Voile vagy jacquard függönyt érdemesebb venni? (tudásbázis kérdés)
Ami most van nálunk, a két kisebb szobában, vasalás nélkül okádék. Megesett, hogy kimostam kézi mosás programon, magas vízállással, amint beindult a centrifuga, odarohantam lekapcsolni, azonnal kivettem. Kirázogattam, feltettem. Másnap leszedtem kivasalni, mert rossz volt ránézni.
Nagyszobai és konyhai viszont elmegy vasalás nélkül.
Ha igényelné, kellene. Én megbántam hogy a régi, színes, szép mintás török függönyöket lecseréltem.
Még ha csak lecseréltem volna, de rögtön el is ajándékoztam:(((((
Színek terén tudnátok tanácsot adni?
Három helyiségbe kellenek függönyök.
Nappali: bézs fal, kiegészítők púderrózsaszín és világosszürke.
Hálószoba: halványzöld fal, világosbarna bútor.
Étkező: citromsárga fal, fekete kovácsolt vas székek, hozzávaló asztal üveglappal.
Sajnos a fal színeit nem én választottam. :(
Legyen az összes függöny fehér?
Ti mit javasoltok?
Tényleg? Valamelyik fórumban éppen jacquardról írták, hogy nem kell vasalni. Pár hete vettünk az új lakásba függönyt, megkérdeztem az eladót, melyiket nem kell vasalni, mivel fiúé lesz :)
Azt mondta, hogy olyan nincs.
Amit vettem végül, ezek közül a szabléhoz hasonlít.
Igen, pont ezt olvastam.
Meg máshol azt is, hogy a jacquard gyűrődik, ki sem lehet belőle vasalni, és egyébként is nagymamás. :)
További ajánlott fórumok:
- Távfelügyelet vagy riasztórendszer. Melyiket érdemesebb, ha sok a betörés?
- Milyen (emlék)tárgyat érdemes hozni Londonból? Vagy: mit érdemesebb ott megvenni egyáltalán?
- Esküvőre sminkeltetni érdemesebb inkább kozmetikussal?
- Autóval Románián keresztül vagy Szerbián keresztül érdemesebb menni Bulgáriába, Várnába?
- Rossmann vagy DM? Szerintetek hol érdemesebb pelenkát venni?
- Ha a gyerek már mászik, mit érdemesebb venni, hogy ne pakoljon, ne nyitogassa a szekrényeket stb?