Volt már olyan, hogy időpontra mentetek orvoshoz, de elutasították, hogy kezelnek? (beszélgetés)
Próbálj már most időpontot foglalni a decemberi kontrollra!
Sajnos több ötletem nincs, esetleg még az, hogy szakrendelőben próbáld meg, hátha ott más orvos van, olyan aki nem kórházi orvos!
Hát én azt javaslom neked, hogy most ezt ne vedd a szivedre, akármilyen rosszul is esett!
Menj vissza ahhoz az orvoshoz akinél voltál először, és ha nem megfelelően viselkedik veled, kérd ki magadnak és azonnal keresd meg a kórházba a betegjogi képviselőt. A betegséged sajnos nem maradhat kezelés nélkül, miután más lehetőség nincs muszály lesz ezt vállalnod!
Úgy van, hogy ő az osztályvezető főorvos, korábban pedig egy sima osztályos orvoshoz kaptam időpontot, de muszáj volt elmennem gyorsan valahová, hogy kapjak gyógyszert, mert nagyon rosszul voltam. Közben már a professzorhoz volt időpontom, de több mint fél évet kellett rá várni, és nagyon cefetül voltam.
Egyébként mikor kértem az időpontot, bediktáltam a címemet, az asszisztense egy szóval sem mondta, hogy nem tartozom hozzá, hiszen a kórházhoz tartozom mint X. kerületi lakos.
Hát akkor azért küldött el, mert a kolléga betegeit nem szedik el egymástól!
Biztos, hogy van maszek alapon (csak az nagyon sok pénz) ilyen orvos esetleg a magánrendelőkben kellene szétnézned.
A kórházhoz tartozom! Máshol pont ezért utasítottak el a kezdetekkor, mert nem tartoztam ide, és ugyanebben a kórházban voltam korábban egy minősíthetetlen stílusú orvosnál...
Azt hittem jogom van a szabad orvosválasztáshoz (najó nem bárhol az országban, de legalább kórházon belül)
Sajnos nem tudtam Neki elmondani, hogy miért nem akarok visszamenni a korábbi orvoshoz. Pedig semmiképpen nem megyek oda vissza, úgyhogy most itt vagyok egy 15 hós kisfiúval, kezeletlen autoimmun betegséggel orvos nélkül.
Nem tudom mit csináljak!
Az első orvos, akinél voltam, bementem seszósebeszéd a képembe vágta, hogy jó lenne ledobni 25 kilót, és megkérdezte, hogy nem retardált-e a gyerekem. Lehet hogy másnak bejön a szabad-viccelődős stílus, és az elérhetetlen nagyon fontos orvos, de engem szíven ütött, hogy úgy beszél velem, mint egy taknyos gyerekkel, és hiába mondta hogy háromhavonta kell kontroll, január óta leráz az asszisztense, hogy nincs időpont. Szóval hozzá biztos hogy nem megyek vissza semmi szín alatt.
Ha valaki Budapesten, nem magánrendelés keretein belül tudna mondani olyan endokrinológust, aki megbízható, nagy szaktudású és a stílusa megnyugtató és kedves, lszi írja meg ki az, és hogy hol találom meg.
Semmilyen etikai kódex nincs. Tény, hogy nem szeretnek belefolyni mások ügyeibe, főleg akkor, ha fajsúlyosabb betegségről van szó, pl. csípőműtét más kórházban, szívműtét, komplexebb betegségek.
Ha területileg illetékes az ellátásban, kötelessége elfogadni.
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Lakásilletékre kérvényt adtunk be, egy év után elutasították, most pedig kiszámláznak késedelmi pótlékot?
- Kiadkadnál, ha időpontra mész fodrászhoz és fél- háromnegyed órát várni kell még?
- Baba születése a kiirt időpontra
- Candidával muszáj orvoshoz menni? Ti mentetek minden esetben?