pontos elérhetőséget és a bejutás módját.
Én nagyon paramami vagyok, úgyhogy tuti addig mennék, amíg valaki valami megnyugtatót nem mond.
Csak az a baj hogy ilyesmire nincs lehetoseguk, egy ideig debrecenbe jartak vele gyogytornara ott elvegeztek egy par vizsgalatot es enntire jottek ra (az izomzata gyenge).
Amugy koszonom a valaszokat!
Hát mint leendő gyógypedagógus, azt tanácsolom, vigyék el a gyerkőcöt egy korai fejlesztő központba, ők elirányítják őket olyanhoz,aki meg tudja állapítani, hogy valami idegrendszeri károsodásról van e szó, vagy csal "lassú" a pici.
Egy koraifejl. központban direkt fejlődésben elmaradt, vagy sérül pici gyerekekkel foglalkoznak, segíthetnek a fejlesztésben is, hogy hamarabb megtanuljon járni!
Egy bartnom kislanyarol lenne szo. Teljesen egeszsegesen jott a vialgra csak kicsi sullyal (2,7 kg). Aztan kesobb nem fejlodott ugy ahogy kellene, enni nem evett, borzasztoan sokat kinlodtak az evessel es persze igy nem is nott ugy ahogy kell. Mindent kesobb tanult meg mint egy atlagos gyerek, pl azt hiszem 10 honaposan tanult meg ulni. Most 17 honapos es csak akkor jar ha fogjak mindket kezet.
Nagyon sok orvosnal jartak mar vele, egyeduli amit talaltak hogy gyengek az izmai es polipja van amit meg nem vesznek ki neki. Persze a szulok felnek hogy valami baja van, de eddig nem talaltak semmit.
A kerdesem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen gyerekkel?
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos kislányom mellé merjek-e vállalni még egy babát?
- 26 hónapos kislányom jön nekem, ver, ordít - hogyan kezeljem?
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- 5 hónapos kislányomnak nem ízlik a gyümölcs...
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?