17 dkg miatt kórház? (beszélgetés)
Az én fiam most lesz 2 éves.1 éves koráig szépen hízott ,azóta 1 év alatt csak 1 kg-ot.Non-stop mozog.Össze vissza mérik,volt,hogy pár dkg-al kevesebb lett.Szépen megkérdezte a védő néni(3 gyerekes,klassz csaj!):milyen az étvágya mostanában,volt e beteg.Volt olyan,hogy annyira beteg volt,hogy 4 nap alatt fogyott másfél kilót,simán kiengedték a kórházból"majd vissza hízza" címszóval.
A legszebb:volt olyan,hogy centiben lett kevesebb:2 cm-t összement két mérlegelés között.Jót röhögött a doki nénink"már a cm-ek se ugyanolyanok"
A nagyobbik lányom 4100gr-mal született,elsősen a legnagyobb volt az osztályban,most hátulról a második a torna sorban:-)
Szóval picit túl alapos a védőnőtök.De inkább ilyen ,mint túl hanyag.
Hány kiló a gyerkőc? Mert én azt nem olvastam asszem. Pl. van a kiskönyvben is egy testsúlygörbe, ott is megnézhetnéd, hogy benne van e a tartományban.
Az én fiam nagyon hízott 1 éves koráig, de onnantól kezdve szinte semmit. Elkezdett mozogni, és nyúlni. Ez nálunk nem jelentett problémát.
Eléggé felháborodtam mikor írtad hogy miket mond a védőnőd. Nem kell aszerint élni....Olyan nincs hogy csak fekete és fehér létezik, szürke is van :DDDD
Nálunk meg már abszolút nincs havonkénti védőnő látogatás, sőt....
Az meg hogy mit eszik és mennyit, azt csak te láthatod igazán jól. Sőt örülj, hogy ennyit eszik, van itt olyan fórum, ahol az anyukákat sírba teszi a gyerkőc nem evése, mégsem kell rohanniuk azonnal az orvoshoz, vagyis kórházba, vagy valami....
Én még várnék vele, vagy vidd el a dokihoz, ő úgyis elmondja a véleményét, és szerintem biztos megnyugtat majd.
Bocsi hogy hosszú lett, minden gondolatomat egyben írtam le :DDD
Ne aggódj! Ez úgy hülyeség, ahogy van! Látod, a gyereken, hogy nincs gond. :-)) Amúgy is, ebben a korban kezdenek el menni, erre a védőnő nem is gondol? ÁÁÁÁ! Tudod Te ösztönösen, hogy nincs gond!!
Azt sem értem, miért kellene naponta 3x kenyérrel etetni egy gyereket!
Ne aggódj, a lányom 7 és fél évesen volt 16 kiló, űgy ment suliba.
Februárba múlt 10 éves, és mára 30 kiló!!
Miert kellene osszeszurkalni?
Szerintem a spanyol babak az elso hetukben tobbet vannak szurkalva, mint a magyar gyerekek tinikorukig, annyifele vizsgalatot vegeznek el rajtuk, hogy minden kideruljon a gyerekrol.
Egyebkent a te dolgod...
Ezért szuper az én védőnőm.
3 gyereke van. A legnagyobb 16 éves..a legkisebb 3,5. :)
Legtöbbször az elmélet és a gyakorlat köszönőviszonyba sincs egymással.
Ha megszültek és fölneveltek 10-15 éves korukig 1-2 gyermeket, akkor már másképp látják - talán - az életet, a gyermekkel való törődést.
Én is pont ezt akartam írni!!
Nem kell ezzel foglalkozni, a védőnők, csak okoskodnak!! Egy orvos szava többet ér, sztem teljesen normális a pici súlya!
A felkockázott sonkát, sajtot már egyedül ette a kisfiam 1 évesen. Örült, hogy csipegethet, de nem bizti, hogy minden gyerek szereti. Az enyém egy haspók. Ordít ha kaját lát, úgy csinál mintha mindig éhes lenne. Mégsem hízott sokáig. Mióta kenyeret is adok neki, ugrásszerűen hízott. A védőnőm meg örül, hogy végre hízik a gyerek. Na én meg ezen aggódtam, hogy másfél hó alatt 70 dkg szerintem sok.
Egyébként az én védőnőm remekbe szabott. Mindig tud érdemleges tanácsot adni!!!
A te esetedben én azt hiszem, 1 éves gyereknél, ha lead pár dekát sem gond. Hallottam már ilyet. Végül, szerintem várj a kontrollig és akkor mond meg a véleményed a védőnőnek! :)
Nekem se. Mázlim van, ránk se bagózik :-) Amig látom, hogy a gyerek nő, fejlődik, addig nem érdekel, hogy nem hizik havonta fél kg-ot, ha egész nap ugrál, mozog mellette.
El kell küldeni az ilyen védőnőt a francba :-)
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház szülészete
- Kislányom betegségei miatt mennyi idős koráig fekhetek be a kórházba?
- Lábtörés miatti műtét után meddig kell kórházban lenni?
- Arra lennék kíváncsi, hogy Debrecenbe a Kenézybe a kórházi zárlat miatt apuka ott lehet e a szülésnél?!
- Meddig lesz zárolva a látogatás influenza miatt az Árpád kórházban?
- Orrsövényferdülés miatti műtéthez kit ajánlanátok a Honvéd kórházban?