Zsibbad a jobb kezem kisujja. Volt valakinek hasonló? Mit csináljak?Segítsetek! (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Voltam orvosnál.A háziorvos beküldött az idegosztályra(ahol egyébként dolgozom :) )Ott megnézték.Kaptam Milgamma-t ill Magne b6-ot.Egy hónapig szedni,ha rosszabbodik visszamenni.Röviden ennyi!
De már javulok!!
Köszönöm a tanácsokat!!!!!
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni,de picit jobb már.Azért holnap mindenféleképp elmegyek orvoshoz.Egyébként éjszakára beborogattam a csukóm.
Igen,ez is lehetséges!Ennek is van több fajtája és ebben az esetben az ujj zsibbadását a Carpalis alagút syndróma is előidézheti.Ami azt jelenti,hogy a kéztőcsontoknál ,ahol idegek és érképletek futnak az izmok által alkotott ,,csatornán" keresztül, ha ez a ,,csatorna" bármi okból beszűkül a rajta áthaladó erek,idegek nyomás alá kerülnek.
Az alagút helyének megfelelően nyomásérzékenység és éjszaka fokozódó fájdalom jellemző rá.
Helyi gyulladáscsökkentők,injekciók,és nyugalomba helyezés segíthet.
De szerintem ha nem javul,inkább fordulj orvoshoz a találgatások helyett!:-)
Ha van még itt vki!
Esetleg ha megerőltettem az nem okozhatja?
Azért, ha eljutottál orvoshoz, engem is érdekelne a véleménye!
Addig is jobbulást és szép napokat kívánok Neked és Mindenkinek!:)
Értem azért:)
Akkor lehet, hogy mégis valamilyen keringési probléma lesz...biztos nem annyira vészes, de azért nem szabad hanyagolni!
Szánj időt magadra!
Sziasztok! Szia Milcsi!
Valóban, ha régóta tart a zsibbadás, akkor elég gyanús, hogy köze lesz a nyaki gerinc idegszálaihoz:( Nem fájt valahol a nyakad? Nem éreztél mostanában rándulást?
Sajnos a zsibbadást, mint tünetet én már jól ismerem(10 éve),két gerincsérvem van(ágyéki csigolyák), ezért a lábam "rosszalkodik", sajna most is...én pl. most a jobb lábam ujjait érzem zsibbadtnak, de ahogy majd visszahúzódik a sérv kitüremkedése, úgy enyhül a tünet, mert ismét elegendő helye lesz az idegszálnak a gerinccsatornában. De mindenképpen ehhez orvos segítsége és valószínű gyógyszeres kezelés szükséges. Persze ez nálad nem biztos, hogy ennyire komoly, de mindenképpen beszélj a háziorvosoddal.
Jó egészséget és mielőbbi javulást kívánok!!!:)
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mitől zsibbadhat a kisujjam és a gyűrűsujjam?
- Mitől lehet probléma a karommal? Ha hátrahajlítom és feszül, fájni kezd vagy ha fogok valamit pl. telefont, zsibbad is a kisujjamig.
- Két hónapja szültem és azóta állandóan zsibbadnak a kezeim.Egyre rosszabb! Volt valakinek hasonló érzése?
- Mensi előtti napokban, zsibbad a lábam, van valakinek hasonló gondja? Mit tehetnék ellene?