Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Volt már olyan élményed repülőn, hogy féltél? Turbulencia, egyéb zavarok? fórum

Volt már olyan élményed repülőn, hogy féltél? Turbulencia, egyéb zavarok? (beszélgetés)

28. lolita2112 (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 13. 00:15
megertlek,mert ez elofordulhat!
dec. 12. 14:20
hála... nem volt
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Lolita2112)
dec. 12. 06:06
Én imádok repülni. 1 évben többször is utazok, magától a repüléstől nem félek, viszont amikor különös zaj, ami eltér a megszokottól , vagy turbulencia van, na ott jól megmarkolom a karfát meg az övet úgy be vagyok tojva 😅
25. lolita2112 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 00:02
sajnalom,hogy igy erzel!nincs mas megoldasod,minthogy repulovel utazzal?nekem nincs es hala,mint irtam is en nem felek!
dec. 11. 21:09
Nem repültem még.
23. timycat (válaszként erre: 20. - Enissa)
dec. 11. 21:05

Reméljük nem lesz gond nálad. Tényleg car lehet egy fobia, pláne ha már korlátoz.

Férjem ráadásként a magasságot sem annyira szereti, ezért nem szeret ablak mellett sem ülni, középen szűkös, mellette meg ne mászkáljanak 😂 Millió kifogás a repülés ellen.

Arra nem emlékszem, hogy mi volt nála az a pont, amikor problémássá fordult át a dolog a szimpla kényelmetlenből 🤔 lehet csak simán a kor hozta ki.

22. timycat (válaszként erre: 21. - Vigyefene)
dec. 11. 20:53

Már maga az hogy fel kell szállni rá problémát jelent, millió egy érve van miért facság a repülés (tőlünk őrült messze van minden nemzetközi reptér, tényleg több óra autózás, repülőre várás szintén több óra, autó parkolás már lassan drágább mint a repjegy, célállomàson autóbérlés stbstb). Jártunk régen nagy gépeken, hosszú utakon, már akkor azt sem szerette, pedig felárasan, pont a hely miatt business classon. Nem tudom most hogy viselné.

Legutóbb Olaszországba már nem is küzdöttem ellene, autóztunk 🙄 pedig én imádok repülni, icipici gépeken is. Egyetem alatt jártam repülőórákra is, de végül jogsit nem tettem.

21. vigyefene (válaszként erre: 18. - Timycat)
dec. 11. 19:23

Hosszú útra nagy gépek járnak, kicsit nagyobbak az ülések.

A Boing 747 géppel szoktam repülni, néha felmegyek 1-2 italra a bárhelységbe, ami fent van.

[link]

20. Enissa (válaszként erre: 18. - Timycat)
dec. 11. 19:06

Őszintén sajnálom.

Kicsit tartok én is tőle, nehogy kijöjjön valami gebasz nálam, klausztrofóbiám van, nem erős, de pl. szívesebben megyek gyalog magasabb emeletekre is, mint lifttel.

A gépen is előre, vagy hátra ülök, hogy lássam a nagyobb teret.

19. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 11. 19:05
Ilyet nem éltem át, de azt elég ijesztőnek találtam, amikor egy kis(ebb) gépen utaztunk - jól összezsúfolódva -, és szinte dobálta a repülőt a szél.
18. timycat (válaszként erre: 15. - Enissa)
dec. 11. 18:51

Aha, adtak valami nyugi cuccot és arról kellett a jegyzőkönyv hogy mit, mikor vett be és önként.

Szerencsére a kontrollt nem vesztette el, de már évek óta tendencia, hogy egyre nehezebben viseli a repülést 😕 Régen se szeretett repülni, de azért ilyen izzadós, rosszullevős, pulzusmenős, menekülhetnékes tünetek nem voltak.

Hosszú útra már nem is mernék vele elindulni 😕

17. Myra
dec. 11. 15:16
Nem, hála istennek!
dec. 11. 15:11
Én is nagyon rosszul tudok lenni. Nem is repülök ha nem muszáj.
15. Enissa (válaszként erre: 13. - Timycat)
dec. 11. 14:01

Megkérdezem milyen tünetei voltak, és milyen jegyzőkönyvet kell ilyenkor felvenni.

