100% pamut vagy csak 50? (beszélgetés)
Szia!
Hát ez sokmindentől függ... Pl. attól is, hogy ami nem 100%os, az mivel van keverve...
Tanultam anno, hogy melyikek jók, de anyagismeretből csak kettes voltam, úgyhogy inkább nem adnék tippet. :DDD
Ha végül a 100%osat választod, igazából az is zsákbamacska. Mert a krepp is az, meg a frottír is... Szóval én azt vettem észre, hogy csak tapintás alapján lehet megállapítani... :(
És én még anno nem tanultam, de nekem úgy tűnik, mostanság már kezelik valamivel a pamutot, különben már 40 fokon összetapadna kicsit, mint anno a zoknik. Mert egy csomó mindenre rá van írva, hogy 100% pamut, és teljesen más a tapintásuk...
A 100% pamut elvileg nem csúszhat (bár felületi kezeléstől is függ), mert a pamutnak épp az az egyik sajátossága, hogy az elemi szálak vége nincs tökéletesen a a szövetszálba dolgozva, merthogy elég rövidke (relatíve rövid, ált. 2-6 centi, ha jól emlékszem). Tehát épphogy könnyebben tapad össze más pamutokkal, illetve nem csúszik el rajta. Selymen persze igen, de ez a selyem sajátossága, mert az ugye műszál (kivétel a hernyósejem, ami viszont megfizethetetlen), és épp ezért jóóó hosszúra tudják csinálni...
Viszont szellőzés szempontjából én mindenképp a teljesen pamutot javasolnám, mert jobb a nedvszívása is, meg a szellőzése is, így nyáron sem "rohadsz alá" annyira... Izzadsz alatta, de nem olyan kellemetlen, mert nem tapad rád.
Huhh, írtam egy regényt, de remélem, sikerült kicsit segítenem. :)
szia:)
az lenne a kérdésem,hogy melyik a jobb?
a 100% ágyneműhuzat tényleg csúszós gyűrődős?
vagy az a jobb?venni akarok nettről,de nem tudok dönteni:(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítsam ki a kanapét? Miért nem mosható a 100% pamutnak írt huzat?
- Honnan lehet ténylegesen 100%-os pamut alsóneműt venni?
- Hol lehet venni 100%-os pamut zoknit?
- ..ha valamire az van írva, (ágynemű garnitúra) hogy 100% pamut+100%pesfliz, akkor az milyen? (milyen vastagságot takar?)
- 100% pamut felsőt valamilyen mosási technikával lehet kisebb méretűvé "varázsolni"?
- Hogy tudnám kiszedni a gyertyafoltot 100% pamutból?