Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » 13 évvel idősebb nővér? fórum

13 évvel idősebb nővér? (beszélgetős fórum)

2010. okt. 21. 23:37

Igen!Van valami abban amit "mondasz".Szerintem mindenki csak a pozitív dolgokat szereti hallani.

De véleményt,és nem ítéletet kértem.Az ítélet a Jóisten dolga.

Azért remélem sok ember szeret téged,és nem vagy mindig ilyen negatív mint amilyen velem voltál.

Az Úr áldjon meg.

23. dameki (válaszként erre: 21. - Márta1973)
2010. okt. 14. 17:09

En megmondtam a velemenyem azok alapjan amit kiirtal...mondtam, hogy tuti van "mas" oldala is a dolognak....de nyugisan engedd el a fuled mellett mindenki velemenyet ha eppen nem megfelelo szamodra.Ha azt akarod hallani amit szeretnel akkor sajnalom, hogy egyaltalan elolvastalak.....

Amugy irhatnek en is szepeket es jokat..de ez most nem "talalna" rad.

A leheto legjobbakat.

22. dameki (válaszként erre: 12. - Pötianya)
2010. okt. 14. 17:05
Bocs de a sajat velemenyem csak leirhatom, nemde? Meg akkor is ha megsertelek teged vagy ot....evvan....kerdezett en meg ezt valaszoltam.Publikus a kerdes tehat ne varja el senki, hogy a valaszok megfelelnek majd "mindenki" izlesenek.
21. Márta1973 (válaszként erre: 12. - Pötianya)
2010. okt. 12. 23:00

Te nagyon aranyos vagy,és köszönöm a válaszod,azt még jobban hogy megvédtél.Tudod az ilyen válaszokat szerintem jobb elengedni a füled mellett.Van egy bibliai idézet:"Ne ítélj,és nem ítéltetsz meg."

Talán jobb lett volna ezt a kérdést itt fel sem tenni.Elvégre az előzményeket senki sem ismeri.

20. Márta1973 (válaszként erre: 6. - Dameki)
2010. okt. 12. 22:53

Szerintem te félre értettél valamit,Vagy lehet hogy tényleg én nem fogalmaztam jól.De 23 évet tényleg nehéz megfogalmazni egy fórum kérdésben.

Az elmúlt évek folyamán pedig megtanultam azt hogy gondolkozzam mielőtt kérdezek.Ebben biztos lehetsz!!!

2010. okt. 12. 15:43

Nagyon vegyes válaszok!!

Azt még elfelejtettem írni,hogy mikor apukánk meghalt ő kölcsön kért 3m forintot,amit én nagyon szívesen odaadtam(sajnos).A vállalakozás csődbe ment,a pénzt azóta se láttam.Én próbáltam nyitni,de azóta úgy érzem nem szívesen veszi a közeledésem.A pénzre már úgyis hideg vizet ihatok.

A segítségről annyit hogy egy 21 éves lány igen is segítségre szorul,ha egyedül van a nagyvilágban.Ezalatt nem anyagi segítséget értek.

De aki materiális alapokon gondolkodik,annak hiába magyarázok.

18. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 12:04
Csak feltételezem, hogy mivel ő akkor már kiskamasz volt, szégyellte, hogy kistestvére született. Aztán elkerült otthonról, igyekezett magát lefoglalni, és így esélyetek sem volt arra, hogy testvéri lelkikapcsolat alakuljon ki köztetek. Igyekezett a ma életét kialakítani, rendezni, és közben a rossz érzés továbbra is megmaradt. Talán még nem késő beszélgetnetek egymással. Nem nagyy testvéri összeborulásra gondolok, hanem apró kis traccspartira egy sütemény és kávé mellett. Ne a segítség gondolata legyen benned...
17. spinneli (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 11:16
Szerintem teljesen mindegy, hogy a testvéred vagy sem, senkinek nem kötelessége segíteni, ha szívből jön segít, ha nem akkor nem.
16. pethoevi (válaszként erre: 11. - Erika691230)
2010. okt. 9. 10:44

szerintem ez megváltozhat

anyáék 6an vannak tesók és náluk is volt egy tesó,akik nem jártak össze a többiekkel.aztán egyszer meghívtak bennünket a telkükre.anya nem is foglalkozott vele,de másnap reggel megint ránk telefonáltak.akkor elmentünk,mert ők megtették az első lépést.azóta is összejárnak mostmár és imádom őket!:-)))

az idő sokmindent megváltoztat...

