15 hetes terhes vagyok. Hogyan szokás orvost megfogadni? Már a megfogadásnál is "illik" pénzt adni? (tudásbázis)
Gratulálok :)
Én úgy hívtam fel, hogy terhes vagyok, kb. mikor fogok szülni, tudna-e vállalni... Mondta, hogy igen és kértem egy időpontot :) Csak a terhes gondozásért fizetek, külön pénzt nem adtam a megfogadásért. Szerintem jobb ezt a legelején tisztázni, nem járnék hozzá, ha nem tette volna szabaddá magát dec. elejére :)
én már felkértem az orvosomat, de a pénzről még nem esett szó
úgy tudom, hogy a vizsgálatok díjának 10x-e a szülés
szia! én az elsőnél csak meg kértem ,de nem adtam neki előre pénzt, és nem jött be mikor szültem , mert Húsvét vasárnap volt , pedig azt igérte, hogy bemegyek őt értesítik a kollégák és jön.
Ezért másodiknál más fogadtam meg de ő meg a mgán rendelőjébe hívottt így ott hagytam már szülés előt nála 20e t , a többit a szülés után adtam. Szerintem valamennyit adjál előre, nehogy úgy járj mint én. Jobb lett volna ha bejönn mert a gyerek belekakkált a vízbe már reggel8 kor délután 3 kor született meg, de azonnal elvitték lélegeztetőre, a fejébe egy héti kanül volt mert gyógyszer kellett neki, ha bejött volna másképp alakul.
Nyugodtan meg lehet - sőt meg kell - beszélni mindent az orvosoddal.
Én sokáig magánrendelésre jártam, de több ok miatt, végül dokit váltottam, és most szakrendelésre járok. A vizsgálatokért nem kér pénzt az orvos, de majd a szülésért igen.
Szerintem jó az, ha előre tisztázzátok az anyagiakat, mert így nem lesz csalódás egyik részről sem a dolog, és tudod, mire számíthatsz...
Érdemes már most tisztázni a dokival, hogy el tud-e vállalni, mennyit kér, stb.
Én pl. eddig szakrendelőbe jártam, de az én dokim kéri azt, hogy min. 4-szer a magárendelésére kell elmenni. Ez pedig csak akkor fér bele, ha nem az utolsó 2-3 hónapban kéred fel. Én a 16 hetes vizsgálaton beszéltem le vele a dolgot.
Szóval kérdezz rá időben nála, mert minden dokinál máshogy működik.
Ha magán dokihoz jársz, akkor könnyű a dolog.
Én anno egy vizsgálat során mondtam a dokinak, hogy majd nála szeretnék szülni, és ezt természetesnek vette, hiszen hozzá járok magánrendelésre.
Nem fizettem neki ekkor semmit, csak megkérdeztem, hogy a szülésnél mekkora a honoráriuma.
És ezt az összeget is csak a varrat szedésnél adtam oda.
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Elmondjam neki, hogy terhes vagyok?
- Nem tudtam, hogy terhes vagyok...
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- 27 éves vagyok, terhes vagyok, a párom nem akarja a bébit, én szeretném...nem tudom mit tegyek...
- Terhességi teszten nagyon halvány a csík. Terhes vagyok?