Volt már valakinek idült iköböl gyulladás miatt műtétje? (beszélgetés)
Túl vagyok a műtéten (tegnap műtöttek), még fáj az orrom, nem kapok rajta levegőt, de az állandó fejfájásom megszűnt! Az elején fájt, amikor felrakták az érzéstelenítő csíkokat, aztán a lidokain injekciókat nem éreztem. Este kértem fájdalomcsillapítót, de ma még nem vettem be (majd este, hogy tudjak aludni).
A dokim szuper volt, remélem nem lesz rá többet szükségem, de beraktam a névjegyzékembe.
Nem bántanak csontot :-).
Én mondtam a dokinak, hogy én már attól parázok, ha az orromba belenéz azzal a harapófogó-szerűséggel, nemhogy azon keresztül menjen fel majd az agyamig (agyam alatt/előtt van ez a szerv). Nem is altatnak, hogy tudjam jelezni ha valami furcsát érzek. Érzéstelenítővel együtt hogy érezhetek bármi furcsát?
Köszi, már ezt is tudom :)
Ebben - hál istennek - nincs tapasztalatom.
De ha elmondták a menetet, akkor az már jó szerintem.
Nekem senki nem mondott semmit anno a mandulaműtétről. Értek is meglepetések....
Google-n is csak a helyét találtam meg, meg a műtéti leírást.
Ez egy ritka - nálam spec. egy JANUÁRi valami vírusos betegség kapcsán maradt vissza (azóta vannak visszatérő panaszaim, mostanában meg már állandó fájdalmak) - gyulladás.
iköböl vagy ékcsonti üreg
Ez egy orr-melléküreg (mint az arcüreg, homloküreg stb...).
Én se tudtam addig hogy létezik, míg ki nem derült hogy ez a bajom :-(. Mondtam is a dokinak, hogy fogalmam se volt erről a szervről egészen eddig.
???
iköböl?
Lehet épp hiányoztam akkor az anatómia óráról. De az mi?
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Csípő-keresztcsonti izület kétoldali gyulladása (sacroileitis )