15. azagyameldobom (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 08:46

Szia!Szomorúan olvasom a történetedet.Szerintem menjetek el valahová kettesben és beszélgessetek egy kicsit.Kérdezd meg,hogy mi az oka ennek a helyzetnek illetve vezesd rá,hogy már csak Ti vagytok egymásnak,ne távolodjatok el ennyire!

Sok szerencsét hozzá!

2010. okt. 9. 08:45
A nővérem 12 évvel idősebb nálam. Sose volt jó a viszonyunk, nem foglalkozott velem, se a húgunkkal, aki 16 évvel fiatalabb nála. Csak akkor talált meg, ha akart: segítség kellett neki a gyerekőrzésben stb. Nem erőltetem a mai napig, mert mindig azt várom, mit kell megint csinálnom. Nekem is van férjem, két gyerekem. Elvagyok velük.
2010. okt. 9. 08:34

Azt gondolom hogy ahogyan a kérdést fel tetted a válasz benne van! Te mindig azt vártad hogy segítsen mert fiatalabb vagy! Neked ha a szeretet lenne fontos akkor fel vennéd vele a kapcsolatot, és az is lehet ő sokkal nehezebb körülmények közt él mint te!

Nagy valószínűséggel te voltál a szüleid kedvence, és ő nem igen száított, vagy ugy érezte teljesen háttérbe szorult! Talán azért távolodott el tőlled, de erre a választ neked kell tudni!

12. Pötianya (válaszként erre: 6. - Dameki)
2010. okt. 9. 08:19

Szia,

Biztos vagy benne, hogy azert kerdezett, mert ilyen stilusban var valaszt?

Gondolod, hogy nem gondolkozott sose a kapcsolatukon, ha emiatt kiirt egy kerdest a 'nagy nyilvanossagnak'?

A kerdesre pedig annyit, hogy szerintem probalj meg kozeledni Te,meg barmi kisulhet belole.

2010. okt. 9. 08:16

Szerintem sem a korkülönbség a lényeg. Mi hárman vagyunk,én vagyok a legidősebb,vagy egy hugom,és van egy öcsénk.

Az én öcsém akkor fordult el elég rendesen tőlem,hugomtól,és anyukáméktól,mikor megnősült. :-(

Azelőtt mindig,mindent meg tudtunk beszélni,most meg felénk sem néz,de sógornőm miatt mi sem akkor megyünk,amikor szeretnénk,a kisfiuk lassan két éves,és még alig láttuk,a családi összejövetelekre sem jönnek.....

2010. okt. 9. 08:10
Mi 4-en vagyunk testvérek.Nincs nagy korkülönbség közöttünk.5 év alatt születtünk.3-an összetartunk,évente többször összejövünk...névnap,szül.nap,vagy csak azért,hogy találkozzunk,beszélgessünk...A nővérünk viszont tudomást sem vesz rólunk.Többször hívtuk,jöjjenek el a találkozókra Ők is...a válasz az volt...nem érek rá.Soha nem ér rá.Most már tudomásul vettük,hogy csak 3-an vagyunk.Mi összetartunk,szeretjük egymást.
2010. okt. 9. 08:09
Ez sajnos szomorú.De szerintem még nem késő ez ellen tenni . Próbáld meg te megtenni az első lépést,hátha ő is erre vár. Sok sikert
2010. okt. 9. 07:54