Szomszédom az USA-ba utazott és a gépükön egy nő veszítette el a kontrollt önmaga felett, és kiakart az óceán felett szállni, bezárták egy időre a WC-be az egyébként egyetemet végzett főnővér elmondása szerint.

Van a gépen a pánik ellen valami bogyó?

14. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 11. 13:31
Sokat repültem de én imádtam főleg a fel és leszállást, a fenti füllcsengést már kevésbé. Soha nem féltem
dec. 11. 13:30

Eszeveszett turbulencia még nem, de még egyetemistaként volt szerencsém egyszer kényszerleszállni, mert megkattant egy utas a fedélzeten, kajabàlt, fenyegetőzött, agresszívkodott. Faca volt, pár évvel 9/11 után picit sem vették lazán.

Mondjuk idén (vagy tavaly? 🤔) sokkal jobban be voltam kakkantva mikor férjem kezdett el pánikolni. Necces volt, egyre nehezebb viseli a repülést, klausztrofóbszerű kattanás volt, a crew is észlelte hogy gebac van. De férjem miatt nem kellett kényszerleszállni, kapott bogyót, a minden nyavalya eljárással, jegyzőkönyvvel meg társaival megúsztuk.

12. ,zumba
dec. 11. 12:27
Kisebb turbulencia volt.
11. tien
dec. 11. 12:24

Turbulencia az első utamon.

Helsinkből repültem Kaajaniba.

Ez elég jól megalapozta a repüléstől való félelmemet.

Sokat repülök ,de nem szeretek.

10. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 11. 12:03

Igen volt, 3/4 óráig köröztünk, már arra gondoltam, ha a légörvény nem tesz kárt a gépben, a kerozin fogy majd ki.

Egy kisgyermek kacagott, ahogy le-fel-oldalra dobálta az utasokat a gép, egyébként mindenki hallgatott, egy hang nem jött ki senki száján, támasztotta mindenki magát, ahogy tudta.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Alnisa)
dec. 11. 11:41
Uhh, na az is nagyon durva lehetett.
dec. 11. 11:21
Eddig csak nagyon gyenge/finom rázkódást éreztem, pedig régebben sokat utaztam.
dec. 11. 11:18
Igen, bekerült a gép egy légüres térbe és nagyon sokáig csak zuhant lefelé. Meg volt olyan is, hogy elég viharos volt az idő és toltam el magam az üvegtől, hogy ne feküdjek rá, mert teljesen bedőlt a gép. Egyik sem volt jó élmény, de utána is simán ültem repülőre.
dec. 11. 11:14
Félni nem féltem, csak a gépnek volt pont olyan hangja, mint amikor a villamos megy. Kicsit recseg, ropog, egyébként semmi.
dec. 11. 09:06
Uristen. Remelem sosem kerulok ilyen helyzetbe!
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Lolita2112)
dec. 11. 08:36
Hát nemtudom én a félelem érzetet nem tudom befolyásolni, hogy NA MOST AKKOR NE FÉLJ.Jön egy pánik-vészhelyzet kizárt dolog hogy kizárd a félelem érzetet. Legalábbis nemtudom elképzelni hogy épp süllyed rázkódik a gép mint a fene, minden felborul, mindenki sikítozik imádkozik, te pedig ropogtatod nyugodtan a ropit mert minek félni.
dec. 11. 08:32
nem soha!hiszha felunk attol meg ugyanugy megtortenhet a baj!
dec. 11. 07:56
Nem repültem olyan nagyon sokat és szerencsére nem is volt ilyen, de kábé ott is halnék meg a félelemtől, ha kipotyognának a maszkok, pont elég katasztrófafilmet láttam már.
dec. 11. 07:32
Én mikor Tunéziába repültem akkor tapasztaltam egy hatalmas turbulenciát, de akkora volt, hogy még az oxigén maszkok is kiestek a helyükről. :D Hatalmas volt a rémület, mindenki sikított, imádkozott. :D Mostmár így visszagondolva nevetek rajta,de akkor borzalmas volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook