Volt e már valakinek orrkagylómegnagyobbodása, műtéti eltávolítása? (tudásbázis)
Elmúlt 10 év a fórum indításától, de megírom a saját tapasztalatom, mert én is nagyon sokat keresgéltem, szerettem volna mások tapasztalatairól olvasni (a orrkagylókisebbító műtétről).
Az én történetem:
Folyamatos orrdugulás, horkolás, nagyon rossz alvás, arc- és szemfájás. Készült CT, ami kimutatta a duzzanatot...
A műtét ambulánsan elvégezhető, helyiérzéstelenítőt használtak nálam. Először két vékony vattát dugtak fel az orrlyukaimba, attól zsibbadt a szám és a szájpadlásom (lefolyt), az orromat "kopogtattam", ott nem éreztem semmi változást, azaz éreztem a "kopogtatást". Rá 1 órára műtöttek, akkor szuri mindkét oldalra, az fájt. Sajnos nekem a többi része is fájt, kaptam is még egy kis lidokaint (ha jól érzékeltem), úgy is éreztem rendesen. Csodálkoztak, elvileg nem kéne így fájnia.
10-15 perc a műtét.
Radiofrekvenciás eszközzel csinálták.
Most jön a jó része:
Nem fájt már utána sem, közvetlen utána sem! :)) Nem kaptam tampont, semmit. Iszonyúan bedugult aznap az orrom, és azóta is bedugul, de már fújom.
Eltelt 3 nap, és éjszaka már nem volt horkolásom! :)) Remélem, ez így is marad! Pedig még van dugulás, ami pár hétig teljesen normális, meg még a kontrollon ki is tisztítják majd, úgy tudom.
Használni kell orrkenőcsöt vagy orrolajat.
A szélre és a huzatra érzékeny (nem fáj ekkor sem), de egyébként nem érzek semmi egyebet. Már nem kell a maszk, főleg az utcán, de nekem kellett a szél miatt, biztos idiótának néztek! :))
Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan zajlik a bölcsességfog műtéti eltávolítása?
- Volt már valakinek altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása?
- Epehólyag eltávolítás epekő nélkül volt már valakinek?
- Volt már valakinek méhnyak polip eltávolítása?
- Műtéti úton eltávolított epe hiányában hányhat-e valaki "epéset"?
- Mióma embolizáció vagy műtéti eltávolítás?