1 hónap alatt bele lehet jönni a munkába egy új munkahelyen? (tudásbázis kérdés)
Nem tudom miért, de valahogy úgy érzem, hogy a kérdező nem nagyon tudja azt, hogy egy ilyen jellegű munkakör felvállalásához mi mindent kell tudni, ami "alaptudás". Ha az alaptudás meg lenne, akkor nem indított volna ilyen címmel fórumot.
Ezért is próbáltam felsorolni neki a munkakör betöltéséhez szükséges "alaptudás" minimális részét, hogy legyen tisztában a munkakörrel kapcsolatos elvárásokkal.
Teljesen mindegy, hogy a Munka Törvénykönyve szerint a max. próbaidő mennyi, ha önmagában pont a Munka Törvénykönyvét nem ismeri (=cca 900 oldal), akkor 1000 év próbaidő alatt sem fogja tudni azt a munkakört ellátni.
Ha a munka elvégzéséhez való elméleti-szakmai ismeretek a fejében vannak, az esetben a helyi sajátosságok megtanulásához sok esetben nincs is szükség 3 hónapra, elegendő 1-2 hét is.
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Te mennyi idő alatt érsz be a munkahelyedre?
- Milyen munkahely ahol az egyik embert még a boltba sem engedik át 10 percre munkaidő alatt, a másik meg 1,5 hónapig nem jelenik meg?
- 25 év alattiak adókedvezménye / munkahelyi bérfeszültségek
- Felmondási idő szerződés szerint 1 hónap. Hogyan lehetne minél hamarabb lelépni a munkahelyről?
- Munkajogi kérdésben tud valaki segíteni? Gyesről vissza munkába, másik munkahelyre.