Egy kapcsolat (legyen az akár testvéri) alakulása mindig 2 emberen múlik.Ha megharagudott valami miatt,annak valszeg oka volt(kérdezz rá,vagy kérj bocsánatot).Ha meg nem,egyszerűen csak elsodort egymástól az élet...akkor Te ugyanolyan távolságban vagy tőle,mint Ő tőled.Keresd meg Te,és mondd el,h szeretnéd,ha a Ti kapcsolatotok megmaradna,ha már csak ketten maradtatok.Ehhez nincs köze a korkülönbségnek.Vagy hívd meg őket ebédre és beszéljétek meg a továbbiakat!

Sok sikert!

2010. okt. 9. 07:52
Semmi köze a korkülönbségnek ehhez.Nekem a 11 évvel idősebb bátyám nem is lehetne jobb testvér!Apukámak 12 és 15 évvel voltak idősebbek a testvérei és az utolsó pillanatig utálták egymást.Apám egyáltalán nem érdeklődik a rokonai felöl...Szerintem az az egyéni természettől is függ.
6. dameki (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 07:46

Szia

21 evesen mar felnott az ember...igy vagy ugy de kell boldoguljon.Az elso kijelentesed az, hogy "nem segit"...ugy erzed, hogy egy 21 eves felnott no segitsegre szorul?Tenyleg nem abbol all a testveri szeretet, hogy szarnyai ala vesz a "nover" aztan eltek boldogan amig meg nem haltok.

Valoszinuleg nem igy akartad megfogalmazni a kerdesed, hozzaszolasod...de igy jott ki.S abban is biztos vagyok, hogy ket oldala van az eremnek de elobb gondolkozz aztan kerdezz.

5. 9ba7c331a0 (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 07:21

A jelen helyzet kialakulásában mindenképp megvan a Te felelősséged is.

Te mit tettél azért,hogy ez ne így legyen?

4. a0c1361e44 (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 06:33

Miért kellene, hogy lelkiismeret furdalásod legyen? Nem értem a kérdést.

Te megkerested bármikor? Nem csak segitségről szól a testvéri kapcsolat. Lehetne egyszerűen együtt lenni. Persze, ha szükséged van segitségre, akkor neki kellene az elsőnek lennie aki segit ha van rá módja, és forditva.

2010. okt. 9. 05:10

Kedves Márta!

Ha hiányzik a testvéred, és szerintem azért irtál róla, mert hiányzik, akkor legyél Te az okosabb és tedd meg Te az első lépést és keresd meg. Vedd fel Vele a kapcsolatot, mondd el mennyire hiányzik és, hogy szeretnéd, ha ezután minden másképp lenne. Szerintem ennyi idő után már nem kellene szemrehányást tenni a múlt miatt, próbáljátok meg szeretni egymást. Sajnos testvéri kapcsolat is olyan, mint az összes többi. Ha nem ápoljuk, nem működik.

Az én testvéreim is idősebbek nálam 14, 11 és 9 évvel, de már csak ketten vagyunk. Ki tudja meddig...

2. Márta1973 (válaszként erre: 1. - Márta1973)
2010. okt. 9. 04:46
Persze azóta családom van.Szuper férjem,gyönyörű,okos most első osztályos kislányom.De ez annyira fáj.Talán a nagy korkülönbség miatt?Vagy mi lehet?
2010. okt. 9. 04:41
Mi a véleményetek arról hogy 13 évvel idősebb nővérem egyáltalán nem érdeklődik irántam,nem segít,és soha nem is segített semmiben.Én most 37 éves vagyok,már csak ketten élünk a családból.Kellene-e hogy lelkiismeret furdalásom legyen?Mikor anyukánk meghalt én 21 éves voltam,ő 34 azóta meg sem kérdezte hogy "Miből élsz?"vagy "Van fedél a fejed felett?"stb MENNYIT ÉR A TESTVÉRI SZERETET??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook