Zaláné (beszélgetés)
arról, hogy lagziban találkoztál vele, meg hogy szalagória van benne, nekem rögtön bejött!
legfeljebb nem csak két evőkanál kakaót teszel a tésztájába, hanem többet!!!
én is a számban érzem most az ízét! nagymamám sokat csinált ilyen sütit, sajnos már nem él, de nagyon finoman tudta elkészíteni!
Éppen néztem!:)Az 'enyém' vékonyabb,és sötétebb,így kakaó biztos kerül a tésztájába is!A teteje vagy porcukros vagy natúr,de ez már részletkérdés:).
40 évvel ezelőtt a keresztanyám gyakran sütötte,sajnos tőle már nem tudom megkérdezni,de mostanában gyakran a számban érzem a süti ízét,ezért motoszkál a fejemben,hogy meg kellene süzni!
Inkább kínálós:)!Lehet,hogy Gabó megoldotta?
Köszönöm,megsütöm,aztán megmondom!
Úgy érted, hogy ez egy ünnepi sütemény? (kistányéras, villás?)
Inkább főzött jellegű krémje van, vagy vajas?
Szalagóriás (3 lapos süti)
Hány személyre:
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Kategória: Desszert, Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Tésztához: 75 dkg liszt, 15 dkg zsír olvasztva, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 kávés kanál szalagáré, 2 evőkanál kakaó, annyi tej, hogy gyúrható és nyújtható legyen a tészta
Krémhez: 8dl tej, 6 evőkanál liszt (legalább 1 rétesből legyen), 25 dkg porcukor, 1 margarin, 2 csomag vaníliás cukor
Rövid leírás
Összegyúrjuk a tésztát, három részre osztjuk, kinyújtjuk és laponként megsütjük. Könnyebb, ha a tepsit megfordítjuk és az alsó oldalára tesszük a tésztát, nem ragad le.
Elkészítés leírása
A krémhez először felfőzzük a tejet a liszttel és némi cukorral. Ha besűrűsödött, félretesszük hűlni, ha már langyos, össze lehet keverni a margarinnal, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Megkenjük a süti lapjait, kenhetünk a tetejére is. Dísznek reszelt csokit vagy kakaót szórhatunk rá. 1 napig hűvös helyen hagyjuk puhulni.