- 43 kiló 1 év alatt. (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: - 43 kiló 1 év alatt.
Ennyit még nem derültem hozzászólón... Olyan okosságokat írsz, hogy csak!
Te vajon törődtél az egészségeddel 0-6-10 éves korodig? Maximum akkor, ha a szüleid törődtek vele. Ez esetben viszont nem a te érdemed, hogy nem híztál el. Ha pedig terhesség alatt hízik el valaki, ahhoz meg pláne ne jöjjön egy FÉRFI, hogy pálcát törjön felette. Ti férfiak soha nem fogjátok tudni még csak elképzelni sem, hogy mivel jár a terhesség és a szülés.
És azt meg honnan veszed, hogy nagyanyáink boldogok voltak? (Azok mindenképp, akik eltették a férjeiket láb alól... :) )
Nagyon csípem, hogy ha egy nő elér valamit az életben akkor a többi nyomorult ( tisztelet a kivételnek) mivel sosem volt kitartó semmiben sem, sosem érte el a célját, akkor hurrog és károg mint a veszett varjú!
Hölgyeim! A cikk írójának csak is érdem érem dukál! Nem az a lényeg, hogy ki hol bukik el, hanem az, hogy talpra tud állni.
A végeredmény a lényeg ez esetben is ami pedig szuper! Szóval kedves cikk író én szívből gratulálok neked és kívánom az élet minden területén legyél kitartó és ezáltal sikeres!
A varjúkkal meg ne törődjél:-)) sajna magyar női virtus! Pláne itt! Hajrá és csak így tovább a cikket pedig köszönöm!
Igen. Ez a sors (fórum) fintora...
Rengeteg sok fórumozó van itt és különböző gondolat-társítás történik a különböző cikkek és hozzászólások egybe-vetéséből.
Én is érdekesnek tartom, hogy valakinek az a tény, hogy nagyszüleink szinte nem is ismerték a túlsúly "problémáka" - és az én feltételezett értelmezésem ilyen "végkifejletet" produkál.
Úgy néz ki - Te a fórum belső munkatársa vagy - és az a feladatod, hogy tovább bogózd, terjeszd a felvetett témákat, hozzászólásokat.
Nos, így alakult ki olyan helyzet, amelyhez sokan sok féle véleményt írhatnak..
Az én véleményem:
Tudatosan törődni egészségünkkel - még mielőtt 50 kilót felszednénk. Mert ez a "huszár virtus" (50 fel, majd 50 le..) nyomot hagy és károsan befolyásolja egy egészséges szervezet működését..
(El tudom képzelni a has táji partikat egy ilyen "mutatvány" után. Bőr feszessége stb..., de inkább az egész szervezet különleges igénybe vétele...)
Ha jól értettem, meghíztál, mert nem volt elég ismereted a többletsúly veszélyeiről és hiányoztak az általános ismeretek az egészséges életvitelről.
....
(Nagyszeüleink, szüleink - szegények - kimaradtak az ilyen élményekből. Sosem érdekelte őket a súly, hanem sokkal értelmesebb , nemesebb dolgokkal foglalkoztak - és boldogabbak voltak....)
Na akkor most boldog tudatlanság legyen, vagy tudatosság??
Ha jól értettem, meghíztál, mert nem volt elég ismereted a többletsúly veszélyeiről és hiányoztak az általános ismeretek az egészséges életvitelről.
Ha akkor kaptál volna elég tájékoztatást e területről, akkor most nem kell küzködni, hadakozni... De , te értelmes felvilágosító információk helyett cukros nedveket kaptál - hiszen azt tukmálják mindenhol.
Tény, hogy egy egészséges szervezet súlyának megduplázása, súlyos következményekkel jár. Ezen túlsúly helytelen (türelmetlen, rövid időn belüli) eltávolítása viszont - akár végzetes is lehet.
No, de végre sikerült - van "célod", van "témád" - mintha a túlsúllyal való küzdelem volna az élet célja.
Véleményem szerint ezt valakik akarják és eredményesen produkálják is - szinte az egész lakósság hasonló "problémákkal" küzd.
Ezen túlsúllyal való küzdelem "szokássá" (sztereotípiává ) válik . Ennek az a következménye , hogy nap mint nap azt tudatosítod magaddal - ilyen engrammot adsz meg magadnak - hogy "kövér vagyok" "fogynom kell" - amit a sok ismétléstől a tudatalattid el is fogad és megpróbál teljesíteni.
így történhet, hogy amikor 31 kilós leszel , akkor is éppen olyan "kövérnek" fogod magad érezni mint most.
Vagyis: az értelemteljes, tartalmas élet helyett egy "küzdő roncs"-á is változhatsz sok depresszióval , keserű szájízzel stb. Ez meglátszik a kisugárzásodban is a környezetedet ezzel kellően fertőzve te is hozzájárulsz az általános boldogtalanság érzetéhez...
(Nagyszeüleink, szüleink - szegények - kimaradtak az ilyen élményekből. Sosem érdekelte őket a súly, hanem sokkal értelmesebb , nemesebb dolgokkal foglalkoztak - és boldogabbak voltak....)
pasi vagyok, tehát zokni...
...meg figyelmetlen.. a felvezetőben nem olvastam a lényegről... a férjed mit szólt?
Anyukám 72 éves és egy stria sincs rajta sehol, még egy kis halványka sincs.
Azért én, ha keresek találok, nagyon vékony, kicsiket, halványak a combomnál. Korábbi hirtelen hízás eredménye.
Ezekkel nincs mit tenni, ha valaki nem előzi meg. De ahogy mondod, van úgy, hogy meg se lehet előzni. Mert ugye én, ha jobban odafigyelek, akkor nem híztam volna. De terhességnél 5 kiló plusz, az nem is hízás. Vagy például serdülőkorban, ha valaki hirtelen nő és persze nem csak hosszában. Sok fiatal lányon is lehet látni, hogy sose volt duci, mégis vékony kis csíkjai vannak itt-ott.
Gratulálok!!!! Nem semmi!!!
Nekem még mindig striás a hasam, a fiam lentre csinált párat, a lányom a köldököm körülé részt szagatta szét. Mindkét gyereknél egyik napról a másikra nőtt hatalmasat a pocakom, egyszerűen nem bírta a bőr követni. Én is sok olyat ismerek, akinek nagyobb hasa volt, mint nekem, mégsem lett csíkos. Genetika.
További ajánlott fórumok:
- 13 nap alatt 8 kiló mínusz
- Fogyjon 10 kilót 5 hét alatt, avagy a csodadiéták kora
- Holnaptól fogyás indul, cél: 2 hónap alatt - 10 kiló. Csatlakozik valaki?
- Két hét alatt 9 kilót leadni
- Szabaduljunk meg együtt április 29-től 2 hónap alatt minél több kilótól!
- Diéták+leadott kilók, azaz ki milyen diétával mennyit fogyott és mennyi idő alatt?