10 hónapos kisfiam nem igazán akar enni kanállal (beszélgetés)
nálam 4 kis gyerek van, a legnagyobb is csak 7volt nemrég, a pici 20 hós, szóval 4x éltem már ezt át. Igaz nem mindegyik gyerekem volt ilyen, de átmenetileg mindegyik csinált ilyet. És a legmeglepőbb, hogy a 4. babánk volt ebből a szempontból a legnehezebb eset, pedig azt hinné az ember, az már rutinból megy, nehogy pont ő fogjon ki rajtam. Méghozzá olyan komoly volt a dolog, hogy fogyni is kezdett, annyira nem volt hajlandó enni. Ugyanezt csinálta, amit a tied, hogy elfordította a fejét, ha meglátta a kanalat már rosszul volt, összeszorította a száját és a joghurton kívül semmit nem evett meg(meg persze a tápszert, amit felírt a doki már kínomban)
Szóval egyszer csak jött az ötlet, hátha ő akarja csinálni és ez a baja...és adtam neki is egy kanalat és hagytam, hogy ő is belfötörjön a kajába, és amíg ő azzal eljátszott és gyorsan megpróbáltam közelíteni a szájához egy másik kanállal és kinyitotta a száját! Minden falatot így ettünk és sikerült. Azóta is, ha nem darabos a kaja,amit már a kezével vagy villával tud egyedül is enni(emiatt egyébként már 12-13hósan megtanulta villával felszúrni az ételt, ha puhább), akkor így eszünk, pl levest, vagy főzeléket(mert azt nem tudja még, hogy a kanalat milyen szögbe tartsa, hogy ne folyjon idő előtt a ruhájára, mielőtt a szájába érne a kaja).
Próbáld ki ezt, hátha bejön. (nekünk gyerekmintás a tányér alja, és amikor fogy a kaja, vagy engedem, hogy ő a kanállal villával fötörjön benne, próbálom azzal is elvonni a figyelmét, hogy nézzük meg mi van a hami alatt, ott egy madár, napocska, stb stb..
szia! honnan vetted, hogy 10hósan már rágnia kellene? az enyémeknek 11-12hósan jött csak ki a foguk, ha muszáj lett volna, se tudtak volna "rágni", emiatt pl kiflit sem adtam nekik, mert csak öklendeztek tőle, hiszen nem volt mivel "felaprítaniuk"...
Minden baba más és más ütemben fejlődik.
A tejpépet soha életében nem ette meg... ami lecsúszott, az a teljesen folyékony bébikaja, semmi darabkákkal.
Igen, tudom, hogy megérzi a feszültséget, de aki ezen nem ment át, fogalma sincs milyen rossz érzés :(((
Hát jó lenne látni, hogy hogyan eteted, mitől sírhat. Dehát 10 hónapos, már elég régóta kellene ennie pépeset kanállal.
Először nyilván nehezen megy, utána megszokják.
Így látatlanban fogalmam nincs, miért nem eszik a kisfiad.
Picúrka a 10 hónapjával? :)))
Van már 2 fogacskánk, de elvileg észre sem vettük...
Igen, tudom azt, hogy megérzi ha feszült vagyok, de nem tudom magam becsapni, mikor kajcsi következik már gyomorgörcsöm van.
De köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, nagyon aranyosak vagytok!!!!
Sajnos a védőnőnek sincs ötlete... PRÓBÁLKOZZAK!!!! Próbálkozom én, de már gyomorgörcsöm van, ha etetésre kerül a sor. Komolyan, már arra is gondoltam, majd az oviba megtanulja...
A darabosat abszolút nem eszi, kihányja. Ha kanállal közeledek felé, már fordítja a fejét, és vakarássza az egész arcát, és sírva tiltakozik. Jóformán csak tápszert enne üvegből.
Szóval el vagyok keseredve, de nagyon, mert nyilván így nem is hízik :(
Üdv. a klubban! :( Akár én is indíthattam volna ezt a fórumot. Mi is így vagyunk. Sajna.
Tanácsok:- másik helység, etetőszék, kanál.....
-hagyd éhezni, ha éhes lesz megeszi a kanalast,
-adjál neki kiflit, babapiskótát, kölesgolyót, had rágcsáljon,
-legyen sűrűbb vagy hígabb az étel....
Sajna nekünk nem jött be. A kölesgolyót még ma rágcsálta is, túrórudit elfogadja, esetleg bébidesszertet, de semmi mást, csak a cumisüveg.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam most 2 és fél évesen indul oviba, de a középsősökhöz akarják betenni az óvodában. Mi a véleményetek, tapasztalatotok?
- 6 hós kisfiam nem forog semerre, nem igazán gagyog, csak fekszik és néz minket vigyorogva.Csak lusta vagy probléma van a mozgásfejlődésével?
- 5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek?
- Kisfiam 9 hónapos, eddig szépen evett kanállal de most elutasítja így az ételt, a fogzás lehet a háttérben? Mivel próbálkozzak?
- 2.5 éves kisfiam csőrös üvegén lecseréltem a csőrt mert már szakadásig nyuzta de most nem hajlandó semmiből inni csak kanállal, mit tegyek?
- Ajálna valaki nekem Szombathelyen, vagy Kôszegen igazán barátságos gyermekfogászatot.2 éves kisfiamat vinném!