Vízipipák mérete között mi a lényeges különbség? (tudásbázis)
El kell ezt a nézetet is fogadni. Nem rögtön köpködni, bántani. - ezt te írtad! :)
..és mégegyszer mondom,attól,hogy idősebb,nem műveltebb és okossabb!
Mit szól hozzá még forgalmaztam is, de te még akkor meg sem születtél.
De tudod a stílust is figyelned kellene ha már ennyire olvasott vagy. Mert ahogy írsz olyan ember vagy.
Azt is figyelembe kell venni, hogy van aki nem hisz ezekbe a füvekbe csak a doktor úr által felírt gyógyszerbe. Mindegy hogy az csak C vitamin,de azt a doktor úr írta.
El kell ezt a nézetet is fogadni. Nem rögtön köpködni, bántani.
Erről is olvassál egy kicsit, a másikat és a mást is el kell fogadni.
..pontossan azért írtam ezt,mert nagyon sokat olvastam eddig,olyan kúltúrákról,amit csak névről ismertek..régen sem voltak gyógyszerek,füvekkel gyógyították magukat az emberek,és még el is szívták. :) és sokkal egészségesebbek voltak,mint most mi! A kémia méreg,de a növény nem minden esetben.
Hallottál már a svédkeserűről? Egy "gyógyszer" sem ér a nyomába,az az igazi orvosság! Használd.
És attól,hogy fiatal vagyok még,nem jelenti azt,hogy tudatlan.Én nem mások leírt véleményére alapozok,hanem a saját tapasztalataimról beszélek.
princes47 nem tudom a gyógyszerre írtad-e vagy a pipára de ha az a pipára vonatkozott akkor ha az a szakirodalom amit ajánlsz az a bulvársajtóban elhangzott értekezlet miszerint a vízipipa 100* ártalmasabb mint a dohányzás akkor az csak a cigaretta cégek által fizetett és megbundázott kutatás alapján készült. És hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
És ha valaki Wikipédián utánanéz láthat egy WHO közleményt ami csak feltételezés, azt írja 1 órányi pipázás 100-200 cigaretta elszívásával egyenlő. Nézzük próbáltam már a cigit, tüdőre szívtam és azt hittem megdöglök. Egyetlen egy cigitől, a pipától, amikor először próbáltam semmi bajom nem volt, elvileg egy pipázás után meg kellene döglenem ha tényleg sokkal károsabb lenne mint a cigi... de ez nem így van. Egyébként ami wikipédián van ritkán fedi a valóságot, mivel szabadon szerkeszthető és sokszor olyanok szerkesztik akiknek fogalmuk sincs az egészről csak találtak valamit a neten.
Lanu igazad van attól, hogy a gyermeked azt mondja Ő még nem csinálta vagy Ő még nem próbálta az nem azt jelenti, hogy az így is van!
A másik, nézzük a mostani esetet, a gyerek kért a szüleitől egy pipát, a szülők fejet hajtottak előtte és megvették. De ha nem engednek ennek a kérdésnek a srác kérni fog mást, esetleg pénzt, besétál az üzletbe és megveszi ha annyira akarja. Én sem kérdeztem, hogy megvehetem-e. Megrendeltem és megvettem.
Na mindegy én tapasztaltam és tapasztalom, hogy a vizipipa közel sem annyira káros, mint ahogy azt tévesen tudják igen sokan sajnos. Mivel ebben az országban élünk ahol egy kis pénzért bármit állítanak bármiről...
De vegyük figyelembe hogy ez a fajta pipa elsődleges célja nem a drog, arra van más fajta pipa ami teljesen különbözik a szír vagy az egyiptomi pipától! De ezt már írtam...
Béke
Te sem vagy semmi !
Örülj neki, hogy neked nem fáj semmid és nem kell sok pénzt kiadni a gyógyszerekre.
Majd egyszer te is leszel öreg mint a szüleid és akkor majd szeretném látni, hogy mennyi gyógyszert szedsz.
Olvass szakirodalmat és akkor meg fogod tudni, hogy ártalmas vagy nem. Ha olvastál volna akkor nem irod le ezt a szöveget. Tudatlan vagy még.
..jesszusom,nem vagytok semmik!
Annyira nem birom azokat az embereket,akik azt mondják "én még nem próbáltam,de biztos nem jó" meg ,hogy "az én gyermekem biztos nem"..
attól,hogy azt hiszed a gyermekedről,hogy valamit nem csinál,mert neked nem mondja,valójában lehet,hogy csinálja..és akkor mi van,ha peleszippant a vizipipába? na és? szerintetek az indiánok vagy a többi nép mit szívott? még a bibliában is megfordul a pipa,csak az a baj,hogy tudatlanok vagyunk...mi okosnak hitt emberek!
..még valami! a gyógyszer,amit mindennap megisztok,mert itt fáj-ott fáj,az biztos nagyon jó.. :D
nem ítélkezik senki, csak akinek van véleménye, leírja.
az én gyerekem is középiskolás, másodikos. akkor még rosszabb a helyzet, mert még kiskorú a fiad.
..itt vélemények hangzanak el...
de akkor ne engedjem a gyereknek semmilyen sportot se mert biza azzal is károsíthatom a gyerek egészségét... hány (él)sportoló halt meg szívinfarktusban húszon évesen, tört keze -lába lett életre nyomorék..pedig csak sportolt.
ne küldjem az iskolába sem mert elüti egy részeg autós....ma már nem olyan életet élünk mint régen, sajnos ez is hozzá tartozik a világhoz...viszont NEM ÉN ADTAM A KEZÉBE!Azért mert nem verem a fejét a falba mert vízipipázik...és nem üvöltözöm vele....még nem jelenti azt hogy rossz szülő lennék. Büszke vagyok arra hogy bármivel fordulhatna hozzám a fiaim(és remélem ezután is megteszik) mindig megpróbálok a lehető legtöbbet tenni értük!
Te írtad milyen sokfelé jár a világban a fiad ami szuper, de nem félsz hogy valami fertőzést elkap???Balesetezik az a jármű amivel utazik ..végletek, de előfordul(sajna)..akkor rossz szülő vagy mert engedted utazni...??? Ez egy se füle-farka dolog...Te úgy látod jónak, én így, és ez így van rendjén. ...csak véleményt mondunk, megvitatjuk az élet dolgait...
Ja és nem vagyok hülye ahhoz hogy tudjam mi a jó nekem... Nekem jó a vízipipa, megnyugtat kikapcsol, és néha ihletet is ad... És az hogy a szervezetem valamilyen szinten roncsolja leszarom, a mai világban már nincs olyan dolog ami roncsolná...
Pá
Arra nem kaptam választ milyen sűrűn kávézol, mert az is drog, a csokoládé, a kakaó, ezek is drogok... Rá lehet szokni ezekre is!
De már megint ott tartunk, hogy a vizipipa drog. De a vizipipa nem drog, a nikotin tartalom csekély, 50grammban van 0,5% nikotin... Semmi. Kátrány 0.0% Ehhez képest a cigi...
Mindegy nekem töknyolc xti_ mit gondolsz. Örülök, hogy a Te fiad sikeres és, hogy minden oké. Neki csak így tovább! Neked pedig annyit, hogy 1 nap talán rájössz a dolgokra. Nah csöcs
lehet, hogy nincs, de azért örülök, hogy a gyerekem elég okos ahhoz, hogy tudja, mi a jó neki, és aszerint él.
mindenképpen az a véleményem, hogy egy szülő ne tegyen olyat, ami a gyerek kárára van.
nem arról van szó, hogy ha az én gyerekem próbálná ki, akkor vége lenne a világnak (bár ismétlem, ennél több esze van), de azt soha nem tudnám elképzelni, hogy ÉN adjam a kezébe.
Nem kötözködni akarok de: a nagy fiam másodéves Corvinusos hallgató, 3 idegen nyelven beszél anyanyelvi szinten(az egyik perzsa),sportol, éli az egyetemisták életét és bizony néha "elszív" egy vizipipát.
De attól még nem felejt el angolul vagy németül, szuperül teljesít a zh-kon.
Abszolúte nincs összefüggés a vízipipa és az értelmi szint között.
Na na ...kikérem magamnak!
Mi az hogy a síelés szar!! Szerintem Szuper!!!! :-DDDDD
Gratulálok a gyermekedhez! Büszke lehetsz rá!
Valószínű viszont hogy mi félre értettük egymást.....Te folyamatosan a DROGRÓL beszélsz...én nem...
elnézést kérek érte!
Miért van az hogy nagyon sokan a vízipipát a narkózással teszik egyenlővé.
Én olyat nem hallottam hogy valaki ettől halt volna meg, de a passzív dohányzás káros hatásairól viszont oldalakon keresztül lehet olvasni.Lehet hogy műveletlen vagyok??
xti_ milyen sűrűn eszel csokit? milyen sűrűn kávézol? Kíváncsi leszek!
Nem szoktam rá hiába idézed h naponta többször is pipázok... Ha akarom 1 hónapig vagy akár örökre is abbahagyom, sőt amióta van pipám nem egyszer volt olyan hogy 2-3 hétig egyáltalán nem is szívtam, sőt, előtte már vagy 4-5 éve megismertem a pipát., de akkor még csak alkalmanként, és mindig örültem ha pipázhattam, nem azért mert fuu nikotin mindjárt megdöglök remeg a kezem érte... nem! Azért mert flash... Jó buli, egyedül nem szeretek, de ha rágyújtok egyedül akkor általában tv-nézés közben vagy ha játszok valamit...
Sajnos te abban a hitben vagy hogy a vizipipát egy idő után megunja az ember és drogokkal próbálja ki... Nos elég sok olyan ismerősöm van akinek ha szolnék, kb fél órára rá a kezemben lenne a legkeményebb cucc... sőt volt már olyan, hogy kínáltak, de én nem élek vele... anélkül is jól érzem magam a bőrömben.
Másfelől gratulálok a fiadnak, de én megkérdezném az Ő véleményét... lehet kicsit felvilágosítana mert sötétben tapogatózol. Ha már olyannak nem hiszel aki tudja miről beszél.
Írtam már előtte nem mondom, hogy nem káros, de közel sincs olyan káros mint a cigaretta.
Amúgy ez a te véleményed ha te így gondolod ezt az egészet szíved jogod így gondolni, én a sieléssel vagyok így, akárki akármit mond az engem nem érdekel szerintem az akkor is szar!
Ennyi.
Nem vagyok naiv.....de nem állhat az ember a gyereke sarkában egész nap!
Ha valamit meg akar tenni úgyis megteszi ha tiltják, ha nem....otthon, szomszédban, iskolában, játszótéren...ha eleve bizalmatlan vagyok vele az jobb????????
Neked van gyereked???
"Nem szoktam rá a pipára pedig már lassan 1 éve szinte majdnem minden nap elszívok 1 pipát. Az íze és a hangulata miatt kedvelem. :) Most karácsonyra szeretnék majd egy komolyabb szettet :) de ez majd még később."
szerinted mi a rászokás? mert nekem ez már annak tűnik.
többiek: naívak vagytok, ha azt hiszitek, hogy ezzel az eszközzel csak gyümölcsös dohányt lehet szívni.
persze rengeteg fajta káros szenvedély van, amire egy gyerek rászokhat, és az egyik súlyosabb, mint a másik. de talán mégsem pont a szülőnek kellene ebben támogatni a gyerekét, azzal a felkiáltással, hogy ha nem teszi, akkor lehet, hogy valami rosszabbra szokik rá.
Köszönjük! :-))))
Örülök hogy sikerült segíteni....
maradj ilyennek,szerintem jó "taktikád" van!!!!
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Keringős ruha esküvőn. Lényeges a különbség?