Mitől lehet probléma a karommal? Ha hátrahajlítom és feszül, fájni kezd vagy ha fogok valamit pl. telefont, zsibbad is a kisujjamig. (tudásbázis kérdés)
Csütörtökön megyek a röntgen eredmény miatt és említem neki.
Amúgy a felsőkar feszítés mellett kezdek rájönni honnan ered a zsibbadás. A könyökön felett belül van egy kb 10 cm-es szakasz amihez ha hozzáérek végigmegy a zsibbadás a kis ujjamig. Ez szokott fekvéskor és karfás széken üléskor is az érintkezik.
Egyként mióta háton alszom és a cserére szoruló ágyamon bentebb vagyok egy fokkal jobb lett a helyzet.
Remélem átküld az idegsebészetre, hogy kiderüljön mi a helyzet.
Minden izomba adott injekció helye okozhat 1-2 napos fájdalmat vagy érzékenységet. Tegnap vettem fel a 3. Modernát, a helye nekem is kicsit érzéken. Ezért nem macerálom és nem alszom a bal karomon. De nem a beadott vakcina, hanem maga az oltás (a fizikai behatás) az, ami ezt az érzékenységet okozza.
Az úszást pedig szinte minden gerinc problémára javasolják. Ezzel erősíthető a hátizom, mentesíthető a gerinc a terhelésektől.
A gerinc problémák pedig el tudnak jutni a végtagokig, hiszen az oda vezető idegek is a gerincből lépnek ki.
Fogadd meg az orvosod tanácsát és ha van lehetőséged járt el úszni! Vagy legalább tanulj meg valami hátizom-erősítő tornát.
Röntgen annyira nem. Egy MRI az már igen.
De ezt nem a gerinced okozza az fix.
Köszi a válaszod. Persze a hátam nem túl szép, de az ilyen 20-30 km és a 800-1000 szintkülönbség megszokott lenni gond nélkül. A karom csak, akkor igazán rossz, ha feszül.
Azért az ortopédusnak megmondom majd csütörtökön. Gondolom, ha a gerincem okozza a röntgen mutat majd valamit vagy teszem azt elküld kivizsgálásra.
Örülj neki! Gerinc mellé az izomba szoktam kapni injekciót, hidd el nem kellemes!
Ha tudsz így túrázni akkor a scheuermann nem okoz ilyen gondot!
Ez az oltás lesz!
Sajnos gyerekkorom óta, de pl úszáson kívül nem adtak rá semmit.
Rossz formában amúgy nem vagyok mert 1-2 hetente járok a hegyekbe és bírom is bottal, de ettől még a hátam nem az igazi emiatt. De már a nagyapámnak is ilyen volt az apámnak és tesómnak is. Csak ő még jó nagydarab is.
Oltás után amúgy napokig nem tudtam felemelni a karom a moderna után. És inkább alvás után jött elő. Az orvosnak meg nem mondtam mert akkor még nem is éreztem, hogy valami nem oké.
Egyértelmű, hogy a vakcina miatt van, nem te vagy az első, akinél a III. oltás után kezdődnek a panaszok.
Érszűkület lehet.
A Scheuermann-kór a gerincen okoz problémákat, nem a karon.
Héé, engem senki nem értesített!
Le léptem! 😂
Scheuermann mióta zajlik le? Az csak rosszabb lesz!
Nincs kizárva, hogy az okozza, de lehet hogy az oltás, lehet ideg.
Majd az orvos megmondja.
Sziasztok!
Sajnos néhány hete nem az igazi a karom. Ha hátrahajlítom pl a takarót megigazítani este vagy bármi miatt és megfeszül akkor a felkaromban van fájdalom.
Ha pedig pl telefon van a kezemben ami mondjuk egész nehéz akkor zsibbadni is kezd és nehézzé válik a kezem.
Harmadik oltás után egy két héttel kezdtem el ezt tapasztalni, de nem fognám rá. Nem zárnám ki, hogy a cserére szoruló ágyam sem az igazi. Ahogy azt sem, hogy a már lezajlott scheuermann betegségem ami sajnos az egész családnak megvan apai ágról az okozza.
Ezzel a hónap közepén voltam orvosnál a szokásos felülvizsgálaton és jövő héten megyek a röntgen eredménye miatt ahol megemlítem neki.
Szerintetek mi lehet? Kicsit elkezdtem aggódni nehogy nagyobb gond legyen a vége. 30 alatt vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- PCOS és hátrahajló méh. Szeretnék beszélgetni sorstársakkal.
- 13+4 hetesen még mindig hátrahajló méhem van, félek, hogy a nyomás miatt elhalhat a babám
- Betöltött 40 hetes terhesen mondta már valakinek az orvosa, hogy a méhszáj még teljesen hátrahajlik? Mi lett a folytatás?
- Erős, percekig csillapíthatatlan csuklófájdalom támaszkodásnál vagy a kézfej hátrahajlításánál. Mitől lehet?
- Spirál hátrahajló méh esetén?