13 hetes vizsgálaton 2, 7-es tarkóredő (beszélgetés)
Mimdenhol màs èrtèk a jó bízz benne hogy minden rendben van vele .Igy útolag inkàbb nèzzenek meg mindent mind sem baj legyen, DE NEM LESZ .
Mi mikor mintavételek ,ellenörzések, szívecskéjét néztèk làttuk uh- n és hidd el az anyai szived èrzi hogy renbe van csak az idő míg minden eredmèny megjön sok sajnos ès megterhelő de ott vagytok egymàsnak az adjom erőt
++++++
És itt is azt hangsúlyozzák, hogy 3 mm is normális lehet még, főleg ha az orrcsont rendben volt... Illetve hogy ez még önmagában még nem ad diagnózist! Ő egy nagyon pontos és alapos doki (biztosan csak a megnyugvásért javasolta ezt)!
Szia!
Szerintem sem kóros, de nem tudsz még a mintavétel előtt egy másik ultrahangos szakemberhez is elmenni? Valakihez, aki biztosan profi?! Megmondod, hogy sürgős, és biztosan nem kell sokat várni (nálunk az UH-s dokinál 3 heteket kellett várni, pedig magán)... Lehet a mintavételt is megúsznád. Milyen helyen voltál az előző vizsgálatnál?
Szia! Nekünk 2,5 mm mértek orrcsont minden màs rendben volt elküldtek Szegedre mèhlepèny ès magzatviz mintavètel is megvolt mi 25-26 èvesek vagyunk .minden rendbe lett pènteken volt 3 hos a kisfiunk.
ja es mind utobb kiderült 5350g született ès nekünk az kavart be a méretekbe .
Szerintem ez rendben. Nem rossz ez az érték. Orrcsont is látható, nagy gond nem lehet.
Viszont a sok para miatt nehogy legyen! Pihenj sokat és szeretettel várd a kis jövevényt. Ne is várj rossz eredményt, mert csak idegesíted magad, közben rendben van minden!
Még egyszer leírom: Nem rossz ez az eredmény!!!
Kislányom öt hetes egyébként, egészséges.
Hipoplaziás orrcsont a 12-13. héten az egészséges babák mindösszesen 1-1,5%-ánál van! Tehát igenis bízni kell!!!
A CVS megnyugtat, én is megcsináltattam, nálunk minden rendben volt (minden méret, hormonszintek), csak az orrcsont volt hipoplazias, CVS-t megcsináltattam a 14. héten, három nap múlva volt is eredmény.
Egyébként most született a ciklus.hu-n egy hölgynek hatalmas tarkóredővel egészséges kislánya, végig nagy volt a tarkóredő, voltak magzati szívuh-on, ott sem láttak eltérést... CVS-t is megcsináltatta Ő is, és ugyanúgy fiatalok mindketten mint Ti. Úgyhogy ismerek ilyet, igen.
Én már régen kinőttem ezt a babaruhát, de utána néztem és ezt találtam:
"A 12. heti ultrahangon történik az úgynevezett tarkóredő mérés is, ami a Down-kór szűrésében az egyik legfontosabb vizsgálat. A tarkóredő vastagsága 3 mm-is normálisnak számít, amennyiben azt a betöltött 12. héten mérik. Mivel azonban a tarkóredő vastagsága a magzattal együtt növekszik, ezért ha az ultrahang a 11. héten történik, akkor már kisebb, 2,5 mm körüli értéknél is további vizsgálatot rendelhet el az orvos, ha pedig a 13. héten, akkor a 3 mm is még a normális kategóriába eshet."
Szóval, szerintem egy újabb mérés totál meg fog nyugtatni!:)
ezt most találtam
A tarkóredőt általában 3 mm-ig tartják normálisnak, azonban a mért érték sok mindentől függhet. Az egyik ilyen tényező, hogy a tarkóredő vastagsága a baba méretével együtt nő, így természetesen más eredményt kapunk, ha valakinél méréseket végzünk 11, 12, illetve 13 hetesen.
Sziasztok!
13 hetes kismama vagyok, van egy egészséges 15 és fél hónapos kislányom, akire 2 évet vártunk. A kistesó az első lehetséges hónapban jelentkezett, aminek nagyon örültünk!! :-) A genetikai ultrahangon 12+4 hetesen 2,7-2,8 mm-es tarkóredőt mértek, amit magánban 4d-s ultrahangon is megerősítettek. Ezen az értéken kívül mindent rendnen találtak, orrcsont is látható és kislány :-) Napok ótavalig alszunk és folyton sírok. Kedden délelőtt csinálnak méhlepény mintavételt, a kombinált tesztet a biztosan rossz eredmény miatt nem javasolták. Hallottam már rosszabb eredménnyel is egészséges babáról, de nagyon izgulok. Valakinek nincs esetleg tapasztalata? Köszönöm előre is!! Bea
További ajánlott fórumok:
- 13 hetes magzat nyaki tarkóredő 3, 5 mm, fiatal anya. Gond e feltétlenül?
- 41 hetesen már naponta járok vizsgálatra. Milyen gyakorisággal és mennyit "illik" adni ilyenkor a dokinak?
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Milyen vizsgálatokról maradok le, és milyen következményei lehetnek a manóra nézve, ha csak 18 hetes terhesen lát először doki?
- 40 hetes kismama vagyok, ma vizsgálat óta barnázom, közte nyálkával is találkoztam. Lehet nyákdugó?