Vonz a jogsi, de tartok is tőle (beszélgetés)
Megszokás, megelőzés, ki minek hívja. Végülis, kéthetente utazom majdnem 200km-t, az oda-vissza már 400. Olyankor van ideje az embernek elmélkedni, gondolkodni...nyugodtan...
aztán ha tudom, hogy épp olyan témát kell magammal megbeszélni, ami elég rázós téma, akkor B6, már előre. Érted ugye ?
A téma meg a szokásos...párkapcsolat, jövő, megfelelni vágyás, stb. :)
Szerintem sehol sem mondtam egy tanácsot kérőnek, hogy bele se vágjon;)
De tudod az aki megijed attól hogy felbőg a motor, vagy csak B6-al tud beülni vezetni, annak tényleg elkel gondolkodnia azon hogy alkalmas e a vezetésre...
"A baj akkor szokott bekövetkezni, mikor a vezető úgy érzi, hogy már "megy" a vezetés! Megnő az önbizalma, és ezzel együtt nő a százaléka, a balesetnek."
Ez nagyon igaz.
A félelem természetes a kezdő vezetők között. Ezt nem kell szégyellni, mert emberi dolog. Egy felmérés szerint a hivatásos, vagy nagyon sokat vezetők között kb két évig tart. Ezzel nincs is baj, mert a tapasztalatok szerint ilyenkor okoznak a legkevesebben balesetet. A baj akkor szokott bekövetkezni, mikor a vezető úgy érzi, hogy már "megy" a vezetés! Megnő az önbizalma, és ezzel együtt nő a százaléka, a balesetnek.
Szóval kicsit furcsán hangzik, de talán addig jó, míg van egy kis félelem, mert akkor jobban figyel, és óvatosabb a vezető.
24 éves jogsival 3 ütközéssel, amiből 1 frontális volt, és egyiknél sem én voltam a vétkes-irtam azt amit.Ráadásul elég stabilnak és jónak és gyorsnakmondanak vezetésileg.
Úgy hogy nagyon sajnálom, hogy nem tetszett az írásom, de fentartom.
így van
és még valami, nem szerencsés a tanácsot kérőnek azt mondani, hogy bele se vágjon, főként olyan ne mondja, aki vagányan kezdett bele és soha nem voltak félelmei, honnan az ördögből tudhatná akkor, hogy ezek a félelmek el fognak múlni
"de tegye helyére magában a dolgokat mire belevág"
Nagy többség félelemmel vág bele, ugyan úgy mint egy iskolába.
Azért van a tanulási időszak, hogy megszokja, megtanulja, és elmúljon a para.
Gyakorlással pedig előbb utóbb leküzdi a félelmeit. Addig is bátran lehet T betűt használni, akkor a közlekedés résztvevői is tudják, hogy nem rutinos vezető.
Lehet hogy hülye tanács, de sajnos van benne valami.
Aki fél, bizonytalan saját magában az nem csak magára, de a többi közlekedőre is veszélyt jelent...amíg egy ideges vizsgázóról, ez nem nagyon mondható el;)
Nem azt mondom hogy soha ne vezessen, de tegye helyére magában a dolgokat mire belevág
További ajánlott fórumok:
- Tengerimalac tartók ide! (Tanács, kérdés stb.)
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- Elvehetik a gyermekemet ha kutyát is tartok a lakásban?
- E hónap végén repülök Németországba, elsőre, kicsit tartok tőle. Mi a menete egy utazásnak már a repülőtérre érve?
- Drágább ajándékkal lepném meg a barátom! De kicsit tartok tőle, hogy?
- Vissza a munkába? De nagyon tartok tőle