Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 10 éves lányom szereti és fogyasztja a zöldségeket nyersen,... fórum

10 éves lányom szereti és fogyasztja a zöldségeket nyersen,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

22. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:59
Dicséretes! Viszont nem biztos hogy azért szereti a zöldséget mert tőletek azt látta. Jól is néznénk ki ha mind azt csinálnánk amit szüleinktől láttunk! Hogy ne menjek messzire én annyira másként viselkedek mint annó a szüleim, hogy ha nem hasonlítanék kinézetre ennyire rájuk, el sem hinném hogy az övéké vagyok.
tegnap 13:55
Ahány gyerek, annyi féle. Az egygyerekesek sokszor nem is látják be, mennyi minden nem az ő érdemük. És fordítva, mennyi minden nem az ő hibájuk! 😂 Ha több gyerek van, sokkal jobban kinyílik a szem erre.
tegnap 13:50

Nekem úgy jött át ez a vallomás, hogy FI imádja a lányát és imádja azt, hogy egészségesen étkezik, mindezek mellé csinos is. De ki ne örülne annak, ha szép és egészséges a gyereke? Biztosan szeretné akkor is, ha más adottságokkal és szokásokkal lenne megáldva a kislány.

A szülői példamutatás viszont tényleg lutri. Nem mindig írja felül az egyéni ízlést. Ha zöldségeket és egészséges dolgokat eszik a szülő, kínálja velük a gyerekét, azzal csak megteremti a lehetőséget neki a helyes étrendhez. Arra nincs garancia, hogy el is fogja fogadni azt.

19. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:38
Hidd el, ha kis dundi kislányod lenne, akkor is imádnád. Ha pedig mégsem, akkor az sokat elmondana rólad!
tegnap 11:37

[link]

Mindenki másképp látja az adott témát, én kb. így látom és igyekszem követni. A hangsúlyozott zöldségfogyasztás biztosan nem árthat. Minden ételcsoport sorra kerül, de bizonyos ételek kifejezetten ritkán találhatók meg a konyhánkban.

tegnap 10:30

Egyáltalán nem biztos, hogy azért zöldségimádó a lányod, mert tőletek is ezt látta.

Két testvér sem ugyanazokat az ételeket szereti. Ha a szülői példa ragadós lenne, akkor mindkettő ugyanazt szeretné, de nem így van.

A mozgás szeretete sem a szülői példán alapul.

Ami pedig a csinos alakot jelenti - az alak mindig formálódik. Egy 10 éves kislány anyukája szerinti csinos alakja nem mérvadó.

Mindezek mellett teljesen természetes, hogy szereted a lányodat. De tuti nem az evése, a mozgásszeretete, és a csinos alakja miatt. Van a feltétel nélküli szeretet.

tegnap 08:12
nagyon helyes,mertha egy gyerek ezt latja otthon akkor nem nehez neki helyesen etkezni!
tegnap 07:33
Változunk.
tegnap 05:52

A kisfiam bölcsisen piciként úgy ette a főzelékeket, majd megfulladt. Cékla, zöldbab, spárga, tök, bármi! A kaliforniai paprika, uborka fogyott elsőnek a reggelis tányérról. Sőt, ha elérte, ette őket harapva, mint az almát.

Aztán jött az intézményesítés (bölcsi, ovi, suli) és megtanult finnyásnak lenni. Nem tragédia még, azért megeszi őket, de nehezebb etetni sokkal. A hús kenyér vagy köret nélkül megy mellé még nála.

13. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 22:47
Ez egy nagyon jó szokás.
12. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:22
Enyém amit gyerekként nem evett meg, azt harminc éves korában sem. Létezik egyéni ízlés.
11. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Xochipilly)
tegnapelőtt 20:51

En 14-15 evesen szinte minden nap vajkaramellat csinaltam.

16-18 evesen meg hetvegente techno bulimkba jartam, ahol marokszamra ettem az extasyt, es afterezes utan mentem haza.

A tobbiek nem csinaltak ezt.

10. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:42

Mi meg mar felnottek vagyunk, azt eszunk, amit akarunk. Egy tesom tulsulyos erosen; a noverem a BMI alapjan cinege, de tok eros, fat pakol meg lancfureszel; a hugom atlag alkat, en is normal sulyu vagyok. Mindegyikunk tok mashogy taplalkozik, pedig egy csaladban nottunk fel.

De jo, ha jo peldst mutatsz.

9. brandy85 (válaszként erre: 2. - Babyapocakban)
tegnapelőtt 19:52
Igazad van. Nem elég. A nagyobbik fiam ette,ma már nem,lányom a mai napig is eszi pl.répát nyersen kicsi kora óta. A kicsi meg mikor,hogy ő auti. Szóval mi is adtunk esszük a zöldségeket,ők nem mindug. Szóval nem mérvadó.
8. Zitu3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:33
Vegánok vagytok? Vagy csak szeretitek a zöldségeket is?
tegnapelőtt 19:16
Ez ugye szatíra? :D
6. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:10
A kamaszkor még tartogathat meglepetéseket, pl. drasztikus változást az étkezési szokásokban
5. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:52

Hát ez fura lett.

Mondjuk én nem hiszem hogy ez főleg csak szerencse.

Ettől függetlenül ,,nem jó ízű ez a vallomás valahogy.

Persze hogy ilyen a lánykád mindenképp jó.

tegnapelőtt 18:25
Na ezt én sem állom meg szó nélkül. Ha túlsúlyos lenne és a hamburgert és csokit enné, akkor is imádnád.
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 17:49
Imádd, mert a sajátod, de már előttem kifejtette Babyapocakban fórumtárs, hogy ez nem CSAK a példán múlik.
tegnapelőtt 17:44

Tudod, hiába dicsekszel kicsit sem burkoltan, főként csak szerencsés vagy.

Sajnos nincs kőbe vésve, hogy a példamutatás elég! Nem mindenki szerencsés, mikor a gyerekeket "osztják". 😉 Ettől még nem rosszabb anyák nálad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook