Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zaláné fórum

Zaláné (beszélgetés)


2009. dec. 20. 19:16
próbáld ki, remélem tudtam segíteni! :)
2009. dec. 20. 19:10
Köszönöm!
2009. dec. 20. 19:06

arról, hogy lagziban találkoztál vele, meg hogy szalagória van benne, nekem rögtön bejött!

legfeljebb nem csak két evőkanál kakaót teszel a tésztájába, hanem többet!!!

én is a számban érzem most az ízét! nagymamám sokat csinált ilyen sütit, sajnos már nem él, de nagyon finoman tudta elkészíteni!

2009. dec. 20. 18:57

Éppen néztem!:)Az 'enyém' vékonyabb,és sötétebb,így kakaó biztos kerül a tésztájába is!A teteje vagy porcukros vagy natúr,de ez már részletkérdés:).

40 évvel ezelőtt a keresztanyám gyakran sütötte,sajnos tőle már nem tudom megkérdezni,de mostanában gyakran a számban érzem a süti ízét,ezért motoszkál a fejemben,hogy meg kellene süzni!

2009. dec. 20. 18:53
azonosítani :)
10. 9379ff445f (válaszként erre: 9. - Szazala)
2009. dec. 20. 18:52
raktam fel egy képet az adatlapomra, hátha így be tudod azonosítíni kb.
2009. dec. 20. 18:48

Inkább kínálós:)!Lehet,hogy Gabó megoldotta?

Köszönöm,megsütöm,aztán megmondom!

8. globus (válaszként erre: 1. - Szazala)
2009. dec. 20. 18:18

Úgy érted, hogy ez egy ünnepi sütemény? (kistányéras, villás?)

Inkább főzött jellegű krémje van, vagy vajas?

2009. dec. 20. 18:16

Szalagóriás (3 lapos süti)

Hány személyre:

Előkészületi idő: 10 perc

Elkészítési idő: 1-1,5 óra

Kategória: Desszert, Sütemény

Nehézségi fok: Könnyű


Hozzávalók

Tésztához: 75 dkg liszt, 15 dkg zsír olvasztva, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 kávés kanál szalagáré, 2 evőkanál kakaó, annyi tej, hogy gyúrható és nyújtható legyen a tészta


Krémhez: 8dl tej, 6 evőkanál liszt (legalább 1 rétesből legyen), 25 dkg porcukor, 1 margarin, 2 csomag vaníliás cukor

Rövid leírás

Összegyúrjuk a tésztát, három részre osztjuk, kinyújtjuk és laponként megsütjük. Könnyebb, ha a tepsit megfordítjuk és az alsó oldalára tesszük a tésztát, nem ragad le.

Elkészítés leírása

A krémhez először felfőzzük a tejet a liszttel és némi cukorral. Ha besűrűsödött, félretesszük hűlni, ha már langyos, össze lehet keverni a margarinnal, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Megkenjük a süti lapjait, kenhetünk a tetejére is. Dísznek reszelt csokit vagy kakaót szórhatunk rá. 1 napig hűvös helyen hagyjuk puhulni.

6. c95c921ae7 (válaszként erre: 3. - Szazala)
2009. dec. 20. 18:02
Úgy érted szalakális?
2009. dec. 20. 18:01
Az biztos,hogy nem az a 6lapos,amit én ismerek!Zalakockát olyant tudok,amiben piskóta is van,de amit keresek,abban az nincs!
2009. dec. 20. 17:54
Az nem zalakocka,vagy hatlapos???
2009. dec. 20. 17:53
Sajnos nincs!Barna lapok között világos krém,Talán 4 lapos,hasonlít a Zsuzsi szeletre,de lehet,hogy szalagárés....
2009. dec. 20. 17:51
fotód nincs róla? mert nekem így a neve nem mondd semmit:((
2009. dec. 20. 17:47
Gyerekkorom kedvenc sütije volt,néha vidéki lakodalmakban szoktam találkozni a zaláné sütivel,a receptjét viszont nem találom sehol.Többlapos,isteni finom!:)Ismeri közületek valaki?Megköszönném a leirását!

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook