Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Volt valaki mostanában Ausztriában, Oberwartban vásárolni? Milyen árakat tapasztaltatok az EO-ban, Intersparban? fórum
Volt valaki mostanában Ausztriában, Oberwartban vásárolni? Milyen árakat tapasztaltatok az EO-ban, Intersparban? (tudásbázis)
Én is 8évet tanultam németül,de nem merek megszólalni :)pár éve voltunk kirándulni Oberwartban,szétnéztünk,de csak a dm-be mentünk be,valamit kérdezett is az eladó,de annyira elhadarta,hogy egy szót sem értettem belőle.Hallotta,hogy tankolni is érdemes átmenni.
Nekem az tetszik a legjobban,hogy szoktak bedobni egy kinti bútorbolt hirdetési újságát és rá van írva nagy betűkkel,hogy beszélünk magyarul!! :)
Én 9 évig tanultam németül, de nehogy azt hidd, hogy ez sokat segít, pedig nem bukdácsoltam belőle! :)
Én többször voltam már Ausztriában, és csak pozitív tapasztalatom volt, bárhol megértettek, és segítőkészek voltak. A nagy bevásárlóközpontoknak pedig szerintem meg van az az előnye, hogy a kutya se foglalkozik az emberrel, és szabadon lehet válogatni a polcok között, mindent meg lehet találni, és igazából a köszönésen kívül nem kell németül beszélni senkivel.
sziasztok.olvasgatom a fórumot,mert nagyon érdekel a téma,hozzánk max.40km-re van Oberwart,de eddig csak 1szer voltunk kinn,de nagyon gondolkozunk rajta.csak a nyelv hiánya befolyásolt eddig a kijárástól. :(
Igazából pont a karácsony miatt kérdezem, tőlünk kb. 50 km Oberwart, és erősen gondolkodom, hogy az ünnepek előtti bevásárlást ott kéne lebonyolítani....
Átszámított árakat írok, mert mi is így kalkulálunk, ha gazdaságosságot nézünk. Náluk a cukor maradt kb. 170 Ft-nyi áron, Ariel mosóporból 8 kg-s 3000 Ft. 1 kg száraztészta 350 Ft, de olyan minőségű, hogy ismerősöm anyja házi készítésűnek véleményezte. Édesség is olcsóbb áron jobb minőségű, így ünnep előtt megfontolandó egy alapos bevásárlás.
Mi ha elutazunk csak húst viszünk magunkkal,mert az drágább mint itthon,de a többi élelmiszer olcsóbb vagy egy árban van kb.De sokszor ugyanazért a pénzért sokkal jobb minőséget kapsz.Pl a tej íze,hát zongorázni lehetne a különbséget,pedig itthon is az elvileg jó minőséget veszem,de ég és föld.A választékról ne is beszéljünk.