Zsíros hajamat melíroztatom. Milyen lesz? Várható javulás? (tudásbázis)
Először is az extrém zsírosodásnak oka van, amit nem árt kivizsgáltatni.
A világosra festett-szőkített haj tényleg szárazabb, és nekem például bejött, mert így nem azért mosok hajat, mert zsíros, hanem mert már kell...
Szia! Ha igazán zsíros a hajad, semmi nem fog segíteni. Tapasztalat. Lehet, hogy a festék szárít, de nem a hajtövedet, bőrödet, ahol a zsír keletkezik, hanem max a hajvégeidet.
Nekem eléggé zsírosodik és csak a mosás segít rajta. Két naponta muszáj mosni és ezen a 10 éve tartó melírozás sem segített!
De az biztos, hogy csinosabb leszel tőle! :)
sampon váltást javaslok! egy teljesen tarur sampont, ne zsíros hajra valót,mert száítja a fejbőrt, ami még több zsírt termel.
válassz faith in nature-t vagy logonát.
És almaecetes öblítés!
1 liter vízbe 3 evőkanál almaecet, és ezzel öblítsd le utoljára a hajad.
A meleg levegő szárítja, de az se árt neki jobban, mint a melír:) Nekem a melírtól még szárazabb lett, mint a dauertől.
A dm-nek van egy jó hab állagú száraz samponja, Balea Trend it up, nekem ilyen van. Vagy szoktam még csalni egy kis tupírral a hajtövekre:)
Ilyesmit nem próbáltam,hajszárítóm van,de évente egyszer használom kb.,mindig hagyom,hogy magától száradjon-azt hallottam,hogy a forró levegő árt a hajnak.
A fodrász viszont mindig szárít,és ilyenkor kb. 3 napot bír,eddig nem gondoltam,hogy köze lehet a hajszárítóhoz.
már önmagában a forró levegő nagyon odatesz... én azt javasolnám, akkor is forróval megszárítózni rögtön mosás után, ha rövid
és utána még hajvasalóval kivasalni, aztán a hajlakkal lehet felfele állítani, hogy ne lapuljon le
ez a 3 dolog kíméletlenül szárít (nem is javasolják a fodrászok)
Naponta?? Az durva...
HAjgyógyászt kérdeztél már? Ők tudnak segíteni akkor is, ha esetleg a haj zsírosodása csak egy tünet...
Száraz sampont próbáltál már? Spray formátumút, nem azt amelyik olyan mint a hintőpor.
A melírozás nem hat a fejbőrödre amiből a zsír jön, így nagyjából semmi nem fog változni ebből a szempontból.
Nagyon zsírosodik a hajam,pedig sok mindent kipróbáltam-festve nem volt még.
Rászántam magam a melíroztatásra(őszülök)várható javulás?
Szerintem rosszabb már nem lehet.
További ajánlott fórumok:
- Zsiros aknés az arcom, ilcsi feketeszappant és kénes krémet használok, szerintetek mennyi idő múlva várhatok javulást?
- Csak holnap ér rá a fodrászom, 2 nap múlva viszont elvileg megjön, melíroztatnám, szerintetek lesz valami gond vele?
- Lehet-e egyszerre festeni és melíroztatni az ősz hajat?
- Urogin csepptől és a tőzegáfonya kapszulától mikor várhatok javulást?
- Már melíroztathatnám a hajam? Nem lenne ronda?
- Kisfiamnál Axialis Hypotóniát állapítottak meg. Mikor várható javulás a fejlődésében? 9 hós