Volt már valaki endoszkópos vesekő eltávolításon?tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)
Nekem kicsit bonyolultabb volt, nálad nyilván a kő az alsó harmadban lehetett.
Az enyém még a vesémben volt, így a derekamon ejtett bemetszésen keresztül vezették be a nephroscopot közvetlenül a vesémbe. De ugyanúgy kezdődött, mint a tied, először én is megkaptam az uréterkatétert, mert azon keresztül juttatják be a festékanyagot a röntgenhez, meg a sóoldatot a feltöltéshez. Ez után fordítottak hasra és végezték el ténylegesen a műtétet.
Spinális érzéstelenítést kaptam, így végig "élvezhettem" az egészet.
Kellemetlen inkább a postoperativ szakasz volt.
Igen,ugy néz k.Nagyon rég szenvedek vesekőtől,többször törték,de egyszer sem ürült ki teljesen.Mindig csak nő,mult héten voltam törésen,mert el volt akadva egy a vesevezetékben,de ez mellett van még egy közel 2cmes is.Holnap megyek dokihoz,ő majd felméri,hogy mi lenne a legjobb.
Ja és nekem Struvit köveim vannak,baktérium okozza,ezért is kellene minél előbb megszabadulni tőlük,hogy a bacit is ki lehessen irtani.
További ajánlott fórumok:
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Vesekő eltávolitása műtét nélkül.
- Volt már valakinek altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása?
- Epehólyag eltávolítás epekő nélkül volt már valakinek?
- Aki már volt endoszkopós vizsgálaton tapasztalt a vizsgálat után bármi kellemetlenséget?
- Van valakinek tapasztalata a Kútvölgyiben végzett endoszkópos vastagbél daganat eltávolításról?