Spirál hátrahajló méh esetén? (tudásbázis kérdés)
Ezt a doki szokta mondani vizsgálatnál. Illetve én is érzem, mert nagyon hátul van a méhszájam és nem felfelé.
Végül elmaradt a dolog. Most újra aktuális, mivel 6 hónapja szórakozik velem egy petefészek ciszta. Megnő 4-5 cm, majd eldurran. Valszeg van endometriozis is, mert a mostani peteérésnél elájultam... ez így már nagyon nem jó móka. Viszont kaphatok hormonos spirált is vagy egy fázisú fogamzásgátlót.
Beszéltem a szülésznőmmel, ő a spirált ajánlotta, neki is az van.
Honnan lehet tudni hogy tényleg hátrahajló méhem van-e? Nem vagyok benne biztos, bocsánat ha hülyeséget kérdezek.
Melyik márkát kaptad? nem szült nőknek is felhelyezik ezt? Én az erős vérzés miatt tartok, de a hormon nem opció mivel PCOS miatt könnyen hízom. :(
Sziasztok!
Érdekelne, hogy akinek hátrahajló méhe van kapott e spirált?
Ha igen, fájdalmas volt-e a felhelyezés és utána rendben volt-e minden?
További ajánlott fórumok:
- Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok
- PCOS és hátrahajló méh. Szeretnék beszélgetni sorstársakkal.
- 13+4 hetesen még mindig hátrahajló méhem van, félek, hogy a nyomás miatt elhalhat a babám
- Betöltött 40 hetes terhesen mondta már valakinek az orvosa, hogy a méhszáj még teljesen hátrahajlik? Mi lett a folytatás?
- Erős, percekig csillapíthatatlan csuklófájdalom támaszkodásnál vagy a kézfej hátrahajlításánál. Mitől lehet?
- Mitől lehet probléma a karommal? Ha hátrahajlítom és feszül, fájni kezd vagy ha fogok valamit pl. telefont, zsibbad is a kisujjamig.