Zöldséges sajtburger recept
40 perc
400 kcal
20-20 dkg sárgarépa és karfiol
1 paradicsom
2 evőkanál majonéz
15 dkg reszelt ementáli sajt
4 szezámmagos hamburgerzsemle
őrölt bors
só
A Zöldséges sajtburger elkészítési módja:
A sárgarépákat megtisztítjuk, lereszeljük. A karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedjük, forrásban lévő, enyhén sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. Összekeverjük a reszelt répát, a karfiolt és a kis kockákra vágott paradicsomokat a majonézzel meg a reszelt sajttal, közben megsózzuk, megborsozzuk. A zsemléket félbevágjuk, elosztjuk bennük a tölteléket, aztán alufóliába csomagoljuk a szendvicseket, és forró sütőben 5 percig sütjük. Amikor már kesztyűvel meg lehet fogni, kicsomagoljuk, és azonnal tálaljuk.
Bármi
Ugyanezt a zöldséges tölteléket palacsintában vagy omlettben is alkalmazhatjuk.
lyen zöldsaláta kitűnő köret ehhez az ételhez.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2007. nov. 25. 13:56
A zöldséges sajtburger elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.