Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrém leves, ahogy én csinálom recept

Zellerkrém leves, ahogy én csinálom recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Zellerkrém leves, ahogy én csinálom hozzávalói:
egy közepes méretű zeller
egy fej közepes vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
két evőkanál olaj
egy evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
1 kocka húsleves/erőleves
só, bors, vegeta


A Zellerkrém leves, ahogy én csinálom elkészítési módja:
A zellert megpucolom, apró kockákra aprítom. A vöröshagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajon megfonnyasztom, ekkor dobom hozzá a fokhagymát is. Amikor kicsit lepirult hozzá adom a zellert, kicsit hagyom pirulni, majd felöntöm vízzel, utána só, bors, vegeta ízlés szerint, bele a húsleveskockát és hagyom megpuhulni a zellert. Ha már megpuhult, akkor a főzőtejszínt kikeverem a liszttel és hozzáadom a leveshez, majd hagyom "rotyogni". Amikor kész, összeturmixolom.

Pirított zsemlekocskával, vagy levesgyönggyel tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrém leves, ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook