1 év táppénz után mennyit kell dolgozni, hogy újra táppénzre lehessen menni? (tudásbázis kérdés)
Nem automatikusan. Beteg lettem, mikor visszamentem volna az üzemorvos nem engedett dolgozni.
Egy év után munkanélküli, majd másik állás.
A leszázalékolást nem erőltetem, amíg nem muszáj.
Aki egy év táppénzen van,azt már egyszer-kétszer be kellett volna hívni(táppénzes felülvizsgálatra).
Valamint a háziorvosnak illett volna kezdeményezni,vagy ajánlani a leszázalékolást.....Szerintem
Megtaláltam:
"legfeljebb azonban a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, ha a keresőképtelenség ideje alatt a táppénzre jogosult személy munkaviszonya fennáll, rendelkezik legalább egy éves folyamatos biztosításban töltött idővel, és nincs táppénzelőzménye sem (egy évre visszamenőlegesen nem kapott táppénzt), akkor maximum egy évig lehet jogosult táppénzre."
3. Táppénz előzmény
"Ha Ön betegsége miatt válik keresőképtelenné és ennek első napját megelőzően egy éven belül már táppénzben részesült (ez a táppénz-előzmény), akkor ezt az időt az újabb táppénzre jogosultság időtartamába be kell számítani."
Jelen esetben az 1 év előzményt egészében be kell számítani, azaz annyit lehet tp-en, amennyit azóta dolgozott.
További ajánlott fórumok:
- Tgys-ra vagy táppénzre "érdemes" menni, ha van választási lehetőség?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Mennyire lehet problémás próbaidő alatt két héten belül egyből táppénzre menni?
- Zúzódással illik táppénzre menni?
- Április 1-én kezdenék dolgozni GYED után régi m.helyemen, előtte le kell töltenem a fennmaradt 30 nap szabimat. Ezután elmehetnék táppénzre?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?