Volt már olyan élményed repülőn, hogy féltél? Turbulencia, egyéb zavarok? (beszélgetés)
Reméljük nem lesz gond nálad. Tényleg car lehet egy fobia, pláne ha már korlátoz.
Férjem ráadásként a magasságot sem annyira szereti, ezért nem szeret ablak mellett sem ülni, középen szűkös, mellette meg ne mászkáljanak 😂 Millió kifogás a repülés ellen.
Arra nem emlékszem, hogy mi volt nála az a pont, amikor problémássá fordult át a dolog a szimpla kényelmetlenből 🤔 lehet csak simán a kor hozta ki.
Már maga az hogy fel kell szállni rá problémát jelent, millió egy érve van miért facság a repülés (tőlünk őrült messze van minden nemzetközi reptér, tényleg több óra autózás, repülőre várás szintén több óra, autó parkolás már lassan drágább mint a repjegy, célállomàson autóbérlés stbstb). Jártunk régen nagy gépeken, hosszú utakon, már akkor azt sem szerette, pedig felárasan, pont a hely miatt business classon. Nem tudom most hogy viselné.
Legutóbb Olaszországba már nem is küzdöttem ellene, autóztunk 🙄 pedig én imádok repülni, icipici gépeken is. Egyetem alatt jártam repülőórákra is, de végül jogsit nem tettem.
Hosszú útra nagy gépek járnak, kicsit nagyobbak az ülések.
A Boing 747 géppel szoktam repülni, néha felmegyek 1-2 italra a bárhelységbe, ami fent van.
Őszintén sajnálom.
Kicsit tartok én is tőle, nehogy kijöjjön valami gebasz nálam, klausztrofóbiám van, nem erős, de pl. szívesebben megyek gyalog magasabb emeletekre is, mint lifttel.
A gépen is előre, vagy hátra ülök, hogy lássam a nagyobb teret.
Aha, adtak valami nyugi cuccot és arról kellett a jegyzőkönyv hogy mit, mikor vett be és önként.
Szerencsére a kontrollt nem vesztette el, de már évek óta tendencia, hogy egyre nehezebben viseli a repülést 😕 Régen se szeretett repülni, de azért ilyen izzadós, rosszullevős, pulzusmenős, menekülhetnékes tünetek nem voltak.
Hosszú útra már nem is mernék vele elindulni 😕
Megkérdezem milyen tünetei voltak, és milyen jegyzőkönyvet kell ilyenkor felvenni.
Szomszédom az USA-ba utazott és a gépükön egy nő veszítette el a kontrollt önmaga felett, és kiakart az óceán felett szállni, bezárták egy időre a WC-be az egyébként egyetemet végzett főnővér elmondása szerint.
Van a gépen a pánik ellen valami bogyó?
Eszeveszett turbulencia még nem, de még egyetemistaként volt szerencsém egyszer kényszerleszállni, mert megkattant egy utas a fedélzeten, kajabàlt, fenyegetőzött, agresszívkodott. Faca volt, pár évvel 9/11 után picit sem vették lazán.
Mondjuk idén (vagy tavaly? 🤔) sokkal jobban be voltam kakkantva mikor férjem kezdett el pánikolni. Necces volt, egyre nehezebb viseli a repülést, klausztrofóbszerű kattanás volt, a crew is észlelte hogy gebac van. De férjem miatt nem kellett kényszerleszállni, kapott bogyót, a minden nyavalya eljárással, jegyzőkönyvvel meg társaival megúsztuk.
Turbulencia az első utamon.
Helsinkből repültem Kaajaniba.
Ez elég jól megalapozta a repüléstől való félelmemet.
Sokat repülök ,de nem szeretek.
Igen volt, 3/4 óráig köröztünk, már arra gondoltam, ha a légörvény nem tesz kárt a gépben, a kerozin fogy majd ki.
Egy kisgyermek kacagott, ahogy le-fel-oldalra dobálta az utasokat a gép, egyébként mindenki hallgatott, egy hang nem jött ki senki száján, támasztotta mindenki magát, ahogy tudta.